مادران شيرده روي شكم نخوابند !
- مجموعه: بهداشت مادر کودک
شير مادر با داشتن همه مواد غذايي اصلي و حتي ريزمغذيها، تركيبات دفاعي و بسياري مواد ديگر از قبيل آنزيمها، هورمونهاي مختلف و اسيدهاي چرب غيراشباع، از سوي سازمان جهاني بهداشت، به عنوان كاملترين غذا براي شيرخواران معرفي شده كه مصرف آن، كودكان را در مقابل بسياري از بيماريهاي عفوني، تنفسي و گوارشي ايمن ميكند.
حتي اگر مادر خود به يك بيماري مبتلا باشد، مواد مقاومتزا در بدن مادر توليد پادتن ميكنند و اين پادتنها از طريق شير به بدن شيرخوار منتقل ميشود. بنابراين در آغوش گرفتن و تغذيه نوزاد با شير مادر از ساعت اول عمر نقش مهمي را در افزايش قدرت دفاعي و پيشگيري از بسياري بيماريهاي عفوني در بدن كودك ايفا ميكند.
مادر بايستي كاملاً آماده باشد تا هر زماني كه كودك شير خواست به او بدهد. مهم نيست كه كودك يك ساعت قبل شير خورده است و يا چهار ساعت قبل. البته اين امر مهم فقط براي چند روز ممكن است مادر را دچار مشكل ساخته و بيشتر وقت او را به خود اختصاص دهد. تخليه مرتب پستان ها باعث تحريك بيشترغدد شيري گشته و در نتيجه شير بيشتري ترشح خواهد شد.
كارشناسان معتقدند حجم شير مادر رابطه ي مستقيمي با تكرر شيردهي دارد و تغذيه مكرر نوزاد با شير مادر موجب توليد شير بيشتر مي شود. همچنين با شروع مصرف غذاهاي كمكي و كاهش دفعات شيردهي، حجم شير توليد شده كاهش مي يابد و نياز مادر به مواد مغذي نيز به تعادل مي رسد.
خوردن مايعات زياد توسط مادر و مك زدن پستان مادر به وسيله نوزاد شير را زياد ميكند. نوزاد بايد از دو سينه مادر استفاده كند زيرا اين امر به افزايش حجم شير مادر كمك شاياني مي كند.
تغذيه با شير مادر در هر ساعت از شب يا روز كه شير خوار احساس گرسنگي يا نياز كند بايد انجام شود و نبايد زمان بندي براي شير دادن به كودك در نظر گرفت .
پزشكان به مادران شيرده توصيه مي كنند روي شكم نخوابند زيرا تحقيقات حاكي از آن است كه روي شكم خوابيدن به سينه مادر فشار وارد مي كند و باعث بازگشت شير به داخل بدن و مانع خارج شدن شير مادر مي شود.
همچنين شير دادن نوزاد در حين شب نيز باعث افزايش حجم شير مادر مي شود.
منبع:ninisite.com