آیا ابزار جراحی عامل آلزایمر را منتقل می کنند
- مجموعه: آیا می دانید ؟
ابزارهای جراحی یکی از عوامل ابتلا به آلزایمر می باشد
نتیجه مطالعهای جدید نشان میدهد پروتئینهای عامل ابتلا به آلزایمر از طریق ابزار جراحی میان بیماران جابه جا می شوند.
اگرچه تعداد موراد گزارش شده اين رويداد بسيار كم است، اما می تواند تكنسين های اتاق عمل را نسبت به شيوه استريل كردن تجهيزات اتاق جراحی هوشيارتر سازد.
تاكنون هيچ سند و مدركی از ابتلا به آلزايمر به واسطه پروتئين هايی كه به اين شكل منتقل شده اند به دست نيامده است، اما محققان به هشت مورد فرد مبتلا به اختلال نادر خونريزی مغزی مشهور به CAA برخورده اند كه در دوران جوانی جراحی مغزی داشته اند.
با توجه به اينكه هيچ يک از اين هشت نفر از زمينه ژنتيكی ابتلا به اين اختلال برخوردار نبوده اند، اين احتمال وجود دارد كه جراحي كه در جوانی روی آنها انجام شده، باعث انتقال پروتئين های آميلوئيدی به مغز آنها شده است، پروتئين های چسبنده ای كه با بيماری های CAA و آلزايمر در ارتباط بوده اند.
به گفته محققان دانشگاه كالج لندن اين شواهد نشان می دهند عامل بيماری زای آميلوئيد بتا قابل انتقال است، اما اين به آن معني نيست كه آلزايمر از بيماری به بيماری ديگر منتقل می شود، زيرا تاكنون نشانه ای از اين رويداد به دست نيامده است.
اگر چه هنوز مشخص نيست آلزايمر چگونه در مغز آغاز می شود، اما به نظر ميآيد ايجاد پروتئين های آميلوئيد بتا و تائو در مغز يكي از عوامل شكل گيری اين بيماري باشد. محققان می گويند موارد انتقال پروتئين از بيماری به بيمار ديگر به زمان پيش از بررسی های فرايند استريل كردن تجهيزات جراحی تعلق دارد و ممكن است اين مشكل نادانسته تاكنون رفع شدهباشد.
پروتئين آميلوئيد نسبت به شيوه های رايج استريل كردن تجهيزات، مانند جوشاندن ابزارآلات و خشک كردن آنها و قرار دادن آنها در معرض فرمالدئيد بسيار مقاوم است. از اين رو برای رفع چنين مشكلی می توان از ابزارهای جراحی يک بار مصرف استفاده كرد.
محققان می گويند هيچ يک از اين افراد به آلزايمر مبتلا نشده اند اما انتقال اين پروتئين ممكن است آنها را نسبت به ابتلا به اين بيماری آسيب پذيرتر سازد.
منبع : hamshahrionline.ir