10 علامت که نشانه کمبود ید در بدن است
- مجموعه: بیماری ها و راه درمان
ید برای زندگی ما ضروری است ، زیرا این ماده اصلی مورد نیاز برای تولید هورمونهای تیروئید است. بدن ما به خودی خود قادر به تولید ید نیست ، به همین دلیل ما باید غذاهای غنی از این عنصر را مصرف کنیم. جلبک دریایی ، آلو ، تخم مرغ و لبنیات از جمله آنها هستند. کمبود ید می تواند منجر به علائم ناراحت کننده شود. و در صورت عدم درمان ، می تواند عامل بیماری های شدیدتر مانند سرطان یا نارسایی قلبی باشد.
در اینجا شایع ترین علائم کمبود ید را پیدا کرده ایم و اکنون آماده هستیم تا نتایج را با شما به اشتراک بگذاریم. اگر هر یک از این علائم را دارید ، برای یافتن دلیل دقیق ، با پزشک ملاقات کنید.
10. مشکلات مو و پوست
ریزش گسترده مو و خشکی پوست می تواند نشانه کمبود ید باشد. ید به تنظیم سطح رطوبت پوست کمک می کند ، باعث بهبودی بریدگی ها و زخم ها می شود و حتی باعث جلوگیری از ایجاد چین و چروک می شود.
این عنصر همچنین برای داشتم موهای بلند و براق کمک می کند. راز آن در پشتیبانی از بازسازی فولیکول مو و محافظت از آن در برابر عفونت است.
9. حساسیت به سرما
خیلی سرد نیست ، اما خودتان را در یک پتو می پیچید. شما همیشه شکایت می کنید که احساس سرما می کنید در حالی که دیگران پیراهن نازکی می پوشند. به نظر می رسد از کمبود ید رنج می برید زیرا این امر منجر به کندتر شدن میزان متابولیسم می شود. در نتیجه بدن ما انرژی کمتری تولید می کند که گرمای مطلوب را به ما می دهد.
8- افزایش وزن غیر منتظره
اگر تنها مشکل آن حساسیت به سرما باشد، یک متابولیسم آهسته چندان ناخواسته نخواهد بود. اما ، متأسفانه ، این باعث می شود وزن ما بیش از حد افزایش یابد. این باعث می شود بدن ما نسبت به حد معمول کالری کمتری بسوزاند و با اینکه ما عادات غذایی خود را تغییر نمی دهیم. در نتیجه ، بقیه کالری ها به عنوان چربی ذخیره می شوند.
7. خستگی و ضعف
مطالعات نشان داده است که حدود 88٪ از افراد با هورمون تیروئید کم این مشکل را دارند. اگر می بینید که کارهایی که قبلاً انجام می دادید اکنون خسته کننده هستند ، اما به اندازه کافی می خوابید و تمایل به اضافه کاری بیش از حد ندارید، کمبود ید ممکن است مشکل شما باشد. خستگی مداوم و ضعف علائم دیگری است که باید متابولیسم کند را مقصر آنها بدانیم. ما فقط انرژی کافی برای فعال ماندن نداریم.
6. مشکلات یادگیری و حافظه
طبق مطالعه ای که در سال 2014 انجام شد ، افرادی که سطح هورمونهای تیروئید کمتری دارند ، هیپوکامپ کوچکتر دارند. این بخشی از مغز ماست که حافظه طولانی مدت را کنترل می کند. به همین دلیل است که کمبود ید می تواند یادگیری و به یاد آوردن چیزها را برای مردم سخت می کند. علاوه بر این، یک متابولیسم آهسته همچنین بر توانایی مغز در پردازش اطلاعات و واکنش مؤثر به آن تأثیر می گذارد.
5- افسردگی و اضطراب
ما اغلب فکر می کنیم اضطراب و افسردگی شدید فقط می تواند ناشی از مشکلات فیزیولوژیکی باشد. اما این یک اشتباه معمول است. دانشمندان تأیید کرده اند که ارتباط بین افسردگی و اختلالات تیروئید از مدت ها قبل به رسمیت شناخته شده بود.اگر متوجه شدید بیش از حد معمول احساس ناراحتی می کنید ، این مشکل را با پزشک خود در میان بگذارید تا مشکلات جدی را از بین نبرید و درمان مناسب را انجام دهید.
4- گردن متورم
اکنون می خواهیم در مورد شایع ترین علامت صحبت کنیم . ناحیه متورم روی گردن معمولاً گواتر گفته می شود و وقتی غده تیروئید ما به طور غیر طبیعی بزرگ شود ، اتفاق می افتد. هنگامی که بدن ما ید کافی نداشته باشد ، تیروئید قادر به تولید هورمون کافی نیست و برای جذب این عنصر از خون تلاش بیشتری می کند. این فرآیند باعث می شود سلولهای آن بیش از حد معمول تکثیر و رشد کنند و گردن ما متورم شود.
3. مشکلات مربوط به بارداری
زنان باردار باید توجه ویژه ای به این مشکل داشته باشند زیرا مجبورند نه تنها نیاز خود را در این عنصر بلکه نیاز فرزندشان را نیز پوشش دهند. هورمونهای تیروئید قبل از تولد برای کودک بسیار مهم است. کمبود آنها تأثیر منفی بر رشد و هوش مغزی نوزادان دارد. علاوه بر این ، با کمبود ید خطر بیشتری برای زایمان و یا سقط جنین وجود دارد.
2. برادیکاردی
کمبود ید همچنین با مشکلات قلبی همراه است. به طور دقیق ، منجر به برادی کاردی می شود ، ضربان قلب که کندتر از حد طبیعی است. وقتی شخصی این علائم را تجربه کرد ، ممکن است احساس بیماری یا سرگیجه کند و همچنین می تواند باعث غش شود.
1. یبوست
به نظر می رسد کم کاری تیروئید رحمی ندارد و حتی می تواند بر سیستم هضم ما نیز تأثیر بگذارد. ادبیات علمی تأیید می کند که یک تیروئید کم کار منجر به کاهش فعالیت معده و روده بزرگ می شود. به همین دلیل بعضی از افراد وقتی که ید کافی دریافت نمی کنند ، یبوست را تجربه می کنند. اگر کمتر از 3 بار مدفوع در هفته می کنید ، باید به پزشک مراجعه کنید.
گردآوری:بخش سلامت بیتوته