تازه های آموزش انواع غذاها

روش های درست کردن آش گوشت بوشهری

طرز تهیه آش گوشت بوشهری: طعمی به یاد ماندنی از جنوب ایران

طرز تهیه آش گوشت بوشهری: طعمی به یاد ماندنی از جنوب ایران روش پخت آش گوشت بوشهری در این مقاله از…

طرز تهیه و خواص آش رشته



 

نکاتی برای پخت آش رشته,مواد لازم برای آش رشته

در آش هريک از اقلام اضافه شده ‌دارای ماده مغذی مخصوص به خود را دارد

 

آش رشته يكي از آشناترين آش‌هاي ايراني است كه علاوه بر وجه سنتي آن در بسياري از مراسم مذهبي به عنوان خوراك از آن استفاده مي‌شود. آشي كه تقريبا در تمام مناطق ايران از آن استفاده مي‌شود و جايگاه خاصي در وعده‌هاي غذايي گوناگون و فصول متفاوت سال‌ دارد. اين آش از استفاده به عنوان عصرانه و ناهار گرفته تا استفاده در سفره‌هاي نذري و افطاري، از دعاخواني و آرزوي بازگشت به سلامت مسافرانمان با پخت آش پشت پا گرفته تا كاسه‌هاي آش خاص نذري براي برآورده شدن دعاهايمان، جايگاه خود را‌دارد.

 

ارزش تغذيه‌ای آش رشته‌ای

در تهيه آش رشته از مواد غذايي گوناگوني استفاده مي‌شود كه در بيشتر مناطق جغرافيايي قابل دسترس هستند. اگر چه تهيه ‌اين آش در قسمت‌هاي گوناگون تفاوت اندكي‌دارد اما با داشتن قابليت تغيير بعضي از مواد اوليه،‌ اين آش را مي‌توان براي تمام گروه‌هاي سني و حتي بيماران خاص به غذايي سالم و مغذي تبديل كرد.

 

استفاده از مواد اوليه متنوع يكي از ويژگي‌هاي منحصر به فرد اين آش قديمی است. به كار گرفتن حداقل يك ماده غذايي از هر يك از گروه‌هاي اصلي غذايي موجب افزوده شدن ارزش تغذيه‌اي آن شده است. استفاده از رشته از گروه نان و غلات، حبوبات و گاهي آب گوشت از گروه گوشت و حبوبات، سبزي‌هاي گوناگون بسته به منطقه‌اي كه آش در آن پخت مي‌شود و بالاخره كشك يا ماستي كه به آن اضافه مي‌شود، مجموعه كاملي از گروه‌هاي غذايي را در اين غذاي ايراني فراهم مي‌كند.

 

در همدان و برخي از مناطق غربي كشور نوع خاصي از آش رشته تهيه مي‌شود كه در اصطلاح به آن آش رشته‌ترشي گفته مي‌شود. در اين آش به غير از كشك و ماست مقاديري از ميوه‌هاي خشك به‌اين مجموعه اضافه مي‌شود تا از گروه ميوه‌ها نيز در پخت اين غذا استفاده شده باشد.

 

لازم به ذكر است كه هريك از اقلام اضافه شده ‌داراي ماده مغذي مخصوص به خود از انواع ويتامين‌ها گرفته تا املاح، پروتيين، كربوهيدرات و... است كه آن را در همين وعده غذايي در اختيار سلامت ما مي‌گذارد. با وجود اين با اضافه كردن مواد غذايي ديگري به عنوان تزيين مي‌توان به‌اين ارزش غذايي افزود اما بايد به ياد داشته باشيم كه روي آشمان يك وجب روغن نباشد كه در اين صورت از ارزش تغذيه‌اي آن مي‌كاهيم و به دست خودمان قاتق نانمان را به قاتل جانمان تبديل مي‌كنيم.

 

  بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش آبغوره

 

مواد لازم برای آش رشته :

 رشته 400 گرم 
سبزي ‌(تره، جعفري، اسفناج، گشنيز)  1 کيلوگرم 
 پياز 2 عدد 
لوبيا، نخود و عدس  هر کدام 1 ليوان 
کشک ساييده به اندازه دلخواه
آرد 1 تا 2 قاشق سوپخوري
زردچوبه نصف قاشق چايخوري
نمک به اندازه دلخواه
نعناع خشک 1/5 قاشق سوپخوری
روغن مايع به مقدار کافی

 

طرز تهيه آش رشته :

نخود و لوبيا را از قبل با آب بگذاريد حداقل براي چهار تا پنج ساعت خيس بخورد. به‌اين‌ترتيب با حل شدن مواد قندي كه تخمير آنها ايجاد نفخ مي‌كند از ايجاد اين مشكل پس از خوردن آش جلوگيري مي‌كنيد. عدس نيازي به خيس خوردن زياد ندارد چون زود پخته مي‌شود.

 

يک پياز را خرد کنيد و با مقداري روغن مخصوص سرخ كردني، سرخ کنيد و لوبيا ونخود را در آن بريزيد. زردچوبه را هم در آن بريزيد و با مقداري آب بپزيد. مقداري آب را کم کم به آن بيفزاييد تا بيش از حد آبکي نشود. مي‌توان نخود و لوبيا را با هم نپخت زيرا مدت پخت اين دو ممکن است با هم متفاوت باشد. وقتي هر دو کاملا پخته شد قبل از اينکه له بشود با هم مخلوط ‌کنيد و سپس سبزي‌ها را که شسته، تميز و خورد کرده‌ايد، به آن اضافه كنيد و بگذاريد بپزند. مدت پختن سبزي‌ها زياد نيست. کافي است سبزي‌ها له شوند و رنگ سبز خود را به آش منتقل کنند. به‌اين‌ترتيب ويتامين‌هاي حساس آن از بين نمي‌روند و يا اينكه كمتر خراب مي‌شوند. عدس زمان زيادي براي پختن نياز ندارد ولي اگر مطمين نيستيد عدس را هم جداگانه بپزيد و سپس با بقيه مخلفات مخلوط کنيد.وقتي سبزي‌ها پخت و آش خوش‌رنگ شد، رشته‌ها را در آش بريزيد و بگذاريد بپزد. دقت کنيد رشته‌ها زياد خرد نشوند و سالم باشند. اغلب 10 تا 12 دقيقه طبخ براي رشته‌ها کافي است.

 

سعي کنيد آش را در تمام مدت با حرارت ملايم بپزيد. اگر احساس كرديد كه آشتان قوام خوبي ندارد در يک ظرف کوچك يک قاشق روغن داغ کنيد و آرد را در آن بريزيد و خوب هم بزنيد تا آرد يک دست بشود. اگر لازم بود کمي آب به آن اضافه كنيد، سپس آن را به آش بيفزاييد و خوب مخلوط کنيد. وقتي آش آماده شد، مقداري کشک به آن اضافه کنيد و آن را از روي آتش برداريد.

 

در بعضي از مناطق كشور از ماست استفاده مي‌كنند. به علاوه دربسياري از مناطق كوهستاني سبزي‌هاي محلي وجود‌ دارد كه در اصطلاح به آنها ‌تره‌بار محلي مي‌گويند و براي پخت آش از همين سبزي‌ها استفاده مي‌شود.

 

هنگام سرو آش رشته مقدار مورد نياز را در ظرف بريزيد و با کشک، نعناع داغ و پياز داغ تزيين کنيد. براي تزيين با يک پياز ديگر پيازداغ درست کنيد. سعي کنيد پياز خوب سرخ شود و نسوزد و همزمان برشته شود. براي اينکه پياز برشته و خشک شود پس از اينکه طلايي رنگ شد آن را روي سبد سيمي پهن کنيد و بگذاريد خشک شود، با اين کار پيازداغ شما خيلي زيبا خواهد شد و روغن اضافي آن گرفته مي‌شود.با مقداري روغن و نعناي خشک نعناع داغ درست کنيد، روش درست کردن نعناع داغ به اين صورت است که روغن را مي‌گذاريد خوب گرم شود. سپس نعناع خشک را که خوب خرد کرده‌ايد داخل آن مي‌ريزيد و بلافاصله روغن را از روي حرارت بر مي‌داريد و مدام نعناع داغ را هم مي‌زنيد تا نسوزد.

 

دقت کنيد نعناع را که داخل روغن ريختيد آن را حتما از روي حرارت برداريد، در غير اين صورت خواهد سوخت و تلخ مزه خواهد شد. حالا براي تزيين اول مقداري کشك روي آش بريزيد و با قاشق صاف کنيد و روي آن را با نعناع داغ و پياز داغ تزيين کنيد. كشيدن نقش و نگار با استفاده از مواد گوناگون از جمله زعفران هم بستگي به ميزان سليقه شما‌ دارد.

 

7 توصيه به آشپزها برای پخت آش رشته :

 اگر به آش كشك مي‌زنيد نمك نريزيد و اگر دوغ مي‌ريزيد به ميزان لازم نمك بزنيد. استفاده زياد از نمك براي سلامت شما دردسر ساز مي‌شود.

 

 براي خوش رنگ شدن رشته آش، زردچوبه را همراه پياز داغ به آش بيفزاييد.

 آشي كه مي‌خواهيد دوغ بزنيد سفت برداريد و اگر كشك مي‌زنيد شل‌تر برداريد.

 

 اگر اسفناج در بازار نيست از برگ چغندر استفاده كنيد.

 براي تهيه كشك زرد، كشك را با زعفران و آب بجوشانيد.

 

 تزيين كشك را با كيسه فريزر مثلثي شكل انجام دهيد.

 بهتر است براي پيشگيري از مسموميت با كشك كه اغلب مسموميت خطرناكي است از كشك‌هاي پاستوريزه استفاده كنيد و كشك را به مدت 20 دقيقه بجوشانيد.

 

منبع : salamat.com

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------