موزه معصومیت از جاذبه های گردشگری استانبول



تاریخچه موزه معصومیت, آدرس موزه معصومیت در استانبول, رمان موزه معصومیت

موزه معصومیت یکی از جاذبه های گردشگری استانبول است

 

همه چیز درباره موزه معصومیت

موزه معصومیت موزه ای در محله شوکورکوما در بخش سی اوغلو استانبول است. این موزه توسط اورهان پاموک نویسنده کتابی با همین نام که برنده جایزه نوبل می باشد تأسیس شد. این موزه و رمان براساس زندگی نامه دو خانواده در استانبول خلق شده اند. این موزه در سال 2014 برنده جایزه موزه سال اروپا شد.

موزه معصومیت

موزه معصومیت در استانبول اولین موزه ای است که براساس رمانی با همین نام ساخته شده است. رمان موزه معصومیت توسط نویسنده برنده جایزه نوبل به نام اورهان پاموک نوشته شده است. بر اساس همین رمان به طور همزمان موزه ای نیز با همین نام در استانبول ساخته شده است. 

 

این موزه یکی از جاذبه های گردشگری استانبول است که براساس رمانی از این نویسنده ساخته شده. ایده چنین موزه ای در سنین نوجوانی در این نویسنده ایجاد شد و او تصمیم گرفت تا آن را به طور مفصل در رمان خود شرح دهد.

 

این موزه توسط خود نویسنده که از یک خانواده مرفهی است در نزدیکی خیابان استقلال استانبول ساخته شده است. همین امر باعث شد تا این رمان از سایر آثار ادبی او متمایز شود. این موزه نمایشگر انسانهای عاشق در دهه 50 است.

 

تاریخچه موزه معصومیت

 

عکس های موزه معصومیت, موزه معصومیت استانبول, موزه معصومیت اورهان پاموک

موزه معصومیت اولین موزه ای است که براساس یک رمان ساخته شده است

 

نویسنده رمان مذکور از اوایل دهه 1990 شروع به جمع آوری اشیای موزه می کند. او می گوید که قصد داشت اشیای واقعی یک داستان تخیلی را در یک موزه جمع آوری کند و به نمایش بگذارد و بر اساس آنها رمانی بنویسد. 

 

پاموک می گوید که برخی از این وسایل و اشیا متعلق به دوستان و خانواده اش می باشد و برخی دیگر را نیز از مناطق مختلف استانبول و یا جاهای مختلف پیدا کرده است. او اشاره ای به اینکه کدام اشیا به طور مستقیم یا غیر مستقیم با زندگی خود او در ارتباط هستند نکرده است. او می گوید که روایت موزه باید انعکاسی از رمان باشد و نه از خود او "این موزه اورهان پاموک نیست". این رمان در سال 2008 منتشر شد و موزه نیز در سال 2012 افتتاح شد.

 

رمان موزه معصومیت

 

موزه معصومیت استانبول, موزه معصومیت اورهان پاموک, جاذبه های گردشگری استانبول

رمان موزه معصومیت 

 

موزه برگرفته از نام رمان معروف نویسنده ترکیه ای به نام اورهان پاموک است و اولین موزه دنیا است که بر اساس یک رمان ساخته شده است.

این رمان در کشور های مختلف دنیا و از جمله ایران نیز منتشر شده است و روایت گر یک داستان عاشقانه است، داستان عشق مردی به نام کمال به دختری به نام فسون است.

 

کمال که از یک خانواده تحصیل کرده و ثروتمند است عاشق دختر زیبایی از اقوام فقیرش می شود. این موزه نمایشگر مجموعه  از یادگار عشق آنها و اشیای روزمره متعلق به سال های بین 1970 تا 2000 است که با حساسیت خاصی در ویترین ها و جعبه ها به نمایش گذاشته شده است.

 

نویسنده این اثر صرفا یک داستان عاشقانه را روایت نمی کند بلکه در خلال آن به توصیف شهر استانبول و اینکه چگونه این شهر از دنیای سنتی وارد یک دنیای مدرن می شود و بین آزادی های زندگی مدرن و دنیای سنتی چه همزیستی دشواری وجود دارد. این موزه در واقع نمایانگر زندگی قشر وسیعی از مردمی است که در آن زمان زندگی کرده اند.

 

ایده رمان و موزه هر دو در دل هم رشد کرده اند و بر خلاف تصور عموم به این شکل نبود که ابتدا کتابی نوشته شود و سپس بر اساس آن به فکر ساختن موزه ای بیفتد. پاموک می گوید وقتی که دختر کوچکش را به مدرسه می برد در مسیر مدرسه هر روز از کنار یک ساختمان عبور می کردند که در نبش یک خیابان قرار داشت. روزی به طور ناگهانی فکر عجیبی به ذهنش خطور می کند که در مورد  این خانه داستانی بنویسد. برای همین نیز آن خانه را خریداری می کند و شروع به نوشتن می کند.

 

بنای موزه معصومیت 

 

عکس های موزه معصومیت, موزه معصومیت استانبول, موزه معصومیت اورهان پاموک

در موزه معصومیت اشیای زندگی مردم استانبول در سال 1970 نمایش داده می شود

 

موزه در ساختمانی سه طبقه قرار دارد. این ساختمان در سال 1897 ساخته شده است. او برای تبدیل این ساختمان به موزه از یک معمار آلمانی و چند متخصص دیگر کمک گرفت و موزه را با چیدمانی زیبا احداث کرد و در سال 2012 افتتاح شد. 

 

نویسنده مدتی دنبال خانه ای بوده است که شبیه به فضای خلق شده  در داستانش باشد تا اینکه این خانه را در محله چوکور جومای استانبول یافته است. خانه ای دو طبقه که در اواخر قرن نوزدهم ساخته شده است. مکانی که این خانه در آن قرار دارد در دوران عثمانی مرکز اقتصادی بوده است جایی که طبقات ثروتمند از جاهای مختلف مانند خاورمیانه و ترکیه و شمال آفریقا در آن مشغول به تجارت بودند. این مرکز بعد از سقوط امپراتوری عثمانی به کلی تغییر کرد زیرا جمهوری مدرن ترکیه در بدو ظهور بسیار فقیر بوده است.

 

ویژگی های موزه معصومیت

این موزه بر خلاف موزه هایی که بخشی از اموال پادشاهان و دوره های مختلف و اشیایی که بعد از جنگ و خونریزی به جای مانده است به نمایش می گذارند، سرشار از زندگی است. موزه ای است که اشیای زندگی روزمره سال های 1970 مردم استانبول را توسط اشیایی خیالی که به صورت سفارشی ساخته شده است به نمایش می گذارد.

 

این اشیا به سفارش نویسنده و به گونه ای ساخته شده است که با آنچه که در رمان است مطابق باشد. او بعد از ساختن این اشیا می گوید توجه کنید که این اشیا دیگر خیالی نیستند و حالا که ساخته شده اند واقعی هستند.

 

نویسنده سعی می کند با نگهداری این اشیا گذشته ی موزه را حفظ کند. به همین خاطر نیز آن اشیا را نگه می دارد و انبار می کند و معتقد است که این اشیا بسیار قدرتمند هستند و یادآور لحظات زیادی هستند مانند یک بلیط باطل شده سینما که در جیب پیراهنی یافت می شود که زمانی بر تن کسی بوده است و یادآور لحظات زیبایی از شبی خاطره انگیز در زندگی تان می باشد. با آفرینش این موزه قهرمان این روایت می تواند شهر و خودش را بهتر بشناسد. در این موزه ما شاهد تبدیل مکان به زمان هستیم.

 

اشیای موزه معصومیت 

 

ویژگی های موزه معصومیت, موزه معصومیت, عکس های موزه معصومیت

نویسنده ی رمان معصومیت گذشته ی اشیای موزه ی معصومیت را حفظ کرده است

 

تمام اشیا و عکس ها و مناظری که در رمان وجود دارد توسط نویسنده به نمایش گذاشته می شود. با دیدن این موزه گویا تمام جزئیات آن رمان را می بینید و می شنوید. زنان مدرن با لباس های مخصوص زمان خود و موهای آراسته و همچنین ظروف نقره و عکس های قدیمی خانوادگی که به سبک آن زمان گرفته شده است...

 

این موزه نمایشگر اشیایی است که حکایت از عشق دو عاشق دارد. این موزه دارای 83 بخش است که بر اساس 83 فصل رمان طراحی شده است. هر بخش نمایشگر منطقه ای از شهر استانبول و حال و هوای مخصوص به آن زمان است. در هر طبقه از این موزه بیننده می تواند به تمام زوایای آن تسلط داشته باشد. 

 

دیوار ته سیگارها در موزه معصومیت

 

عکس های موزه معصومیت, موزه معصومیت استانبول, موزه معصومیت اورهان پاموک

در قسمتی از موزه معصومیت دیواری با ته سیگارهای متعدد وجود دارد

 

در بخشی از این موزه دیواری وجود دارد که با ته سیگار های متعددی آراسته شده است و توجه هر بیننده را به خود جلب می کند. در زیر هر یک از این ته سیگار ها نوشته ای به چشم می خورد که یک ماجرایی را روایت می کند و با دیدن آنها می توانید بفهمید که در آن لحظه کمال یا فسون هنگام ملاقات در چه اندیشه ای بوده اند. 

 

نویسنده رمان با این کار قصد داشت که تأثیر عمیق زمان بر مکان را به مخاطب نشان دهد و از این طریق به ما بگوید که خیلی چیز ها در گذر زمان تغییر کرده  و باید مکان و مأوایی برای ثبت آنها وجود داشته باشد، این رسالتی است که تمام مجموعه داران و موزه داران خصوصی بر عهده دارند.

 

گردآوری: بخش گردشگری بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------