معرفی ماهی اوراتوس یکی از زیباترین ماهی های آکواریومی



بیماری های رایج ماهی اوراتوس, ویژگی های ظاهری ماهی اوراتوس, ماهی اوراتوس سفید

عکس ماهی اوراتوس نر و ماده

 

همه چیز در مورد ماهی اوراتوس

ماهی اوراتوس با نام علمی Melano chromis auratus یکی از زیباترین ماهی های آکواریومی است. این ماهی که از گونه ی سیچلایدهای آفریقایی است نوعی ماهی تندخو و مهاجم به شمار می رود. به همین دلیل، آکواریوم دارها از قرار دادن این ماهی در در میان ماهیان دیگر، خودداری کنند. 

ماهی اوراتوس با نام علمی Melano chromis auratus یکی از زیباترین ماهی های آکواریومی است. این ماهی که از گونه ی سیچلایدهای آفریقایی است نوعی ماهی تندخو و مهاجم به شمار می رود. به همین دلیل، آکواریوم دارها از قرار دادن این ماهی در در میان ماهیان دیگر، خودداری کنند.

 

از طرف دیگر کمتر ماهی می توان پیدا کرد که توان مقابله با این ماهی ها را داشته باشد. پس بهتر این ماهی به صورت تک گونه در آکواریوم باشند و یا با هم خانواده های آفریقایی خود نظیر زبرا سیچلایدها، شیچلایدهای زرافه ای و ماهی های کرو نگهداری شوند. 

 

مناسب ترین دمای آب برای این ماهی ها 22 تا 28 درجه ی سانتی گراد است. ph آب برای نگهداری این ماهی ها باید بین 5/7 تا 5/8 باشد. به طور کلی باید شرایط محیطی مناسب برای این ماهی ها فراهم کنید. مثلا آکواریوم شما باید دارای ویژگی های دریاچه ی مالاوی باشد و مملو از صخره ها و مخفیگاه ها باشد چرا که قلمروی اصلی این ماهی ها برای تولید مثل و تکثیر، همین صخره ها هستند.

حال اگر تمایل دارید اطلاعات خود را در مورد این ماهی افزایش دهید می توانید با ما در ادامه ی مطلب همراه باشید.

 

انواع ماهی اوراتوس, ماهی سیچلاید اوراتوس, ماهی اوراتوس

عکس ماهی اوراتوس

 

آشنایی با ماهی اوراتوس

زیستگاه و منشا اصلی ماهی اوراتوس (Melano chromis auratus) دریاچه ی مالاوی است. این ماهی که از خانواده ی سیچلایدها یا سیکلیده ها است پرخاشگرترین ماهی آکواریومی بازار شناخته می شود. این ماهی ها زمانی که کوچکند بسیار زیبا می باشند و به صورت گروهی، شنا می کنند. در این دوره، از روی ظاهر، نمی توان نر و ماده بودن آن ها را تشخیص داد چرا که هر دو جنس دارای راه راه های زرد و مشکلی در پهلوهای خود هستند. 

 

اما با بزرگ شدنشان، این رنگ ها در نر، عوض می شود و به آبی تغییر می یابد اما در ماده به همان صورت زرد می ماند. رشد طولی این ماهی در نر و ماده هیچ فرقی ندارد و در هر دو جنس، 10 الی 12 سانتی متر رشد می کنند. این سایز، ایده آل ترین سایز، برای ماهی های متوسط است.

 

 نگهداری از ماهی اوراتوس, تغذیه ماهی اوراتوس, تشخیص جنسیت ماهی اوراتوس

ویژگی های ماهی اوراتوس

 

نگهداری ماهی اوراتوس

یکی از مهم ترین ویژگی این ماهی ها، نگهداری ﺁسان آن ها است. برای این کار کافی است در آکواریوم آن ها، ماهی دیگری نگه داری نشود. آکواریوم مورد علاقه ی این ماهی ها آکواریوم های صخره ای است. پس برای نگهداری ماهی اوراتوس آن ها را به صورت تک گونه در این آکواریوم ها نگهداری کنید. اگر می خواهید این ماهی را به صورت گروهی در یک آکواریوم نگهداری کنید باید از ماهی های هم خانواده ی آن ها استفاده کنید. 

 

البته نگهداری این ماهی های تندخو در کنار سیچلایدهای دیگر هم، کم دردسر نمی باشد. برای اینکه زد و خورد مابین آن ها کم شود اندازه ی آکواریوم را بزرگتر کنید و در آن از دکورهای صخره ای و مخفیگاه های بیشتر استفاده کنید. حتی الامکان در کنار این ماهی ها، ماهی های صلح جو و یا سیکلیدهای آمریکایی قرار ندهید. این دو نوع ماهی با هم مشکل دیرینه دارند.

 

تغذیه ماهی اوراتوس

این ماهی ها همه چیز خوار و حتی گیاهخوار هم هستند پس امکان دارد هر گیاهی که داخل آکواریوم رشد کند را بخورند. به طور کلی غذای اصلی این ماهی ها باید سرشار از فیبر بالا و پروتئین باشد. پس می توانید به این ماهی ها انواع غذاها از غذاهای منجمد و خشک و تجاری بازار تا غذاهای طبیعی مثل دل گاو بچه ماهی را به آن ها بدهید.

 

البته باید این نکته را یادآوری کنیم که اگر این غذاها به صورت مکرر و یکنواخت به آن ها داده شود و بیش از حد دارای منابع پروتئینی باشند به سرعت، سبب نفخ شکم این ماهی ها می شوند. پس حتما باید رژیم غذایی این ماهی ها دارای تنوع باشد. مثلا هر چند روز در میان به آن ها غذاهای منجمد و خشک و تازه که سرشار از مواد گیاهی هستند بدهید. 

 

یکی از این غذاها که بسیار توصیه می شود اسپیرولینا است. این غذا باعث می شود رنگ ماهی، روشن بماند. غذاهای بالانس شده ی بازار و استفاده هفتگی از ارتمیا و بچه ماهی از دیگر غذاهای مفید این ماهی ها می باشند.

 

تشخیص جنسیت ماهی اوراتوس 

همان طور که اشاره نمودیم در دوران کودکی نمی توان از روی ظاهر، جنسیت این ماهی ها را تشخیص داد. اما تشخیص جنسیت ماهی های اوراتوس بالغ شده، از روی ظاهر بسیار آسان است. شما از روی رنگ این ماهی ها می توانید جنسیت آن ها را تشخیص دهید. رنگ اوراتوس های نر، تیره و متمایل به آبی است و رنگ ماده ی این ماهی ها، روشن و متمایل به زرد است. بهترین نقطه برای تشخیص جنسیت، شکم این ماهی ها است.

 

ماهی سیچلاید اوراتوس, ماهی اوراتوس, نگهداری از ماهی اوراتوس

بررسی ابعاد مختلف ماهی اوراتوس

 

تکثیر ماهی اوراتوس چگونه است؟

ماهی های اوراتوس از نوع ماهی های دهان پرور هستند یعنی تخم و بچه های خود را در دهان خود نگه می دارند و پرورش می دهند. تکثیر این ماهی ها به این صورت است که نر و ماده، مکانی را در بین صخره ها و نزدیک حفره های محل زندگی خود پیدا می کنند و تخم ریزی می کنند.

 

بعد از اینکه ماهی نر این تخم ها را بارور کرد ماهی ماده آن ها را در دهان خود نگه می دارد. 

بچه ها در دهان ماهی ماده متولد می شوند و تا مدتی هم در همان جا نگه داشته می شوند. حتی در مواقعی که خطر در کمین است بچه ماهی ها در دهان مادر می مانند و بعدا در گوشه ی صخره ها و مخفیگاه ها رها می شوند.

 

بیماری های رایج ماهی اوراتوس چیست؟

همان طور که در بالا اشاره نمودیم نفخ شکم یکی از رایج ترین بیماری های این ماهی ها است. که این مشکل بر اثر تغذیه ی نادرست به وجود می ﺁید. اما اگر آب آکواریوم تمیز نباشد و یا اکسیژن رسانی آن ضعیف باشد مشکلات و بیماری های دیگری را به همراه دارد. یکی از این مشکلات رایج، lch است که در اثر افزایش دمای آب آکواریوم به وجود می ﺁید. این مشکل، طی 3 روز قابل درمان است.

عفونت های قارچی، باکتریایی و پوستی از دیگر بیماری های شایع این ماهی ها می باشد.

 

گردآوری : بخش علمی بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------