برای مصرف نوبرانه ها به این نکات توجه کنید!



مصرف نوبرانه ها,نکاتی برای مصرف نوبرانه ها,راهنمای مصرف نوبرانه ها

راهنمای مصرف نوبرانه ها

 

برای خوردن نوبرانه ها این نکات را رعایت کنید

آیا می دانید فرآیند رشد میوه های نوبرانه در طبیعت به صورت کامل طی نشده است بنابراین مصرف آنها موجب سنگینی، درد و سوزش معده، تهوع و دل درد می شود.

خوردن نوبرانه اگرچه لذت بخش است ولی می تواند خطراتی برای سلامت بدن به همراه داشته باشد. در طب سنتی یک اصل کلی برای خوردن میوه ها وجود دارد و آن رعایت تقویم فصلی میوه ها است؛ یعنی هر میوه ای بسته به نیاز‌های انسانی هر اقلیم به وجود می آید. بهتر است میوه های همان سرزمینی که در آن زندگی می کنید را مصرف کنید. زیرا آن میوه با آب و هوا و شرایط شما سازگارتر است.

 

به طور کلی میوه هایی که تولید آن ها اختصاص به فصل بهار دارد عبارتند از: زغال اخته، توت فرنگی، شاه توت، توت سفید، هندوانه، طالبی، گرمک، آلو، سیب گلاب، هلو، شلیل و زردآلو، گیلاس، چغاله بادام، گوجه سبز، انگور، باقالی و اغلب میوه ها و سبزیجاتی که زودتر از فصل خود مخصوصا در فصل بهار می رسند.

 

نکاتی برای مصرف میوه های نوبرانه :

در خوردن میوه های نوبرانه به چند نکته توجه کنید؛ اول اینکه کشاورزان محاسبه اقتصادی روی فروش این میوه ها نکرده و آن را به صورت کال وارد بازار نکنند. اگر فرایند رشد میوه ها در طبیعت طی نشود باعث سنگینی و درد و سوزش معده می شود و افراد معمولا پس از خوردن این میوه ها دچار دل درد و تهوع می شوند.

 

از آنجا که نوبرانه ها ترش مزه هستند باید به میزان مصرف توجه کنید. گوجه سبز یا آلوچه سبز در میان میوه های بهاری هر چه درشت تر باشد بهتر است؛ به دلیل اینکه درجه ترشی آن کمتر می شود و برای بدن مفید‌تر است. دیر هضم بودن این میوه نوبرانه باعث بروز مشکلات گوارشی مانند نفخ، دل درد، یبوست و ضعف معده می شود. مزه ترش گوجه سبز برای دندان ها بسیار مضر است؛ به خصوص اینکه کاملا باید توسط دندان ها جویده شوند که تاثیر بدی روی دندان ها می گذارند.

 

مصرف گوجه سبز آلوده باعث بروز مسمومیت های گوارشی می شود. همچنین مصرف زیاد آن حالتی از حساسیت موقت را در دهان و دندان های مصرف کننده ایجاد می کند.

 

طبع گوجه سبز سرد است و مصرف زیاد آن به خصوص برای افرادی که سرد مزاج هستند توصیه نمی شود. بهتر است این میوه را به همراه مصلح آن «گلپر» که طبیعت گرم و خشک دارد مصرف کنید.

 

استفاده از خربزه در میان روز بسیار مفید است چرا که باعث تخلیه صفرای زائد و تنظیم سیستم گوارش و کبد می شود. 

 

سموم کشاورزی در میوه هایی مانند گوجه سبز، چغاله بادام و زردآلوی کال که نارس چیده می شوند بیشتر وجود دارد. از مصرف نمک به همراه میوه های نوبرانه باید خودداری کرد.

 

اصول مصرف نوبرانه ها,عوارض مصرف نوبرانه,مضرات مصرف نوبرانه

نکاتی برای مصرف نوبرانه ها

 

میوه هایی مانند پرتقال را در بهار مصرف نکنیم زیرا این میوه های زمستانی ریتم دستگاه گوارش را از بین می برند و مواد نگهدارنده آنها در این مرحله به بافت میوه نفوذ پیدا کرده و باعث مسمومیت جزئی می شود.

 

یکی از میوه های نوبرانه ی خطرناک در فصل بهار زردآلو است که پوستی زرد و درونی سبز رنگ دارد. این میوه ی این شکلی کال است و می تواند منجر به دل درد بسیار شدید شود.

 

هندوانه اصولا میوه ای تابستانی است ولی در چهار فصل سال در مناطق مختلف كشور توليد می شود. توليد و عرضه ی بهاره ی این میوه از ماه ارديبهشت شروع می شود. طبع هندوانه سرد و تر است. زیاده روی در مصرف هندوانه در افراد سرد مزاج، سبب درد مفاصل، ضعف قوای جنسی، نفخ و سوء هاضمه می شود. برای مصرف این نوبرانه دقت کنید که هندوانه حتما رسیده باشد. 

 

هندوانه را در ساعت هایی که معده خالی است مصرف نکنید چون باعث ترشح هیستامین و در نتیجه ترشح ماده اسیدکلرید‌ریک در بدن می شود.  برای اینکه از درد شدید دل کم شود بهتر است کمی شکر قهوه ای یا سفید به هندوانه اضافه شود تا جلوی تحریک معده گرفته شود. 

 

خوردن چغاله بادام، این نوبرانه با کمی نمک طبیعی سبب لطیف تر شدن آن ها می شود. مصرف چغاله بادام در کودکان باعث استحکام دندان آن ها می شود.خوردن چغاله بادام برای افرادی که دارای معده ضعیفی هستند و در هضم آن دچار مشکل می شوند توصیه نمی شود. استفاده از این نوبرانه به صورت خورش و ترشی انداختن (با سرکه محلی طبیعی) بسیار مناسب تر است.

 

مصارف نوبرانه,انواع میوه های نوبرانه,مصرف میوه و سبزیجات نوبرانه

عوارض مصرف نوبرانه ها

 

راهنمای مصرف میوه های نوبرانه و عوارض مصرف میوه های نوبرانه :

توجه داشته باشید که از میوه های نوبرانه یعنی میوه هایی که تازه و زودتر از زمان رسیدن به بازار عرضه می شوند و مدت زمان کوتاهی از تولید آنها گذشته استفاده نکنیم، زیرا این قبیل میوه ها (میوه های نوبرانه) اشکالاتی به شرح زیر در بردارند:

 

• میوه های نوبرانه به علت آنکه هنوز به خوبی و به طور کامل نرسیده اند، از ارزش تغذیه ای کمتری نسبت به میوه های رسیده برخوردار هستند. مخصوصا ویتامین های موجود در آنها کمتر از میوه های رسیده است.

 

• از نظر طعم، رنگ و بو و کیفیت بافتی، زیاد مناسب نیستند و در مقایسه با میوه های رسیده از این نظر در سطح پایین تری قرار دارند.

 

• قیمت میوه های نوبرانه به طور معمول خیلی گرانتر از میوه هایی است که در فصل خود و به فراوانی در اختیار همگان قرار دارند.

 

• اگر بعد از مصرف نوبرانه ها سیستم گوارش شما بهم ریخت توصیه می شود که از دمنوش زنجبیل استفاده کنید تا عوارض مربوط به آن را از بین ببرد.

 

• در طب سنتی یک اصل کلی برای خوردن میوه ها وجود دارد و آن رعایت تقویم فصلی میوه هاست. یعنی هر میوه‌ای بسته به نیاز‌های موجودات و انسان‌های هر اقلیم به وجود می‌آید. بهتر است میوه‌های همان سرزمینی که در آن زندگی می‌کنید را مصرف کنید و هر میوه‌ای را در در فصل رشد آن میل نمائید.

 

• هنگامی که هوا گرم می شود، تنوع میوه ها بیشتر می شود، به همین دلیل برای خرید و مصرف میوه ها عجله نکنید و اجازه بدهید در زمان خودشان (نزدیک به تابستان) آنها را تهیه و مصرف کنید.

 

* افرادی که حساسیت های بهاری دارند باید در مصرف میوه ها احتیاط کنند.

 

* بنابراین بهتر است میوه ها و سبزی ها را هنگامی خریداری کنید که تازه و رسیده باشند و به مقدارکافی در مراکز فروش میوه و سبزی وجود داشته باشند، زیرا چنین میوه ها و سبزی هایی از هر نظر مفیدتر و مناسب تر هستند.

 

* به طور کلی زنان باردار و افرادی که معده ضعیفی دارند، باید در مصرف میوه های نارس محتاط باشند. توصیه می شود اگر بعد از مصرف میوه های نوبرانه مانند آلوچه سبز و چغاله و ... به اختلال در سیستم گوارشی دچار شدید، از دمنوش زنجبیل استفاده کنید تا عوارض ناشی از آن از بین برود. 

 

گردآوری: بخش سلامت بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------