آداب و رسوم مردم سوریه در ماه مبارک رمضان



آداب و رسوم ماه رمضان, سنت های ماه رمضان

از آخرین روزهای ماه شعبان، بوی رمضان را می توان در کوچه های دمشق حس کرد. بازارچه های شلوغ، مساجد تمیز، خانه های غبارروبی شده و سخنرانی مبلغان و علمایی که در مراکز فرهنگی شهر به گوش می رسد... تمام شهر انگار به استقبال مهمانی خدا رفته اند که اینطور به تکاپو افتاده اند.

 

رویت هلال
در دمشق قاضی شرع و مسوولان مربوط به شریعت این شهر مسوولیت اعلام آغاز ماه رمضان را به عهده دارند و برای این کار از تحقیقات انجمن های علمی کمک می گیرند. در آخرین شب ماه شعبان دادگاه شریعت دمشق ساعت ها آسمان را زیر نظر می گیرد تا بتواند در بهترین زمان هلال ماه را رویت کند.

 

با مشاهده هلال ماه رمضان قاضی شریعت از رسانه ها می خواهد تا این مساله را به اطلاع عموم برسانند و در مساجد اعلام کنند. از این به بعد است که باید منتظر شنیدن صدای سحرخوانان در کوچه های شهر باشید که با سحرخوانی هایشان مژده فرا رسیدن این ماه را می دهند.

 

سحرخوان ها معمولا با عنوان "ابوطبله" به خیابان ها می آیند و با نواختن طبل خود سحرخوانی کرده و مردم را به طاعات و بندگی خداوند و خوردن سحر دعوت می کنند. در مقابل، آن عده از روزه داران که نمی خواهند صدای سحرخوانان و نواختن طبل های شان آنها را اذیت کند، تا نیمه های شب بیدار می مانند و قبل از فرا رسیدن زمان سحر، سحری خود را می خورند و بعد از آن می خوابند.

 

آداب و رسوم ماه رمضان, سنت های ماه رمضان

 

شور رمضان در شهر
ماه رمضان در سوریه با سنت های خاصی همراه است. مردم سوریه همراه با اذان افطار گلوله توپ شلیک می کنند تا همه از زمان افطار با خبر شوند. خیابان های دمشق که در ماه مبارک رمضان عصرها شلوغ تر از همیشه است و با نزدیک تر شدن به زمان اذان مغرب خلوت تر می شود، به محض پیچیدن صدای الله اکبر اذان در بلندگوی مساجد، خالی از عابر می شود. افطار در دمشق، جز در خانه و مسجد معنایی ندارد.

 

در کنار مسجد بزرگ شهر دمشق، داستان سرایان داستان های "زیر سالم" و "عنتره بین شداد" را برای مردم نقل می کنند و هر کس با در دست گرفتن قلیان خود و با حرکات سر به چپ و راست به داستان ها گوش می دهد.

پدیده داستان سرایی در گذشته در قهوه خانه های سوریه رایج بود اما امروز داستان سرایان به کوچه ها آمده اند و هر جا مردم بیشتر تردد کنند، همانجا بساط می کنند.

 

در مناطق ثروتمندنشین سوریه هم می توانید پدیده ای را ببینید که به چادرهای رمضانی معروف است. این چادرها هر سال در کنار رستوران های بزرگ و هتل های پنج ستاره برپا می شوند و در آن، ثروتمندان بهانه ای پیدا می کنند تا کمک های مردمی، زکات، صدقه و کفاره (پول، کالا و غذا) را برای فقرا جمع آوری کنند.

 

آداب و رسوم ماه رمضان, سنت های ماه رمضان

 

دهه های خوش یمن
مردم دمشق ضرب المثل جالبی درباره ماه رمضان دارند که می گوید: "دهه اول ماه رمضان برای خوردن، دهه دوم برای لباس، دهه آخر برای شیرینی". این ضرب المثل کنایه از توجه روزه داران به وعده های غذایی شان در دهه اول ماه رمضان، خریدن لباس برای عید فطر در دهه دوم و تهیه انواع شیرینی برای عید فطر در دهه سوم دارد.

منبع:tebyan.net

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------