مکیدن لب در کودکان و روش های مقابله به آن



عادت مکیدن لب در کودکان, مقابله با عادت مکیدن لب در کودکان, عوارض مکیدن لب در کودکان

مکیدن لب در کودکان می تواند بر اثر عدم تقارن فک باشد

 

مکیدن لب در کودکان و علت مکیدن لب در کودکان 

یکی از نگرانی های والدین مکیدن بیش از حد لب در کودکان می باشد. این عادت که یکی از عادت های بد کودکان به شمار می آید، می تواند به شما این اخطار را بدهد که در صورتی که این مشکل را برطرف نکنید، این عادت بد حتی در بزرگسالی نیز ممکن است برای کودکتان وجود داشته باشد.

ما در این مقاله از بیتوته قصد داریم به صورت کامل عوامل مکیدن لب در کودکان را به شما توضیح دهیم. همراه ما باشید.

 

مکیدن لب در کودکان به چه شکل انجام می شود؟

ممکن است بارها کودکانی را دیده باشید که انگشت خود را در دهان قرار می دهند ، و یا حتی ممکن است این کار را با انگشتان پا نیز انجام دهند. در برخی از کودکان مکیدن فقط برای انگشتان نیست و آن ها لب های خود را نیز می مکند.

 

با این وجود می توان گفت این حالت در اغلب کودکان وجود دارد و تا حدودی طبیعی است. اما به یاد داشته باشید عدم ترک این عادت می تواند مشکلاتی را برای کودکتان به وجود آورد. هنگامی که کودک انگشتان خود را در دهان قرار می دهد ، این کار فرصت ورود بیماری های زیادی به بدن کودک می دهد.

 

مکیدن لب می تواند عوامل مختلفی داشته باشد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. جالب است بدانید مکیدن لب در نوزادان نیز اتفاق می افتد. آن ها هنگامی که گرسنه می باشند این کار را با لب پایینی خود انجام می دهند.

 

عوامل مکیدن لب در کودکان

همانطور که گفتیم مکیدن لب توسط کودک می تواند به دلایل مختلفی انجام شود. به دلیل اینکه کودکان از شیر یا پستونک برای تغذیه استفاده نمی کنند ، نمی توان گفت گرسنگی یکی از دلایل این کار باشد. این مورد فقط برای نوزادان صحت دارد.

 

1. خشکی لب 

یکی از دلایل اصلی که منجر به مکیدن لب توسط کودک می شود ، خشکی لب ها است. این حالت در واقع زمانی اتفاق می افتد که کودک دچار ترَک لب شود. در این هنگام برای اینکه کودک از زخم شدن بیشتر لب جلوگیری کند لب های خود را می مکد. 

 

عادت های بد کودکان, مکیدن لب در کودکان, علت مکیدن لب در کودکان

خشکی لب در کودکان را می توان با خوردن کره در صبحانه جبران کرد

 

اما نکته قابل توجه اینجاست که کودک این کار را حتی زمانی که ترکی بر لب ندارد نیز تکرار می کند. درحقیقت این کار به خاطر این است که مکیدن لب در کودک به یک عادت تبدیل شده است. بنابراین نمی توان گفت در این حالت کودک دچار مشکل شده است ، او فقط به مرطوب کردن لب های خود ادامه می دهد. درواقع او به این کار عادت کرده است.

 

2. اضطراب و استرس

این مورد فقط برای کودکان نیست و حتی بزرگسالان نیز در هنگام اضطراب و استرس به جویدن ناخن و مکیدن لب ها می پردازند. کودکان نیز می توانند در اثر قرار گرفتن در محیط مضطرب دچار حرکات غیر ارادی مانند مکیدن لب شوند.

 

یکی از دلایلی که باعث شده تا والدین مکیدن لب توسط کودک را نگران کننده بدانند این است که کودکان بسیار سخت تر از بزرگ تر ها عادت ها را ترک می کنند. از این رو سعی کنید کودکتان را در محیط های پر استرس و تنش زا قرار ندهید.

 

3. عدم تقارن فک در کودک

یکی از دلایلی که باعث مکیدن لب در کودکان می شود ، عدم تقارن شدید فک می باشد. برای مثال هنگامی که فک بالایی بیرون زدگی بیش از حد داشته باشد به طوری که دندان های بالایی فاصله زیادی با دندان های پایینی داشته باشند ، شرایط برای مکیدن لب پایینی برای کودک فراهم می شود.

 

مکیدن لب در کودکان چه عوارضی در پی خواهد داشت؟

همانطور که قبلا هم اشاره کردیم این کار نمی تواند عوارض غیر قابل درمانی در پی داشته باشد اما در صورتی که عادت های برای مدت طولانی ادامه داشته باشد می تواند عوارضی نیز در پی داشته باشد.

 

در حالت کلی مکیدن لب در کودکان می تواند منجر به این 3 عارضه شود : 

1. تورم لب 

 

عوارض مکیدن لب در کودکان, درمان مکیدن لب در کودکان, مکیدن لب نوزاد

مکیدن لب در کودکان در حالت بیش از حد منجر به تورم لب خواهد شد

 

احتمالا خودتان نیز هنگامی که به یک ماده غذایی حساسیت داشته اید به طوری که مدام به مکیدن لب های خود پرداخته اید ، متوجه التهاب و تورم در لب ها شده اید. این حالت در کودکانی که مدام به مکیدن لب خود می پردازند نیز به وجود می آید. از نشانه های این عارضه می توان به سرخ شدن اطراف لب اشاره کرد.

 

2. افزیش ابتلا به زخم و تبخال لب

در صوریتی که مکیدن لب در کودکان موجبه آسیب به بافت لب شود ، احتمال ابتلا به زخم و تبخال نیز در آن ها افزایش خواهد یافت. 

 

3. احتمال افزایش عدم تقارن در فک ها

همانطور که گفتیم یکی از دلایلی که باعث مکیدن لب در کودکان می شود ، عدم تقارن فک بالایی با فک پایینی است. در صورتی که درمان های لازم برای اینکار انجام نشود و کودک به رفتارش ادامه دهد احتمال اینکه این عدم تقارن بیشتر شود ، وجود دارد.

 

روش مقابله با عادت مکیدن لب در کودکان

ترک این رفتار در اغلب کودکان با گذشت مدت زمانی به خودی خود انجام می شود اما با این وجود هستند کودکانی که تا سالیان سال نیز به این رفتار ها ادامه می دهند. اینجاست که والدین باید دست به کار شوند.

برای رفع این عادت می توانید از این پیشنهاد ها بهره ببرید : 

 

1. آبنبات های بدون قند

یکی از بهترین روش ها برای ترک عادت در کودکان ، انحراف تمرکز کودک از عادت می باشد. برای اینکار شما باید بتوانید کاری کنید که کودک عادتش را از یاد ببرد. آبنبات می تواند گزینه مناسبی برای این کار باشد. مسلما عدم تمرکز کودک به مکیدن لب می تواند روند فراموشی را سرعت بخشد.

 

عادت مکیدن لب در کودکان, مقابله با عادت مکیدن لب در کودکان, عوارض مکیدن لب در کودکان

خوردن آبنبات ذهن کودک را از مکیدن لب منحرف می کند

 

2. مایعات را در رژیم غذایی کودک افزایش دهید

همانطور که تا به حال متوجه شده اید یکی از دلایل مکیدن لب ، خشکی آن است. با افزایش مایعات و آب می توان این مشکل را تا حدود زیادی از بین ببرد. 

 

3. از پماد های نرم کننده لب استفاده کنید

برای اینکه کودک به دلیل ترک لب مکیدن را تکرار نکند بهتر است از کرم لب تسکین دهنده استفاده کنید.

 

4. از روش یادآوری استفاده کنید

این روش که در اصل برای جلوگیری از قرار دادن انگشت در دهان کودک انجام می شود می تواند برای مکیدن لب در کودکان نیز موثر واقع شود. برای این کار کافیست هنگامی که مشاهده کردید کودکتان در حال مکیدن لب می باشد به او یادآوری کنید از این کار دست بکشد. به مرور زمان کودک این عات را ترک خواهد کرد.

 

سخن آخر و نتیجه گیری

مکیدن لب در کودکان می تواند بر اثر عوامل محیطی مانند اضطراب و استرس به وجود آید. در این حالت نیاز نیست نگران باشید زیرا کودک این رفتار را در بلند مدت ترک خواهد کرد. اما در صورتی که کودکتان مدت هاست یک رفتار بد را ترک نکرده است شما باید به او در این کار کمک کنید. ما راه کار های مقابله با مکیدن لب کودکان را برای شما شرح دادیم.

و آخرین نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که کودکتان را برای عادت های مضر مجازات نکنید. این کار می تواند عواقب بدی در بزرگسالی برای کودک در پی داشته باشد.

 

گردآوری : بخش کودکان بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------