ضرورت بهداشت دستگاه تناسلی بانوان



بوی بد دستگاه تناسلی بانوان,درمان بوی بد دستگاه تناسلی بانوان,روش های از بین بردن بوی بد واژینال

 

رعایت بهداشت دستگاه تناسلی در حفظ سلامتی و شادابی بانوان نقش مهمی دارد. از آنجا که سه دستگاه تناسلی و ادراری و گوارشی در بانوان در مجاورت یکدیگر قرار دارند، بهداشت و سلامت آنها نیز بر هم تاثیر مستقیم داشته و عفونت هر یک از دستگاه تناسلی و ادراری و گوارشی مشکلاتی جدی برای فرد بیمار ایجاد می کند، لذا دستگاه تناسلی زنان نیاز به مراقبت های خاص در مقایسه با سایر اعضای بدن دارد تا فرد از سلامت و بهداشت کامل برخوردار باشد.

 

دستگاه تناسلی زنان به صورت طبیعی انواع گوناگونی از باکتریهای هوازی و بی هوازی را دارد که جزء باکتریهای مفید محسوب می شوند و بعضی از انواع آنها با تولید اسید لاکتیک در محیط خود، نقش دفاعی قابل توجهی را ایفا می کنند. بعضی دیگر از آنها علاوه بر اسید لاکتیک ماده ضد عفونی کننده طبیعی دیگری تولید می کنند که سبب تقویت هر چه بیشتر سد دفاعی دستگاه تناسلی بانوان می شوند.


 تولید اسید لاکتیک سبب اسیدی بودن دستگاه تناسلی بانوان می شود و چون باکتری های مفید در محیط اسیدی قادر به ادامه زندگی هستند و از طرفی باکتری های بیماری زا نیز در این محیط قادر به رشد و تکثیر نمی باشند سبب تعادل میان باکتریهای مفید و بیماری زا و نهایتا سلامت دستگاه تناسلی زنان می شود.

 
بنابراین، بهداشت و سلامت دستگاه تناسلی بانوان به تعادل محیط آن وابسته است همچنین حاملگی و زایمان نیز به دلیل تغییرات هورمونی، باعث تغییر محیط اسیدی دستگاه تناسلی زنان شده و مادر را مستعد عفونت در ناحیه تناسلی میکند. یکی از مهمترین عوامل بر هم زننده تعادل دستگاه تناسلی بانوان استفاده از شوینده های نامناسب است که ناحیه تناسلی زنان را مستعد تکثیر باکتری های بیماری زا و در نهایت ایجاد عفونت در دستگاه تناسلی بانوان می کند.

 

 

راههای رفع بوی بد واژن

بوی بد دستگاه تناسلی بانوان,روش های از بین بردن بوی بد واژینال,درمان بوی بد دستگاه تناسلی بانوان

 
 شستشوی مناسب ناحیه تناسلی
یکی از راه های آسان و موفقیت آمیز از بین بردن بوی ناحیه تناسلی، شستشوی مناسب این قسمت از بدن می باشد. بانوان عزیز می توانند به جای استفاده از صابون های معمولی، از صابون های آنتی باکتریال برای شستشوی ناحیه تناسلی خود استفاده کنند.


 آزمون های سالانه
اگر فردی هستید که خیلی دچار بوی بد ناحیه تناسلی می شوید، می توانید هر سال آزمایش های مخصوصی را که مربوط به ناحیه واژن است، انجام دهید. انجام آزمون هایی مانند پاپ اسمیر می تواند بسیار کمک کننده باشد و نگرانی شما را از هر گونه ابتلا به سرطان گردن رحم از بین ببرد.


از بین بردن موهای ناحیه تناسلی
اگر موهای ناحیه تناسلی برطرف نشوند، جایگاه مناسبی برای رشدونمو باکتری ها ایجاد می شود و همانطور که گفته شد، این باکتری ها در واکنش به عرق، بوهای نامطبوع ایجاد می کنند. بنابراین هر چند روز یک بار با از بین بردن محل تجمع باکتری ها در ناحیه تناسلی، می توان بوهای نامطبوع این منطقه را کاهش داد.

لباس زیر مناسب
از پوشیدن لباس زیر تنگ برای طولانی مدت اجتناب کنید، زیرا امکان تبادل هوا در ناحیه تناسلی را از بین می برد. با پوشیدن لباس زیر گشاد و نخی، هر گونه بوی نامطبوع را از خود دور کنید. هیچگاه از لباس زیر ارزان که از جنس مواد نا مناسب تهیه می شوند استفاده نکنید. اجازه ندهید شورت به ترشحات شما مرطوب شود . ترشحات که سبب رطوبت و لک روی شوت می شوند مواد آلوده و باکتری های مرده هستند که باعث تشدید بوی دستگاه تناسلی-ادراری می شوند.

 

استفاده از نوار بهداشتی روزانه
برخی از خانم ها به قدری دچار ترشحات ناحیه تناسلی هستند که لباس زیر آنها کاملا خیس می شود و همین خیس ماندن لباس زیر، بوی نامطبوعی را ایجاد می کند. به این دسته از خانم ها توصیه می شود که از نوارهای بهداشتی روزانه که مخصوص ایام غیر قاعدگی است، استفاده کنند و هر چند ساعت یک بار آن را تعویض کنند. با این روش نه تنها لباس زیر آنها عمر بیشتری می کند، بلکه بوی نامطبوع آن نیز از بین می رود.

 

رعایت بهداشت جنسی
به خانم هایی که ازدواج کرده اند توصیه می شود حتما پس از برقراری رابطه جنسی با همسر خود، ناحیه تناسلی خود را بشویند، زیرا ترشحات ناشی از رابطه جنسی، بوی نامطبوعی ایجاد می کنند. بنابراین یکی از راه های مهم برای غلبه بر این بوی نامطبوع، استحمام پس از رابطه جنسی می باشد.

 

ادرا و غسل بعد از رابطه جنسی
ادرار کردن نیز پس از رابطه جنسی توصیه می شود، زیرا هر گونه ترشحات بدبویی که داخل مجرای تناسلی فرد باقی مانده است، توسط ادرار بیرون می آید.

شاید به همین دلیل است که دین مبین اسلام غسل کردن پس از رابطه جنسی را واجب کرده و  نیز به ادرار کردن بعد از آن تاکید داشته است . متاسفانه با عدم رعایت همین نکته ساده، بیماری های منتقله از راه جنسی می تواند انتقال یابند و افراد را دچار مشکل کنند .

برنامه غذایی سالم داشته باشید
رژیم های غذایی سالم و پر از سبزیجات و میوه های تازه می تواند بوی بد واژن را از بین ببرد. غذاهای سرخ کرده و آماده، ناحیه واژن را برای تولید بوهای نامطبوع تحریک می کند.

 

بوی بد دستگاه تناسلی بانوان,روش های از بین بردن بوی بد واژینال,روش های از بین بردن بوی ناحیه تناسلی


استفاده نکردن از مواد معطر
استفاده از مواد معطر و خوشبو کننده توصیه نمی شود . چون سبب نابودی باکتری های مفید محیط دستگاه تناسلی-ادراری شده و این سبب بروز مشکلاتی در آینده برای شما می شود .

نوار بهداشتی مناسب 

از نوار بهداشتی ارزان استفاده نکنید و در تهیه نوار بهداشتی نکات و علائم معتبر و استاندارد را رعایت کنید .در دوره پریودی خود حتما حداقل هر 3 ساعت و حداکثر هر 6 – 12 ساعت نوار بهداشتی را تعویض کنید.

بهداشت دستگاه تناسلی را رعایت کنید
از کاغذهای توالت حاوی مواد معطر و رنگی، Tampon، Pad های معطر و Bubble Bath و یا به طور کلی نشستن در وان حمام پرهیز کنید.

هنگام استحمام با کمی صابون، قسمت خارجی اندام تناسلی خود را کف مالی کنید و سپس با آب فراوان بشویید. توجه داشته باشید که هرگز قسمت داخلی اندام تناسلی خود را با صابون نشویید، زیرا این کار باعث خارش و عفونت واژن می شود.

 از دوش واژینال استفاده نکنید
واژن سالم به طور طبیعی دارای تعدادی باکتری و قارچ است. اسیدیته طبیعی واژن، این باکتری ها و قارچ ها را تحت کنترل قرار می دهد تا بیماری زا نشوند. ولی استفاده از دوش واژینال این تعادل طبیعی را به هم می ریزد و باعث بیماری ناحیه واژن می شود

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب سلامت(بیماری ها، پیشگیری، داروها، تغذیه، پزشکی آنلاین و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------