کشف قدیمی ترین فسیل جهان



محققان بقایای یک میکروارگانیسم آهن خوار را به عنوان قدیمی ترین فسیل جهان،‌ درون قطعه‌ای از سنگ کوارتز در کبک کانادا کشف کردند که بین ۳٫۷ تا ۴٫۳ میلیارد سال قبل روی زمین زندگی می کرد. لازم به ذکر است عمر زمین ۴٫۵ میلیارد سال برآورد شده است.

 

تصاویر قدیمی ترین فسیل جهان,مکان کشف قدیمی ترین فسیل جهان

قدیمی ترین فسیل جهان کشف شد

 

این کشف محققان، موید نظریه‌ای است که بر اساس آن حیات روی زمین، مدت کوتاهی پس از تشکیل این سیاره و در اطراف دریچه‌های آتشفشانی واقع در کف اقیانوس ها آغاز شد. این شروع سریع حیات در زمین با سایر مستندات اخیرا کشف شده و دارای قدمت حدود ۳۷۰۰ میلیون ساله، سازگار است.

 

محققان با آنالیز این فسیل درصدد برآمدند علت و نحوه شکل‌گیری آن را بیابند. در جریان این بررسی‌ها، احتمال به وجود آمدن این سنگ در اثر فشار، گرما و فرآیندهای ژئوشیمیایی رد شد. ساختار این جانداران باستانی که شبیه لوله‌های کوچک هستند، از نوعی اکسید آهن موسوم به هماتیت تشکیل شده است و الگویی شبیه به برخی از گونه‌های باکتری امروزی دارند که ساکن دریچه‌های گرمایی هستند.

 

این اکتشاف، نشان می‌دهد حیات، زمانی شکل گرفته است که روی سطح زمین و مریخ، آب مایع وجود داشته است و این پرسش مهم را در ذهن ایجاد می کند که آیا در سایر سیارات نیز حیات وجود دارد؟ این کشف محققان، قطعه دیگری از تاریخ سیاره ما و حیات موجود در آن است و امکان ردگیری آثار حیات را در سایر نقاط کهکشان برای ما فراهم می‌کند.

 

منبع: irna.ir - upi.com

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه های علمی(زندگینامه دانشمندان، گیاهان،حیوانات، گزارش علمی، آیا می دانید؟،رشته های تحصیلی و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------