عوارض ، علایم مصرف و راههای ترک ماده مخدر بنزای



عوارض مصرف مواد بنزای, بنزای چیست, ترکیبات بنزای

ماده مخدر بنزای شبیه به قرص و کپسول است

 

مخدر بنزای چیست؟ جایگزین ماری جوانا را بیشتر بشناسید

بنزای یک نوع مخدر است که به تازگی در بین جوانان رایج شده است و ماده محرکی است که در خارج از آزمایشگاه نیز ساخته می شود و به راحتی در دسترس عموم قرار می گیرد. این ماده مخدر شبیه به قرص و کپسول است و با نام های سوئیت ، مگاسوئیت و بیگ بنگ هم شناخته می شود.

مخدر بنزای چیست؟

 

ماده مخدر بنزای, مواد مخدر بنزای چیست, عکس مواد مخدر بنزای

مواد مخدر بنزای به نام های بینگ بنگ و مگاسوئت هم شناخته می شود

 

بُنزای ماده محرکی است که به تازگی در میان جوانان رایج شده است و ادعا می شود که بی خطر می باشد و مصرف کنند گان آن متأسفانه اغلب دانش آموزان و نوجوانان هستند. این ماده مخدر که به نام های مگاسوئت ، بیگ بنگ و ... نیز شناخته می شود در واقع یک ماده مخدر ساده نیست بلکه یک ترکیب شیمیایی است که از ترکیب مواد مختلف به نسبت های مختلف تشکیل شده است و تبدیل به یک ماده محرک شده است.

 

تولید کردن این ماده مخدر کار بسیار راحتی است و به راحتی توسط مصرف کننده ساخته می شود و آن را با علف یا سیگار مخلوط می کند و مصرف می کند.

 

ترکیبات مخدر بنزای 

برای تولید این ماده مخدر از موادی مانند MA و MD استفاده می شود ، MA ماده  ای است که به صورت مایع و یا پودر در دسترس قرار می گیرد و تولید آن کار بسیار راحتی است. MA در واقع ماده اصلی تولید بنزای است. MD یک ترکیب شیمیایی است که مانند آمفتامین ها که ماده اصلی تشکیل دهنده شیشه است عمل می کند. 

 

نسبت های مختلف ترکیب این مواد اثرات متفاوتی دارد. تقریبا تمام مواد دست سازی که در ایران تهیه می شود و وارد بازار می شود نیز چنین خصوصیاتی دارند. این مواد همچنین ممکن است به صورت برگ های خشک آغشته به این ماده عرضه شده و به فروش برسد.

 

ورود مخدر بنزای به ایران

 

عکس مواد مخدر بنزای, عوارض مواد مخدر بنزای, علائم مصرف بنزای

مواد مخدر بنزای در ابتدا به صورت کنابیوئدهای ماری جوانا وارد ایران شد

 

در ابتدا بنزای به صورت کانابیوئد های ماری جوانا وارد بازار شد و بعد افراد سود جو مقداری بونزای به آن اضافه کردند و اکنون این ماده مخدر در بازار و بین مصرف کنند گان رایج شده است. 

 

کانابیوئیدهای ماری جوانا گران بود و از طرفی ساخت بنزای به دست افراد سود جو افتاد و تبدیل به یک ماده محبوب بین مصرف کنندگان شد.

این ماده ابتدا در ترکیه و توسط جوانان مصرف شد و به دلیل ارزان و در دسترس بودن آن آمار مصرف آن بالا رفت. دستور ساخت آن به ایران نیز وارد شد و مصرف آن در بین جوانان ایرانی بالا رفت.

 

مواد اولیه ای که با آن بنزای تهیه می شود کاربرد پزشکی دارد و در بیمارستان ها استفاده می شود و به راحتی قابل تهیه است. اما ترکیب این مواد که به نام بنزای و توسط فروشندگان در خیابان ها عرضه می شود بسیار خطرناک است.

 

روش مصرف مخدر بنزای 

این ماده مخدر مانند بسیاری از مواد دیگر به طور تدخینی و دود کردن مصرف می شود. این مواد به صورت بخور ها و یا پودر های گیاهی وارد بازار می شوند و با دود کردن مصرف می شوند. مصرف این ماده در سال های اخیر در کشور هایی مانند آلمان ، فرانسه ، انگلستان ، لهستان و روسیه و ایالات متحده امریکا ممنوع شده است ولی به روش های غیر قانونی تولید و مصرف می شود.

 

بنزای یک ماده مخدر نیست بلکه ترکیبی از چند ماده شیمیایی است که با نسبت های مختلف ترکیب می شود و از ترکیب آنها می توان چندین نوع ماده مخدر دیگر ساخت به طوری که حتی تهیه آن نیازی به آزمایشگاه و عرضه آن نیازی به فروشنده ندارد بلکه در هر شرایطی قابل تولید است. 

 

ترکیبات این ماده در داخل کشور تولید می شود و یا از کشور های دیگر وارد می شود و مصرف کنند گان آنها را در مقادیر کم تهیه می کنند و سپس با سیگار یا هر ماده دیگری ترکیب می کنند و با دود کردن مصرف می کنند.

 

علائم مصرف بنزای

 

مواد مخدر بنزای چیست, عکس مواد مخدر بنزای, عوارض مواد مخدر بنزای

سکته ی قلبی یکی از عوارض مصرف مواد مخدر بنزای است

 

این ماده مخدر به راحتی قابل تشخیص نیست و بیشتر مصرف کنند گان آن نیز نوجوانان می باشند از این رو باید پدر و مادر ها همیشه مراقب باشند و رفتار های نوجوان خود را تحت نظر داشته باشند. کسانی که این ماده مخدر را مصرف می کنند دچار علائمی می شوند که می توان با توجه به آنها تشخیص داد که بنزای مصرف کرده اند. این علائم به شرح زیر می باشد:

• چشم های قرمز

• صورت پر حرارت و بر افروخته

• پر حرفی

• بروز رفتار های شجاعانه ناگهانی 

• رفتارهای عجیب و غیر قابل کنترل

 

عوارض مصرف مخدر بنزای 

در صورت مصرف مداوم  ترکیبات کانابینویید های مصنوعی فرد دچار عوارض زیادی می شود که ممکن است نیاز به بستری شدن در بیمارستان پیدا کند و یا برای سم زدایی به مرکز کنترل سموم و دارو ها مراجعه کند. از آنجایی که در تولید این ماده مخدر از ترکیب نسبت های مختلف استفاده می شود نمی توان به طور واضح اثرات آن را در چند کلمه بیان کرد.

 

تاکنون نیز هیچ مطالعه رسمی بر روی اثرات ناشی از مصرف این ماده انجام نشده است ولی طبق گزارشاتی که از مصرف کنند گان این ماده تهیه شده است مشخص شده که این ماده در مقایسه با کانابیس دارای عوارض شدید تری است و شامل موارد زیر می باشد:

• افزایش فشار خون

• افزایش ضربان قلب

• سکته قلبی

• بی قراری 

• استفراغ

• توهم

• سایکوز

• تشنج

• حملات پانیک

 

مصرف کنندگانی که نیاز به درمان اورژانسی داشتند بیش تر از همه دچار افزایش ضربان قلب ، فشار خون بالا ، تهوع ، تاری دید ، تشنج و سایکوز ، بی قراری و توهم شده بودند. 

در برخی از موارد نیز گزارش ها حاکی از آن بود که مصرف کانابینویید های مصنوعی با بروز دوره های سایکوز و مرگ در ارتباط بوده است. مرگ ناشی از دپرسیون سیستم اعصاب و سیستم اعصاب مرکزی و هیپوترمی است.

 

ترک اعتیاد مخدر بنزای 

ترک اعتیاد به مصرف این ماده مدت زمان زیادی طول می کشد و در این مدت ممکن است فرد دوباره تمایل به مصرف آن پیدا کند. در این صورت فرد نیاز به مصرف بنزای در دوز های بالاتر خواهد داشت تا همان احساس و اثر اولیه را به دست آورد.

 

کسی که قصد ترک کردن مصرف بنزای دارد باید بسیار با اراده باشد زیرا ترک آن کار بسیار دشواری است و متخصصین ترک اعتیاد گفته اند که ترک این ماده بسیار سخت است و هنوز به راه حل قطعی نرسیده اند. برای ترک مصرف بنزای باید از متخصصین حوزه ترک اعتیاد کمک گرفت تا این مسیر راحت تر طی شود.

 

بعد از ترک مصرف بنزای یک دوره خماری نسبتا طولانی مدت باید پشت سر گذاشته شود و ممکن است در این مدت فرد دچار عوارض روحی و جسمی زیادی شود. 

مدت زمان خماری بنزای به میزان و مدت زمان مصرف فرد بستگی دارد. خماری آن شبیه به خماری شیشه است. مدت زمان آن  بین 1 تا 8 هفته طول می کشد.

بعد از قطع مصرف فرد دچار درد ها و اختلالات جسمی می شود.

 

عوارض ترک مخدر بنزای 

اگر فردی به مدت طولانی این ماده را مصرف کرده باشد بعد از ترک آن تحمل خود را در برابر کوچک ترین ناراحتی از دست خواهد داد و بعد از قطع مصرف آن دچار افسردگی می شود. در این صورت باید برای درمان افسردگی اقدام کنند زیرا در غیر این صورت ممکن است دوباره مصرف بنزای را شروع کنند. برای مقابله با این افسردگی بعد از ترک باید از یک متخصص کمک گرفت.

 

 

گردآوری: بخش سلامت بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------