پیشگیری و درمان اسهال کوچولوها در سفر



اسهال نوزاد,اسهال در نوزادان

اسهال یکی از بیماری های شایعی است که نوزادان و کودکان به آن مبتلا می شوند

 

 اطلاعات کاملی در رابطه با بیماری های نوزادان در سفرها، در دسترس نیست اما با توجه به اطلاعات موجود بیماری های شایعی که نوزادان در سفر به آن مبتلا می شوند به شرح زیر است:

* اسهال
* مشکلات پوستی مانند گزیدگی حیوانات و آفتاب سوختگی
* بیماری های همراه با تب مانند مالاریا
*  اختلالات تنفسی
* بیماری حرکت مانند دریاگرفتگی

اگر والدین بخواهند همراه با نوزاد خود به سفر های خارج از کشور بروند حتما باید با پزشک کودک مشورت کنند تا در صورت لزوم، نوزاد برای پیشگیری از بیماری ها واکسینه شود. انجام اقدامات پیشگیرانه و لازم برای نوزادانی که به بیماری های زمینه ای و مزمن دچارند نیز ضروری است.

بیماری های نوزادان در سفر
در ادامه به بیماری هایی که نوزادان در سفر به آن مبتلا می شوند و روش های پیشگیری و درمان آن ها پرداخته شده است.


اسهال
اسهال یکی از بیماری های شایعی است که نوزادان و کودکان به آن مبتلا می شوند. بدن کودکان در هنگام اسهال شدن به سرعت بی آب می شود پس لازم است مراقبت های ضروری برای درمان کودک انجام شود.

اسهال نوزاد,اسهال در نوزادان

بزرگ ترین خطری که کودکان را در صورت بروز اسهال و استفراغ تهدید می کند کم آبی بدن است

 

پیشگیری
– تغذیه نوزاد با شیر مادر بهترین راه برای پیشگیری از بیماری های مختلف مربوط به آب و غذا مانند اسهال است. در صورتی که تغذیه نوزاد از شیر خشک است بهتر است شیر خشک همیشگی نوزاد تهیه شده و همراه والدین به سفر برده شود، زیرا بدن نوزاد به آن نوع شیر خشک عادت کرده است.

– آبی که برای مصرف نوزاد استفاده می شود حتما باید ضدعفونی شود. در برخی از کشور ها آب های معدنی نیز مورد اطمینان نیستند و بهتر است جوشیده شوند.

– اگر کودک به سنی رسیده است که از غذاهای بزرگسالان تغذیه می کند باید  غذاهای داغ و کاملا پخته شده برای کودک مصرف شود. از مصرف میوه های خام با پوست نیز پرهیز شود و حتما میوه ها برای مصرف کودکان پوست کنده شوند. اگر سفر شما کوتاه است بهتر است که وعده های غذایی سالمی برای کودک خود از خانه همراه خود ببرید تا خیالتان از تغذیه کودک تان راحت باشد.


شستن دست
– در سفرها حساسیت بر روی شست و شوی دست و صورت بچه ها باید خیلی بیشتر شود و پستانک و شیشه شیر و هر چیزی که کودک با آن در تماس است با آب شرب شسته شود. درصورت مبتلا شدن کودک به اسهال حتما باید در تعویض پوشک نوزاد و شستن دست های او دقت کافی صورت گیرد تا دیگر اعضا به این بیماری مبتلا نشوند.

– در صورت نبودن آب پاک کردن دست و صورت کودکان با دستمال ها و ژل های ضدعفونی کننده، می تواند چاره ساز باشد اما از آنجایی که همه میکروب ها با این کار از بین نمی رود به محض دسترسی به آب و صابون شستشو باید صورت گیرد.


درمان
داروهای ضد تهوع و اسهال
 مصرف این داروها برای نوزادان و کودکان زیر ۱۲ سال توصیه نمی شود به جز در موارد استثنا که پزشک تجویز کند. زیرا مصرف این داروها به دلیل داشتن سالیسیلات ها می توانند منجر به سندرم ری در کودک شود. مصرف داروی بیسموت ساب سالی سیلات برای کودکان زیر ۳ سال توصیه نمی شود.


مخدر های ضد اسهال
داروهای مخدر ضد اسهال مانند قرص لوپرامید و دیفنوکسیلات معمولا برای کودکان تجویز نمی شوند. مصرف لوپرامید برای کودکان زیر ۶ سال و دیفنوکسیلات برای کودکان زیر ۲ سال توصیه نمی شود. مصرف این داروها به علت داشتن عوارض جانبی برای کودکان مناسب نیست.


آنتی بیوتیک ها
داروهای ضدمیکروبی برای درمان اسهال کودکان محدود است. در برخی موارد اسهال شدید روزانه ۱۰ میلی گرم آزیترومایسین به مدت سه روز تجویز می شود.مصرف آزیترومایسین حتما باید با تجویز پزشک صورت گیرد.

تب کودک
اگرچه مصرف فلوروکینولون ها در بزرگسالان برای درمان اسهال رایج است اما مصرف این داروها برای کودکان توصیه نمی شود. سازمان غذا و دارو با توجه به نمونه های آزمایش شده بر روی حیوانات مصرف این دارو را برای افراد زیر ۱۸ سال توصیه نمی کند. ممکن است در برخی موارد و عفونت های شدید پزشک این دارو را برای کودکان تجویز کند.

 

 

ORS
بزرگ ترین خطری که کودکان را در صورت بروز اسهال و استفراغ تهدید می کند کم آبی بدن است. والدین باید در صورت دیدن علائم کم آبی در کودک به او محلول یا پودر ors بدهند. البته در صورت شدید بودن اسهال باید حتما به پزشک مراجعه شود.

 اسهال نوزاد,اسهال در نوزادان

در برخی موارد اسهال شدید روزانه ۱۰ میلی گرم آزیترومایسین به مدت سه روز تجویز می شود

 
علائم کم آبی
علائم کم آبی در کودکان به شرح زیر است:
* اسهال خونی
*  تب بیشتر از ۳۸٫۶ درجه سانتی گراد
* استفراغ مداوم

پودر ORS و در دسترس بودن آن
به گزارش نبض ما، پودرهای ORS در اکثر داروخانه ها موجود و در دسترس همگان هستند. این پودر ها برای جبران آب از دست رفته بدن نوزاد و کودک استفاده می شوند. اگر ors در دسترس نبود تا پیدا کردن آن حتما مایعات تمیز و مورد اطمینان به کودک داده شود.

پودر های ORS باید در آب جوشیده حل شده و مصرف شوند. دستورات مصرف آن ها به طور کامل روی بسته بندی آن نوشته شده است. محلول آماده ors را می توان ۱۲ ساعت در دمای عادی و ۲۴ ساعت در فریزر نگه داشت.

پودر ors
کودکی که بدنش دچار کم آبی است برای خوردن ORS اشتیاق نشان می دهد اما بعد از مدتی که کم آبی جبران شود کودک ممکن است ORS را پس بزند که در این صورت می توان مایعات دیگر را جایگزین کرد.

در کودکانی که به طور همزمان اسهال و استفراغ دارند ممکن است با استفراغ ORS ها دفع شود لذا باید در مقدار های کم و به صورت مداوم به کودک داده شود تا کم آبی بدن وی جبران شود. در صورت کم آبی شدید بدن و بی حالی کودک قادر به خوردن ors نخواهد بود، لذا باید در اولین فرصت به پزشک مراجعه شود.


دوز مصرف ORS
در کودکان کمتر از ۱۰ کیلوگرم که کم آبی بدن آن ها خفیف تا متوسط است معمولا مصرف ۶۰ تا ۱۲۰ میلی لیتر و کودکان بالای ۱۰ کیلوگرم مصرف ۱۲۰ تا ۲۴۰ میلی لیتر برای هر دوره اسهال و استفراغ توصیه می شود.

در مطلب بعدی درباره مشکلات پوستی نوزادان و کودکی مانند گزیدگی حیوانات و آفتاب سوختگی صحبت می کنیم.

منبع: nabzema.ir

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------