علت ازدست دادن دندان دربزرگسالی
- مجموعه: چرا ، زیرا و چگونه
بيماري هاي لثه مهمترين علت از دست دادن دندانها در بزرگسالي است.
دبير علمي نهمين کنگره ساليانه انجمن علمي پريودنتولوژي گفت: بيماري هاي لثه و تحليل لثه مهمترين علت لق شدن و از دست دادن دندان ها در دوران بزرگسالي است.
دکتر "سعيد ساداتمنصور" روز چهارشنبه در جريان برگزاري نهمين کنگره ساليانه انجمن علمي پريودنتولوژي در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: بيماري هاي لثه و پوسيدگي هاي دنداني مهمترين علل از دست دادن دندان ها به شمار مي رود که عامل پوسيدگي دندان بيشتر در سنين پايين تر باعث از دست دادن دندان ها مي شود.
وي اضافه کرد: علاوه بر پوسيدگي هاي دنداني، عواملي همچون تصادفات و وارد آمدن ضربه به دهان از عوامل از دست دادن دندان ها در سنين پايين است، اما هر چه سن بالا مي رود بيماري هاي لثه و تحليل بافت هاي لثه هم بيشتر مي شود.
وي با اشاره به اينکه ايجاد پلاک هاي ميکروبي دندان يکي از مهمترين علل ايجاد بيماري هاي لثه است گفت: پلاک هاي ميکروبي به صورت يک لايه نازک روي دندان ها است که به مرور زمان سفت مي شود، در حالي که با مسواک زدن به صورت دوبار در روز و استفاده از نخ دندان مي توان از ايجاد اين پلاک هاي ميکروبي جلوگيري کرد.
وي اضافه کرد: شست و شوي دهان با آب نمک راه خوبي است؛ اما از نمک خالي براي مسواکزدن بايد پرهيز کرد زيرا باعث ساييدگي دندان و بيماريهاي لثه ميشود.
سادات منصور يادآور شد: بيماري هاي لثه در ابتدا به صورت التهاب هاي لثه اي بروز مي کنند که پيشرفت اين التهاب هاي لثه اي با تحليل استخوان و ايجاد بيماري هاي بافت لثه اي همراه مي شود.
وي با اشاره به اينکه بيماريهاي پريودنتال با بسياري از بيماريهاي ديگر بدن ارتباط دارد گفت: به عنوان مثال اين بيماريها با بيماريهاي قلبي به دليل داشتن فاکتور مشترک ارتباط زيادي دارد، همچنين بيماريهاي لثه به عنوان ششمين علامت بيماري ديابت شناخته شده است.
دبير علمي نهمين کنگره پريودنتولوژي گفت: علت ارتباط تنگاتنگ بيماريهاي لثه با ساير بيماريها اين است که بافت اطراف دندان خونرساني بالايي دارد و ميتواند در صورت عفونت آن را به داخل خون وارد کند.
وي در خصوص علم پريودنتولوژي با اشاره به اينکه ، اين علم به شناسايي نسوج در برگيرنده دندان ها مي پردازد گفت: مي توان به ظاهر دندان هاي سالمي داشت، اما به علت مشکلات لثه اين دندان ها لق مي شوند و کارايي لازم را از دست مي دهند.
وي با اشاره به برگزاري نهمين کنگره انجمن علمي پريودنتولوژي ايران گفت: دراين کنگره به پيشرفت هاي جديد در زمينه پيشگيري و درمان بيماري هاي لثه با حضور متخصصان ايراني و متخصصاني از کشورهاي آمريکا، فرانسه، اردن، ايتاليا، سوييس مورد بررسي قرار مي گيرد.
دبير علمي نهمين کنگره پريودنتولوژي ايران يادآور شد: در اين کنگره سه روزه انواع تکنيکهاي جراحي، روشهاي بازسازي فک و درمان و ايمپلنت مورد بررسي قرار ميگيرد.
در اين کنگره 150 مقاله براي ارايه به صورت سخنراني و پوستر مورد پذيرش واقع شده که از اين بين حدود 65 مقاله به صورت سخنراني در ميزگردهاي تخصصي ارايه مي شود.
نهمين کنگره ساليانه انجمن علمي پريودنتولوژي ايران از 18 تا 20 آذر ماه در هتل المپيک تهران برپا است.