نماز در جایی که صدای موسیقی به گوش می رسد چه حکمی دارد ؟



خواندن نماز در جایی که صدای موسیقی به گوش می رسد

نماز خواندن در جایی که صدای موسیقی می آید چه حکمی دارد

 

احکام نماز در جایی که صدای موسیقی به گوش می رسد

در این مقاله از بیتوته، با احکام نماز در جایی که صدای موسیقی به گوش می رسد آشنا می شوید. آیا نماز خواندن در مکانی که صدای موسیقی می آید باطل است ؟ و باید در این صورت چه کاری کرد؟ در ادامه با ما همراه باشید.

یکی از ارکان اصلی در دین اسلام خواندن نماز است، هنگام خواندن نماز باید اصولی را رعایت کنید. که باعث باطل شدن نماز نشود. اما آیا خواندن نماز در مکانی که صدای موسیقی هست، سبب باطل شدن نماز می شود؟ در ادامه با احکام خواندن نماز در جایی که صدای موسیقی به گوش می رسد بیشتر آشنا می شوید.

 

پرسش : آیا می توان در حین نماز به موسیقی گوش داد یا بطور کلی خواندن نماز در جاییکه صدای موسیقی شنیده می شود چه حکمی دارد؟

 

پاسخ آیت الله مکارم شیرازی : نمی توان در هنگام نماز به موسیقی گوش کرد بلکه باید نماز را در جای خلوتی بخوانند که بتوان حضور قلب داشت و هرگاه مکانی که در آن موسیقی پخش می شود و مکان نماز گزار، مجلس واحدی حساب شود نماز در آنجا اشكال دارد ولی هرگاه از بیرون مجلس صدایی به گوش می رسد همین که گوش ندهد کافی است.

 

پرسش : آیا می توان در حین نماز به موسیقی کلاسیک یا آرام گوش داد؟

پاسخ آیت الله مکارم شیرازی : خیر، نمازتان را در جایی خلوت که بتوانید حضور قلب داشته باشید بجا آورید.

 

پرسش : نماز خواندن در جایی که صدای موسیقی حرام به گوش نمازگزار می رسد چه حکمی دارد؟

 

1. نماز باطل نیست، ولى گوش دادن به موسیقی حرام -در حال نماز و غیر نماز- حرام است.

2. اگر پیش از شروع نماز، چنین مجلسى فراهم شود، توقف در آن محل جایز نیست و باید از آنجا خارج گردد و نماز را در غیر آن محل به جا آورد.

3. اگر صدای موسیقى باعث عدم توجه و تمرکز حواس نمازگزار شود، نماز خواندن در آن مکان مکروه است.

 

پاسخ آیت الله فاضل لنکرانی : نماز خواندن در محلى که آلات لهو و لعب مانند تار و غیره استعمال می کنند و نمازگزار می شنود محل اشکال است و اگر بعد از شروع در نماز صداى موسیقى مهیج که مناسب مجالس لهو و لعب است به گوش برسد و گوش ندهد نماز صحیح است. ولى اگر قبل از شروع به نماز از محل دیگر صدا به گوش برسد در صورت امکان نماز را جاى دیگر بخواند.

 

پاسخ آیت الله شبیری زنجانى : ماندن در مجالس لهو و لعب که در آن آوازه خوانى می کنند یا تار و مانند آن استعمال می کنند، حرام و نماز خواندن در آنجا بنا بر احتیاط مستحب باطل است.

 

پرسش : اقامه نماز در محلی كه موسيقی حرام پخش می شود يا به گوش می رسد چه حكمی دارد؟

پاسخ آیت الله خامنه ای : در فرض مرقوم نماز را در محل ديگری بخواند.

 

پرسش : آیا نماز خواندن در مکانی که موسیقی حرام پخش می‏شود، صحیح است یا خیر؟

پاسخ آیت الله خامنه ای : اگر نماز خواندن در آن محل مستلزم گوش دادن به موسيقى حرام باشد، توقف در آنجا جايز نيست، ولى نماز محکوم به صحّت‏ است، و با فرض اين که موسيقى باعث عدم توجه و تمرکز حواس مى‏شود، نماز خواندن در آن مکان مکروه است. استفتائات آیت الله خامنه ای.

 

نماز خواندن در جایی که صدای موسیقی می آید

احکام نماز خواندن در جایی که صدای موسیقی می آید

 

پرسش : احکام نماز خواندن در جایی که تار و مانند آن استعمال می کنند ؟

پاسخ آیت الله گلپایگانی و صافی : باطل است.

پاسخ آیت الله خوئی و تبریزی : مسأله نماز خواندن در جایی که تار می زنند، یا مانند آن را استعمال می کنند باطل نیست، اگر چه گوش دادن و استعمال آن معصیت است.

 

پاسخ آیت الله وحید خراسانی : نماز خواندن در جايى كه تار مى زنند ، يا مانند آن را استعمال مى كنند باطل نيست، ولى گوش دادن به آنها حرام است، و همچنين است بودن در آنجا مگر براى كسى كه بودنش براى جلوگيرى از آن عمل باشد.

 

پاسخ آیت الله سیستانی : نماز خواندن در جایی که غنا می خوانند یا موسیقی حرام می نوازند..

 

پاسخ آیت الله مکارم : مسأله نماز خواندن در محلّی که مجلس گناه است مثلًا در آنجا شراب می نوشند، قمار می زنند، غیبت می کنند اشکال دارد.

 

پاسخ آیت الله زنجانی : مسأله ماندن در مجالس لهو و لعب که در آن آوازه خوانی می کنند یا تار و مانند آن استعمال می کنند، حرام و نماز خواندن در آنجا بنا بر احتیاط واجب باطل است.

 

گردآوری: بخش مذهبی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------