سینه خود را معاینه کنید



 

 

سینه خود را معاینه کنید

 

بیماری های سینه از شایع ترین بیماری های زنان هستند و در میان بدخیمی ها هم بد خیمی های پستان شایع ترین در زنان است. خوشبختانه به دلیل وجود روش های غربالگری مناسب امکان شناسایی زود هنگام این بیماری ها وجود دارد و در نتیجه این سرطان ها قابل درمان بوده و منجر به مرگ نمی شوند.

 

به همین جهت، روش های معاینه و بررسی رادیولوژیک منظم جهت تشخیص زودهنگام بیماری های پستان اهمیت بسیاری دارد.

 

هر خانمی از ۱۸ سالگی نیاز به مراقبت و کنترل پستان ها دارد و این مراقبت ها در این سن به صورت معاینه ماهانه است. یعنی هر خانم در هر ماه و پس از پایان دوره عادت ماهانه (روز ۷ تا ۱۰ از شروع خونریزی) باید پستان هایش را معاینه کند. بهتر است این معاینه در حمام و زیر دوش انجام شود. معاینه ای ساده که نیاز به تمرین و تداوم و پشتکار دارد.

 

در عین حال هر خانم باید سالی یک بار توسط پزشک معاینه شود و در این معاینات روش صحیح معاینه را بیاموزد. در مرحله اول فرد در آینه به قرینه بودن پستان هایش دقت می کند. نکات مهم در این قسمت از معاینه که باید به آنها دقت کرده و در صورت وجود این علایم به پزشک مراجعه کند ، شامل این موارد است:

 

کشیده شدن نوک پستان به داخل که قبلا وجود نداشته و جدیدا ایجاد شده است.

تغییرات پوست پستان به صورت پوست پرتقالی و دانه دانه شدن یا زخمی شدن، وجود توده، برجستگی یا فرورفتگی در یکی از پستان ها. این قسمت معاینه با ایجاد حرکت در دست ها انجام می شود، یعنی یک بار دست ها بالای سر و بار دیگر دست ها روی ران ها فشرده شود و در این وضعیت ها به پستان ها در آینه دقت شود.

 

در مرحله بعد پستان ها باید لمس شوند که این کار ابتدا از نوک پستان ها شروع می شود و با فشار دادن آنها انجام می شود و در صورت خروج ترشحات از نوک پستان باید به پزشک مراجعه کرد.

 

در مرحله بعدی پستان ها با قسمت نرم انگشتان دست ها لمس می شوند که این کار می تواند به صورت شعاعی یا حلقوی انجام شود مهم این است که همه قسمت های پستان لمس شود و بخصوص لمس زیر بغل فراموش نشود، زیرا در ۳۰ درصد خانم ها پستان های فرعی در زیر بغل وجود دارد. معاینه پستان ها بسیار مهم است و درصد بالایی از خانم ها توده های خوش خیم یا بدخیم خود را با این روش کشف کرده اند.

 

نکته مهم دیگر اندازه پستان هاست که می توانند به صورت عادی هم اندازه نباشند و در صورت بروز عدم قرینگی باید توسط پزشک به صورت دقیق تر معاینه شوند.

 


منبع:روزنامه جام جم

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب سلامت(بیماری ها، پیشگیری، داروها، تغذیه، پزشکی آنلاین و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------