فقر مطلق از 27درصد به 37درصد رسیده است/ تغییر چیدمان سفره ندارها در 1401



تورم در ایران،اخبار اقتصادی،خبرهای اقتصادی
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: طبقه‌ی کارگر و بازنشسته امروز درگیرِ فقر مطلق هستند و این زیبنده‌ی نظام جمهوری اسلامی نیست. ظرفِ یک سال و نیم گذشته فقر مطلق از ۲۷درصد به ۳۷درصد رسیده است و این نتیجه‌ی سیاستهای دولت در افزایش حقوق است که سبب فقیرتر شدنِ کارگر شده است.

به گزارش ایلنا، حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: تصمیم دولت مبتنی بر شاخص تورمی است که برای سال جاری پیش بینی کرده است؛ به عبارتی دیگر، دولت تصور می‌کند که در سال آینده تورم بیش از ۲۷درصد نخواهد بود. مسئولان نیز دائم در مصاحبه‌هایشان تاکید دارند که امسال سالِ کاهش تورم و رشد تولید و اقتصاد است. ما امیدواریم این شعارها محقق شود و اصل را بر صحتِ آن می‌گذاریم.

 

وی ادامه داد: باید توجه داشت که مصوبه‌ی مزدی شورایعالی کار مبتنی بر تورم سال گذشته بوده است. بانک مرکزی اسفند ماه تورم نقطه به نقطه را ۶۷درصد اعلام کرد، بنابراین حقوق کارگران باید مطابق با این نرخ تورمِ اعلام شده افزایش پیدا می‌کرد.صادقی بیان کرد: افزایش ۵۷درصدی حقوق در سال گذشته، کفاف ۲۱ روز هزینه‌های زندگی را می‌داد. اول فروردین ۱۴۰۱ درآمد یک کارگر ۲۵۳دلار بود اما در اسفند ماه ارزش این حقوق به ۱۲۲ دلار کاهش یافت واین حقوق تنها کفاف ۹ روز از ماه را می‌داد.

 

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: کارگران مجبورند با چند شیفت کار این کمبود را جبران کنند و این وضعیت عزت کارگران را نشانه گرفته است. نیروی کار نباید فقیر باشد. متاسفانه با افزایش آمار فقر مطلق مواجه هستیم. در دولت آقای احمدی‌نژاد با سیاستِ یارانه پردزای، فقر مطلق از ۱۵درصد به ۱۲درصد رسید اما این آمار ثبات نداشت و بعد از مدتی به ۲۰ درصد رسید. در دولت آقای روحانی مکانیسم‌هایی برای کنترل تعبیه شد اما موفق نبود و این آمار به ۲۵ درصد افزایش یافت.

 

صادقی ادامه داد: طبقه‌ی کارگر و بازنشسته امروز درگیرِ فقر مطلق هستند و این زیبنده‌ی نظام جمهوری اسلامی نیست. ظرفِ یک سال و نیم گذشته فقر مطلق از ۲۷درصد به ۳۷درصد رسیده است و این نتیجه‌ی سیاستهای دولت در افزایش حقوق است که سبب فقیرتر شدنِ کارگر شده است.

 

این فعال کارگری گفت: ما باید به این وضعیت اعتراض کنیم؛ فلسه‌ی وجودیِ خانه کارگر دفاع از حقوق کارگران و اعتراض به نحوه‌ی برخورد با کارگران است. اعتراض ما سیاسی نیست بلکه اعتراض ما به تصمیماتِ اقتصادی است. ما بر این اعتراض پافشاری می‌کنیم و از تمام مکانیسم‌ها قانونی برای ایستادن مقابل مصوبه‌ی مزدی شورایعالی کار استفاده می‌کنیم.

 

صادقی گفت: عامل این وضعیت، نبودنِ شناختِ سیاسی در جامعه کارگری است. ما در مجلس دچار خلاء قدرت شده‌ایم؛ در حال حاضر یک نماینده در مجلس نداریم و این خلا قدرت سبب می‌شود تصمیمی علیه کارگر بگیرند و کسی هم در مجلس نباشد تا از حقوق کارگران دفاع کند.

 

***

 

تغییر چیدمان سفره ندارها در 1401

تورم خوراکی ها و آشامیدنی ها در سالی که گذشت برای دهک های فقیرجامعه بسیار بالا بود.

 

تورم در ایران،اخبار اقتصادی،خبرهای اقتصادی

به گزارش اکوایران، به طور کلی، از آنجایی که گروه های کم درآمد جامعه به علت درآمد پایین مجبورند که سهم بیشتری از درآمد خود را صرف خرید کالاهای خوراکی کنند، اقلام خوراکی در سبد مصرفی آنها وزن بیشتری دارد. از این رو زمانی که تورم از سمت خوراکی ها باشد، فشاری مضاعف بر آنها وارد می شود.

 

تورم در ایران،اخبار اقتصادی،خبرهای اقتصادی

سال سخت ندارها

بنابر گزارش های منتشر شده از مرکزآمار ایران، تورم ماهانه خوراکی ها و آشامیدنی ها در دهک اول یعنی فقیرترین گروه جامعه، پس از حذف ارز 4200 تومانی به رکورد بی سابقه 31 درصد رسید. این رقم برای دهک های دوم و سوم به ترتیب 29 و 28 درصد به ثبت رسیده است. پیش از این سیاست توسط دولت، تورم ثبت شده ماهانه موادغذایی برای دهک اول، 3.7 درصد بود. پس از ثبت این رکورد، درتیرماه 1401، این نرخ، روندی کاهشی به خود گرفت و در هر سه دهک پایین جامعه به 5 درصد رسید.

 

این روند نزولی تا جایی ادامه یافت که تورم ماهانه موادغذایی دهک اول در آذر ماه منفی 6 درصد اعلام شد. این شاخص در دو دهک بعدی نیز منفی بود. این پایین ترین رقم تورم خوراکی برای هر سه دهک دست کم از ابتدای سال 1401 بود. در حالیکه بسیاری معتقد بودند بار تورمی حذف ارز ترجیحی تخلیه شده است، آمار ها نشان میدهند که این متغیر مجددا  در اول زمستان صعودی شده و در نهایت در بهمن 1401،  تورم خوراکی رقم خورده برای دهک اول 3.7 درصد، دهک دوم، 4 درصد و دهک سوم 4.2 درصد بوده است. این روند اگر همینطور ادامه یابد، با توجه به اثر تورمی خوراکی ها بر خانوارهای کم درآمد، مستقیما بر روی سفره مردم تاثیر خواهد داشت و فشار مضاعفی به دهک های کم درآمد جامعه وارد خواهد کرد.

 


کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------