زندگینامه ابوسعید خدری



زندگینامه ابوسعید خدری, آشنایی با زندگینامه ابوسعید خدری, بیوگرافی ابوسعید خدری

زندگینامه ابوسعید خدری

 

آشنایی با زندگینامه ابوسعید خدری

ابوسعید سعد بن مالک بن سنان خزرجی خدری از کوچکترین صحابه پیامبر اسلام و انصاری از ساکنان اصلی مدینه بود. او در جنگ احد به همراه پدرش در سن 13 سالگی پیامبر را همراهی کرد و در آن جنگ پدر خود را از دست داد.

زندگی نامه ابوسعید خدری :

سعید بن مالک سنان الخزرجی آل خدری (به عربی: سعد بن مالك بن سنان الخزرجي الخدري ) (کنیه: ابو سعید) یک انصاری از ساکنان اصلی آن مدینه و یکی از جوان ترین اصحاب رسول خدا (ص) بود.

 

ابوسعید بن مالک بن سنان بن عبید بن ثعلبه بن عبید بن آل ابجار (خضره بن عوف) خزرجی انصاری خدری. معروف به ابوالخدری رضی الله عنه و از انصار بود. خدری رضی الله عنه از یاران نزدیک رسول الله صلی الله علیه وسلم است. معروف به گردآورنده حدیث یا قول رسول الله صلی الله علیه وسلم و در رتبه هفتم راویان حدیث در میان صحابه قرار دارد. در سن 10 سالگی اسلام را پذیرفت. مادر ابوسعید خدری رضی الله عنه آنیسا یا انیسه بنتی ابی حارثه از بنی عدل است.

 

ابوسعید الخدری برای جنگیدن در جنگ احد در سال 625، جایی که پدرش مالک بن سنان به شهادت رسید، بسیار جوان بود، در لشکرکشی های بعدی شرکت کرد. هر چند گفته می شود که بعدها ابوسعید خدری به همراه همرزمانش برای دفاع از شهرشان مدینه در برابر لشکر بنی امیه در جنگ الحره در سال 64/683 شرکت کرده است. ابوسعید خدری یکی از راویان حدیثی است که حدیث های بسیاری نقل کرده است. ابوسعید خدری، 1170 روایت دارد که هفتمین صحابه پرکار در نقل حدیث است.

 

بسیاری از احادیث ابو سعید نقل از رسول خدا است. مردم هرگز از ابوسعید خدری نخواستند که به آنها اجازه دهد حدیثی را که از او می شنوند بنویسند. ابوسعید خدری پاسخ داد: «فقط آن را ننویسید و بخوانید، بلکه سعی کنید مانند آنچه من انجام می دهم حفظ کنید.»

 

آشنایی با بیوگرافی ابوسعید خدری, ابوسعید خدری کیست, آشنایی با ابوسعید خدری

بیوگرافی ابوسعید خدری

 

ابوسعید خدری با نام اصلی خود معروف است سعید بن مالک بن سنان است.

 

هنگامی که جنگ احد آغاز شد، پدرش او را با احترام نزد رسول الله صلی الله علیه و سلم برد و خواست تا پسرش را وارد جنگ کنند. در آن زمان، ابو سعید خدری 13 ساله بود، اما پدرش قدرت بدن او را بیشتر از سنش بیان می کرد اما رسول خدا او را کودک در نظر می گرفت و می فرمودند که او را به خانه ببرید.

 

ابو سعید حدری از اصحابی بود که با رسول خدا (ص) بیعت کرد. آن ها با احترام قول دادند که از جنگ برای دین خدا و رسولش منصرف نشوند. 

 

ابو سعید همراه با رسول خدا (ص) در جنگ بنی ‌المصطلق، و جنگ خندق و یا بسیاری از جنگ های پس از آن بودند.

 

در حالی كه روايت كنندگان حديث از ابوسعيد خدری، پسر خود او ابورحمن بود. همسرش زینب بن کعب بن اجرد، عبدالله بن عمر، عبدالله بن عباس، ابوطفیل، نافع و اکرامه از روایت کنندگان احادیث وی هستند.

 

ابوسعید خدری به فرزندش ابورحمن می گوید: ای پسرم، اگر روزی از دنیا رفتم مرا در آنجا دفن کن، خیمه نسازی، جنازه ام را برای آوردن آتش همراهی نکن، بر من گریه نکن. و درباره من به کسی نگو». 

 

پدر ابوسعید خدری رضی الله عنه مالک بن سنان، که در جنگ احد با دیگر اصحاب به شهادت رسید. با شهادتش مسئولیت جدیدی بر دوش او و خانواده اش قرار داد. چند تن از اصحاب رسول الله صلی الله علیه وسلم در میان انصار پیش قدم می شوند تا به رسول الله صلی الله علیه و سلم نزدیک شوند تا مصیبت خود و خانواده شان را برسانند. این ابتکار از گروه صحابه به دنبال کمک و پیشنهاد از رسول خدا (ص) بود، در نتیجه رسول خدا (ص) ممکن است قادر به کمک به آنها در زمان دشواری شود.

 

رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم به آنها دعایی می آموخت و به آنها علم نشان می داد و می آموخت که ما نیز بتوانیم از این واقعه بهره مند شویم و به دانش بیشتری دست یابیم که به تقویت ایمان و انگیزه امت برای رشد عقل و بقا در زمان مواجهه با مشکل کمک کند.

 

رسول الله ﷺ فرمود :

"من يستغن يغنه الله و من يستعفف يعفه الله و من يتصبر يصبره الله"

«کسی که به کفایت برسد، خداوند روزی او را کفایت می کند و هر که آبروی او را نگه داشت، خداوند عزت او را نیز حفظ می کند. و كسانى كه شكيبايى او را حفظ كنند، خداوند او را صابر قرار مى دهد».

 

از این رو، حدیث فوق در بیشتر شئون زندگی انسان، مانند: استقامت، پشتکار، تحمل، سرسختی، مداومت، درخواست، خودسری، طاقت، تصمیم گرفتن، عزم و اراده.

 

«وظیفه ای که در مواجهه با مصیبت در زندگی دنیوی صبر می طلبد».

حدیثی با بینش ارزشمند برای همه ما، در سفر به این دنیا. دلالت بر تعلیم مادام العمر با نگرش عفیف، حفظ حرمت شخصی، عدم جلب لطف سایر موجودات. همچنین حاوی فطرت کامل «توکل الی الله» است و در برابر سختی ها صبر کنید. برای یک کودک 13 ساله در این روزگار، شاید نتوانند معنی این دعا را بفهمند و ممکن است گیج کننده باشند، حتی زمانی که درخواست آنها دقیقاً با پاسخ هایی مانند این پاسخ داده شود، عصبانی شوند. عجیب و واضح است، اما نه برای ابوسعید الخدری. برای بچه های آن زمان و 13 سال می تواند معنای دستور را از رسول الله صلی الله علیه و آله برای او هضم کند. که پس از آن می توانست بهترین نتایج را برای خود و خانواده اش انتخاب کند.

 

سپس ابوسعید الخدری چنین نگرش قابل توجهی برای یک فرد (کودک) در آن سن را داشت.

 

از سوی دیگر ابوسعید خدری وقت خود را تلف نمی کرد. او همیشه با رسول خدا (ص) بود، نه تنها برای رسیدن به دانش بلکه برای شرکت در نبردها همراه پیامبر (ص) بود. ابوسعید خدری رضی الله عنه همراه با رسول الله (ص) در 12 جنگ شرکت کرد.

 

درباره ی ابوسعید خدری,زندگی نامه ابوسعید خدری,ابوسعید خدری که بود

احادیثی از پیامبر (ص) به نقل از ابوسعید خدری

 

اخلاص ابوسعید خدری :

هر چند ابو سعید خدری در میان اصحاب پیامبر جوانترین است اما همانطور که گفته شد از راویان احادیث بالا می باشد. ابو سعید خدری بسیاری از احادیث رسول الله صلی الله علیه و سلم را حفظ کرد. ابوسعید خدری نیز احادیثی از سلسله احادیث نقل می کند که از یاران رسول الله نقل شده است.

 

ابوسعید خدری دانش گسترده و عمیق اسلام را در زمان مسلمانان اولیه انتخاب کرد و منتخب بسیاری از اصحاب و تابعین در شناخت اسلام شد.

 

بسیاری از صحابه احادیثی را نقل کرده اند که ابوسعید خدری حتی صحابی از ميان تابعين و تابع تابعين نيز علوم و احاديث نقل شده از ابوسعيد خدری رضی الله عنه را برمی گزينند. از این قبیل اصحاب می توان به سعید بن مسیب، ابوعثمان بن عن ناضی، ثرق بن شیاب و بسیاری دیگر اشاره کرد.

 

ابوسعید خدری به تقوا و دانش گسترده دین مشهور است. ابوسعید خدری مشهور است که بسیاری از احادیث را که مستقیماً از رسول الله صلی الله علیه و آله نقل شده حفظ کرده است. آمده است که ابوسعید خدری یک مرد از دانش و "ولایت فقیه" در احادیث رسول خدا (ص) می باشد.

 

خطیب ذکر کرده است که ابوسعید خدری از صحابه رسول الله صلی الله علیه وسلم است که هزاران حدیث را حفظ کرده و هفتمین راوی احادیث است.

 

ابوسعید به شجاعت، صراحت و بی پروایی در توصیه به حق، حتی به مراجع، معروف است.

 

در زمان حیات او صحابه و تابعینی هستند که از او اجازه می گیرند تا احادیثی را که ابوسعید خدری رضی الله عنه حفظ کرده است بنویسند. ابوسعید خدری رضی الله عنه گفت: "فقط آن را ننویسید و بخوانید، بلکه سعی کنید مانند آنچه من انجام می دهم حفظ کنید"

 

آشنایی با زندگینامه ابوسعید خدری, بیوگرافی ابوسعید خدری, آشنایی با بیوگرافی ابوسعید خدری

ابوسعید خدری کیست ؟

 

• ابو سعید خدری صبورانه به احادیث رسول خدا (ص) گوش می داد و حفظ می کرد و به آن ها عمل می کرد. نمونه هایی از این احادیث عبارتند از :

«اگر نیاز به گفتن حقیقت و «حق» در هر زمانی که دیدی و از آن آگاه شدی، از انسان نترس».

عاقلانه و شایسته بودن در رساندن توصیه های خود در جایی که ابوسعید خدری، جایی که توصیه های ابوسعید خدری در جلسات خصوصی با مقامات یا رهبر بود. جایی که نصیحت مستقیم به کسانی است که با هدف تأمین سعادت امت و رسیدن به خیر دنیا و آخرت هستند.

 

نقل قول های زیر از کتب حدیث است. در این کتاب ها روایت هایی از زندگی رسول الله صلی الله علیه وسلم و اهل بیت و یارانش آمده است. پس از رحلت رسول الله صلی الله علیه وسلم توسط علمای اسلام گردآوری شد. این نقل قول ها شامل اطلاعات مربوط به کسانی است که حساب ها را مرتبط کرده اند،

 

• از ابوسعید خدری روایت است که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند :

هیچ هدیه ای بهتر و وسیعتر از صبر نیست.

 

• ابوسعید خدریروایت می کند که رسول الله ﷺ فرمودند :

«کسی که یک روز در راه خدا روزه بگیرد، خداوند او را به مسافت هفتاد سال از جهنم دور می کند».

 

• ابوسعید خدری روایت می کند که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند :

حسنات ماندگار عبارتند از: (گفتن ذکرهای) لا اله الا الله، سبحان الله، الله اکبر، الحمدلله و لا حول و لا قوته الا بالله.

 

• ابوسعید خدری روایت می کند که از رسول خدا صلی الله علیه و آله شنیدم که فرمودند :

«هنگامی که خواب بودم، در خواب دیدم که افرادی را نزد من می آورند که همگی پیراهن پوشیده اند، برخی از پیراهن ها فقط تا سینه و برخی کمی زیر سینه می رسید. عمر بن خطاب، را نیز نزد من آوردند. پیراهنش به قدری بلند بود که روی زمین می ماند و در حالی که راه می رفت آن را می کشید. برخی از صحابی تفسیر آن را پرسیدند و او گفت: «دین».

 

ابوسعید خدری با خالق خود در سال 74 هجری در دوران خلیفه عبدالملک بن مروان ملاقات کرد. خدا رحمتش کند.

 

گردآوری: بخش مذهبی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------