بیماری نقرس چیست؟



علائم بیماری نقرس, نقرس چیست

نقرس یک نوع شایع و پیچیده از آرتروز است که می تواند هر کسی را درگیر کند

 

همه چیز درباره بیماری نقرس

نقرس نوع متداول آرتروز است که باعث درد شدید ، تورم و سفتی مفصل می شود. معمولاً مفصل انگشت شست پا را تحت تأثیر قرار می دهد.

نقرس چیست؟

نقرس یک نوع شایع و پیچیده از آرتروز است که می تواند هر کسی را درگیر کند. این ویژگی با حملات ناگهانی و شدید درد ، تورم ، قرمزی و حساسیت به لمس در مفاصل ، اغلب مفصل در قاعده انگشت شست پا است.

 

حمله نقرس می تواند ناگهانی اتفاق بیفتد و اغلب اوقات شما را در نیمه شب با این احساس که انگشت شست پا در حال سوختن است بیدار می کند. مفصل آسیب دیده گرم ، متورم و چنان حساس است که حتی وزن کاغذ روی آن نیز غیر قابل تحمل به نظر می رسد.

علائم نقرس ممکن است بیایند و بیایند ، اما روش هایی برای مدیریت و جلوگیری از شعله ور شدن علایم وجود دارد.

 

علائم بیماری نقرس, نقرس چیست

التهاب و قرمزی مفصل از علایم نقرس می باشد

 

علائم بیماری نقرس

علائم و نشانه های نقرس تقریباً همیشه به طور ناگهانی و غالباً در شب اتفاق می افتد. آنها عبارتند از:

درد شدید مفصلی ، نقرس معمولاً مفصل بزرگ انگشت شست پا را تحت تأثیر قرار می دهد ، اما ممکن است در هر مفصلی ایجاد شود. مفاصل دیگری که معمولاً مبتلا می شوند شامل مچ پا ، زانو (نقرس زانو) ، آرنج ، مچ و انگشتان دست است. درد احتمالاً در چهار تا 12 ساعت اول پس از شروع آن شدیدتر است.

 

 ناراحتی طولانی بعد از فروکش شدیدترین درد ، ممکن است برخی از ناراحتی های مفصلی از چند روز تا چند هفته طول بکشد. حملات بعدی احتمالاً طولانی تر بوده و مفاصل بیشتری را تحت تأثیر قرار می دهند.

 

 التهاب و قرمزی مفصل یا مفاصل آسیب دیده متورم ،باریک ، گرم و قرمز می شوند.

 

 دامنه حرکتی محدود، با پیشرفت نقرس ، ممکن است نتوانید مفاصل خود را به طور عادی حرکت دهید.

 

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم

اگر درد ناگهانی و شدیدی در مفصل دارید ، با پزشک خود تماس بگیرید. نقرس که درمان نشود می تواند منجر به بدتر شدن درد و آسیب مفصلی شود.

در صورت داشتن تب و داغی و ملتهب شدن مفصل ، بلافاصله به دنبال مراقبت های پزشکی باشید که می تواند نشانه عفونت باشد.

 

علل نقرس 

نقرس هنگامی رخ می دهد که بلورهای اورات در مفصل شما جمع شده و باعث التهاب و درد شدید حمله نقرس می شود. وقتی مقادیر زیادی اسید اوریک در خون داشته باشید ، بلورهای ادرار می توانند تشکیل شوند.

 

بدن شما هنگام تجزیه پورین، اسید اوریک تولید می کند. موادی که به طور طبیعی در بدن شما یافت می شوند.

پورین در برخی از غذاها مانند استیک ، گوشت اندام و غذاهای دریایی نیز یافت می شود. غذاهای دیگر نیز سطح بالاتری از اسید اوریک را تقویت می کنند ، مانند نوشیدنی های الکلی ، به ویژه آبجو ، و نوشیدنی های شیرین شده با قند میوه (فروکتوز).

 

به طور معمول ، اسید اوریک در خون شما حل می شود و از طریق کلیه ها به ادرار منتقل می شود. اما گاهی اوقات یا بدن بیش از حد اسید اوریک تولید می کند یا کلیه های شما اسید اوریک کمتری دفع می کنند. وقتی این اتفاق می افتد ، اسید اوریک می تواند جمع شود و در یک مفصل یا بافت اطراف آن کریستال های تیز و مانند سوزن ایجاد کند که باعث درد ، التهاب و تورم می شود.

 

علائم بیماری نقرس, نقرس چیست

برخی بیماری ها و شرایط خاص خطر ابتلا به نقرس را افزایش می دهد

 

عوامل خطر نقرس

اگر مقادیر زیادی اسید اوریک در بدن خود داشته باشید ، به احتمال زیاد به نقرس مبتلا خواهید شد. عواملی که سطح اسید اوریک را در بدن شما افزایش می دهند عبارتند از:

 

 رژیم غذایی: مصرف یک رژیم غذایی غنی از گوشت و غذاهای دریایی و نوشیدن نوشیدنی هایی که با قند میوه (فروکتوز) شیرین شده اند ، سطح اسید اوریک را افزایش می دهد که خطر ابتلا به نقرس را افزایش می دهد. مصرف الکل ، به ویژه آبجو ، خطر نقرس را نیز افزایش می دهد.

 

 چاقی : اگر اضافه وزن دارید ، بدن شما اسید اوریک بیشتری تولید می کند و کلیه های شما از بین بردن اسید اوریک دشوارتر هستند.

 

 شرایط پزشکی: برخی بیماری ها و شرایط خاص خطر ابتلا به نقرس را افزایش می دهد. این موارد شامل فشار خون بالا و بیماری های مزمن مانند دیابت ، سندرم متابولیک و بیماری های قلبی و کلیوی است.

 

 داروهای خاص: استفاده از دیورتیک های تیازید، که معمولاً برای درمان فشار خون بالا استفاده می شود و آسپرین با دوز پایین نیز می تواند سطح اسید اوریک را افزایش دهد. بنابراین می توان از داروهای ضد رد برای افرادی که پیوند عضو انجام داده اند تجویز کرد.

 

 سابقه خانوادگی نقرس : اگر سایر اعضای خانواده شما نقرس داشته باشند ، به احتمال زیاد به این بیماری مبتلا خواهید شد.

 

 سن و جنس : نقرس در مردان بیشتر اتفاق می افتد ، اساساً به این دلیل که زنان سطح اسید اوریک کمتری دارند. با این حال ، بعد از یائسگی ، میزان اسید اوریک زنان به مردان نزدیک می شود. مردان همچنین به احتمال زیاد زودتر دچار نقرس می شوند (معمولاً در سنین 30 تا 50 سالگی) در حالی که زنان پس از یائسگی به طور کلی علائم و نشانه هایی پیدا می کنند.

 

 جراحی یا ضربه اخیر: تجربه جراحی یا ضربه اخیر با افزایش خطر ابتلا به حمله نقرس همراه است.

 

عوارض نقرس 

مبتلایان به نقرس می توانند شرایط شدیدتری از جمله موارد زیر را تجربه کنند:

 نقرس راجعه : برخی از افراد ممکن است دیگر هرگز علائم و نشانه های نقرس را تجربه نکنند. دیگران ممکن است هر سال چندین بار نقرس را تجربه کنند. داروها ممکن است از بروز نقرس در افراد مبتلا به نقرس جلوگیری کند. در صورت عدم درمان ، نقرس می تواند باعث فرسایش و تخریب مفصل شود.

 

 نقرس پیشرفته: نقرس درمان نشده ممکن است باعث ایجاد رسوبات بلورهای اورات در زیر پوست در گره هایی به نام توفی (TOE-fie) شود. Tophi می تواند در مناطق مختلفی مانند انگشتان دست ، پا ، آرنج یا تاندون آشیل در پشت مچ پا ایجاد شود. Tophi معمولاً دردناک نیست ، اما در حملات نقرس ممکن است متورم و حساس شود.

 

 سنگ کلیه: بلورهای ادرار ممکن است در مجاری ادراری افراد مبتلا به نقرس جمع شده و باعث سنگ کلیه شوند. داروها می توانند به کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه کمک کنند.

 

علائم بیماری نقرس, نقرس چیست

تست مایع مفصلی یکی از راههای تشخیص بیماری نقرس می باشد

 

راههای تشخیص نقرس

آزمایشاتی برای کمک به تشخیص نقرس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

• تست مایع مفصلی: پزشک شما ممکن است از سوزن برای برداشتن مایعات از مفصل آسیب دیده شما استفاده کند. هنگام بررسی مایعات در زیر میکروسکوپ ، ممکن است بلورهای اورات قابل مشاهده باشند.

 

 آزمایش خون: پزشک شما ممکن است آزمایش خون را برای اندازه گیری میزان اسید اوریک و کراتینین در خون شما توصیه کند. نتایج آزمایش خون می تواند گمراه کننده باشد. برخی از افراد سطح اسید اوریک بالا دارند ، اما هرگز نقرس را تجربه نمی کنند و بعضی از افراد علائم و نشانه های نقرس دارند ، اما سطح غیرمعمول اسید اوریک در خون ندارند.

 

 تصویربرداری با اشعه ایکس: اشعه ایکس مفصل می تواند برای رد سایر دلایل التهاب مفصل مفید باشد.

 

 سونوگرافی: سونوگرافی اسکلتی عضلانی می تواند بلورهای اورات را در یک مفصل تشخیص دهد. 

 

 سی تی اسکن با انرژی دوگانه: این نوع تصویربرداری می تواند وجود کریستال های اورات را در مفصل تشخیص دهد ، حتی اگر به شدت ملتهب نباشد. این آزمایش به دلیل هزینه در روتین بالینی معمولاً استفاده نمی شود و به طور گسترده ای در دسترس نیست.

 

 

درمان نقرس

درمان نقرس معمولاً شامل داروهایی می شود. اینکه شما و پزشک چه داروهایی را انتخاب می کنید ، براساس سلامتی فعلی و ترجیحات شما خواهد بود.

از داروهای نقرس می توان برای درمان حملات حاد و جلوگیری از حملات بعدی استفاده کرد. داروها همچنین می توانند خطر ابتلا به عوارض نقرس مانند ایجاد توفی حاصل از رسوبات کریستال اورات را کاهش دهند. (درمانهای خانگی نقرس)

  

گردآوری:بخش سلامت بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب سلامت(بیماری ها، پیشگیری، داروها، تغذیه، پزشکی آنلاین و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------