راههای پیشگیری از پوسیدگی دندان كودكان
- مجموعه: بچه های سالم
بسیاری از والدین در مورد اهمیت دندانهای شیری میپرسند و میخواهند بدانند با رعایت چه مواردی میتوانند به سلامت و بهداشت دهان و دندان فرزندشان كمك كنند.
در پاسخ به این سوال در ابتدا باید به اهمیت دندانهای شیری اشاره كرد. این دندانها به وسیله دندانهای دایمی جایگزین میشوند ولی مراقبت از آنها بسیار مهم است و در صورت پوسیدگی باید در اولین فرصت آنها را ترمیم نمود.
پوسیدگی این دندانها باعث افزایش میزان میكروبهای دهان و بزاق میشود و در نتیجه با رویش دندانها در چنین محیطی احتمال پوسیدگی دندانهای دائمی نیز افزایش مییابد.
علاوه بر این وجود دندانهای شیری برای رویش مرتب دندانهای دائمی ضروری است. كشیدن زودتر از موقع دندانهای شیری باعث از دست رفتن فضای دندانهای دائمی و رویش نا مرتب آنها و نیاز كودك به درمانهای طولانی و پر هزینه ارتودنسی میشود.
مراقبت از دندانهای كودك را باید از دوران بارداری مادر آغاز كرد. كودكانی كه از مادرانی با پوسیدگیهای دندانی متعدد متولد میشوند به پوسیدگیهای بیشتری در مراحل بعدی زندگی خود مبتلا میشوند. همچنین میكروبهای پوسیدگی زا برای اولین بار معمولا از طریق استفاده از قاشق یا شیشه شیر از دهان مادر به كودك منتقل میشوند. بعد از تولد كودك باید بعد از هر بار تغذیه با شیر مادر، لثه و دندانها را با یك گاز یا پارچه خیس تمیز كرد. همچنین بعد از رویش دندانها باید تا حد امكان از تغذیه نوزاد در حین خواب با شیر پرهیز كرد.
ملاقاتهای منظم دندان پزشكی از ابتدای رویش دندانهای شیری كودك ضروری است. با رویش اولین دندان دائمی یعنی دندان آسیای اول یا دندان 6، حتی باید مراقبت بیشتری از دندانها صورت گیرد. این دندان بلافاصله بعد از آخرین دندان شیری و در سن حدود شش سالگی رویش مییابد و بیشترین احتمال ابتلا به پوسیدگی را دارد.
از مواردی كه برای پیشگیری از پوسیدگی برای این دندان انجام میگیرد فیشور سیلانت میباشد. در این روش با یك لایه نازك از مواد همرنگ دندان شیارهای عمیق سطح دندان پوشانده میشود و در نتیجه از تكثیر باكتریهای پوسیدگیزا در شیارهای دندان جلوگیری میكند. از روشهای دیگر پیشگیری از پوسیدگی فلوراید درمانی میباشد.
منبع : جام جم آنلاین