آداب و رسوم ماه رمضان در مهرستان+ تصاویر



آداب و رسوم مردم بلوچستان در ماه رمضان, فرهنگ زندگی

پایبندی به رسوم و سنت پیشینیان در مسائل مذهبی و اجتماعی برگرفته از تمدن و فرهنگ غنی مردم یک منطقه است که از این حیث مردم مهرستان سرآمد دیگر اقوام ایران زمین هستند، به طوری که هنوز سنت گذشتگان خود را در برگزاری آداب و رسوم ماه رمضان حفظ کرده‌اند.

 

در همین راستا، یکی از بانوان مهرستانی در زمینه آداب و رسوم ماه مبارک رمضان در این منطقه اظهار کرد: زنان در برگزاری آئین‌های مربوط به ماه مبارک رمضان نقش کلیدی دارند و مدیریت بیشتر امور در این ماه به زنان مربوط می‌شود.

 

بیشتر زنان بلوچ به ویژه مادربزرگ‌ها قبل از آغاز ماه مبارک رمضان افزون بر تمیز کردن خانه خود نظافت مساجد محله یا روستای خود را نیز برعهده می‌گیرند.

در فقه اهل تسنن هر شب به همراه نماز عشا، نماز 20 رکعتی اقامه می‌شود که به آن "تراویح" می‌گویند و از منظر اهل سنت این نماز که ویژه ماه مبارک رمضان است، فضائل زیادی دارد و خواندن آن برای روزه داران لازم است.

 

در گذشته معمولاً زنان نماز تراویح را در منزل می‌خواندند اما امروزه درهای بیشتر مساجد شهرهای بزرگ به روی زنان نمازگزار باز است، البته زنان بلوچ در طول سال فقط یک ماه آن هم در ماه مبارک رمضان صرفاً برای اقامه نماز تراویح که با ختم قرآن همراه است، به مساجد می‌روند.

 

روزه‌داری عاملی برای تقویت اراده‌ها

 

آداب و رسوم مردم بلوچستان در ماه رمضان, فرهنگ زندگی


یکی از مهم‌ترین اثرات روزه‌داری را تقویت اراده است و انسان با توجه به حلال خداوند و خودکنترلی از حرام دوری می‌کند و این فرصت در ماه مبارک رمضان مهیا می‌شود.

مسلمانان در این ماه باید یتیمان و بی سرپرستان جامعه را از یاد نبرده و در کاهش مشکلات آنان تلاش کنند.

 

آداب و رسوم مردم بلوچستان در ماه رمضان, فرهنگ زندگی

 

پاکورا محبوب‌ترین غذا برای افطاری نزد مردم بلوچستان و پاکستان

پاکورا از ترکیب و سرخ کردن موادغذایی مختلف از جمله مرغ، پیاز، سیب‌زمینی و اسفناج تهیه می‌شود.
پاکورای مرغ یکی از معروف‌ترین انواع پاکوراست که در برنامه غذایی اغلب مردم کشورهای آسیایی وجود دارد.

این غذای لذیذ پاکستانی جایگاه ویژه‌ای را در بین مردم این کشور برای صرف در هنگام افطار به خود اختصاص داده است.

 

آداب و رسوم مردم بلوچستان در ماه رمضان, فرهنگ زندگی

 

فراغت زنان بلوچ در ماه مبارک رمضان
زنان در ماه رمضان به محض فراغت از کار منزل تا عصر به دوخت و دوز و «سوزن دوزی» لباس‌های مخصوص عید فطر خود و فرزندانشان مشغول می‌شوند.

 

در شب پایانی ماه مبارک رمضان، زنان بلوچ با تهیه و آماده کردن حنا که معمولاً حنای محلی آن منطقه است، خود را برای مراسم حنا بندان آماده می‌کنند.
یکی از رسوماتی که در آداب و رسوم مردم بلوچ همچنان توانسته محفوظ بماند، مراسم حنابندان شب قبل از عیدفطر و قربان است.

 

از زمان‌های گذشته، برگزاری اعیاد و مناسبت‌های مختلف در میان اقوام ایران زمین، یادآور برپایی رسوم و آئین‌های خاصی در هر منطقه‌ای از این سرزمین بوده که ایرانیان در برگزاری مراسم‌های ملی، مذهبی و قومی خود توجه و اهتمام ویژه‌ای دارند.

 

مراسم عید سعید فطر و قربان از جایگاه متعالی در بین مسلمانان جهان برخوردار است و این آداب و رسوم در استان سیستان و بلوچستان نیز همچنان محفوظ مانده است.
منبع:tasnimnews.com

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------