بیوگرافی ولفگانگ پاولی فیزیک دانان معروف اتریشی



ولفگانگ پاولی و همسرش, ولفگانگ پاولی فیزیک دان معروف, ولفگانگ پائولی برنده جایزه نوبل

ولفگانگ پاولی کیست 

 

ولفگانگ پاولی، یکی از بزرگترین فیزیکدانان کوانتومی

ولفگانگ پاولی یکی از فیزیک دانان معروف اتریشی بود که توانسته بود در ابعاد مختلف علمی، کمک های زیادی انجام دهد. او در ۲۵ آوریل سال ۱۹۰۰ در وین ‌اتریش به دنیا امد. جالب ایت بدانید که او و پدرش هردو هم نام بودند و هر دوی انها از فعالان برتر و فعال اتریشی در زمینه های مختلف علمی محسوب می شدند. 

چکیده ای از بیوگرافی ولفگانگ پاولی 

• نام و نام خانوادگی : ولفگانگ ارنست پاولی / Wolfgang Ernst Pauli

• نا پدر : ولفگانگ ارنست پاولی

• زاده: ۲۵ آوریل ۱۹۰۰

• محل تولد و زندگی : وین، اتریش-مجارستان

• درگذشت : ۱۵ دسامبر ۱۹۵۸ در سن ۵۸ سالگی 

• محل فوت : زوریخ، سوئیس

• ملیت: اتریشی

• شناخته ‌شده : به خاطر کشف اصل طرد پاولی

• جایزه(ها): جایزه نوبل در فیزیک ۱۹۴۵، مدال فرانکلین۱۹۵۲، مدال ماکس پلانک ۱۹۵۸

• شاخه(ها): فیزیک‌دان

• استاد راهنما : آرنولد زامرفلد

• دین: بی دین و دِئیست (دادارباور)

 

ولفگانگ پاولی و همسرش, ولفگانگ پاولی فیزیک دان معروف, ولفگانگ پائولی برنده جایزه نوبل

عکس ولفگانگ پاولی 

 

بیوگرافی ولفگانگ پاولی

ولفگانگ پاولی یکی از فیزیک دانان معروف اتریشی بود که توانسته بود در ابعاد مختلف علمی، کمک های زیادی انجام دهد. او در ۲۵ آوریل سال ۱۹۰۰ در وین ‌اتریش به دنیا امد. جالب ایت بدانید که او و پدرش هردو هم نام بودند و هر دوی انها از فعالان برتر و فعال اتریشی در زمینه های مختلف علمی محسوب می شدند.

 

پدر ولفگانگ پاولی، یک شیمیست بود و شیمی را در سمت استادی، تدریس می کرد. البته بررسی ها حاکی از ان است که ولفگانگ، پسر تعمیدی ارنست ماخ‌ بود که ماخ نیز از فیزیکدانان برتر و دانشمندان بسیار مشهور زمان خود معرفی می شد. 

 

همکاری های مختلف ولفگانگ پاولی 

او در ابتدا در کنار ماکس بورن کار می کرد که طولی نکشید و خود را در بین دانشمدان گپنهاگ دید. او در این دوره دستیار نیلز بور شد. در همین دوران او تلاش های زیادی برای اثبات نظریه های مختلف در علم فیزیک انجام داد. پاولی در جنگ جهانی دوم توانست جایزه نوبل فیزیک را دریافت کند. او در سال ۱۹۴۵ این حایزه را دریافت کرد و در آن زمان ساکن پرینستن بود. 

 

عکس های ولفگانگ پاولی, زندگی نامه ولفگانگ پاولی, فیزیک دانان معروف اتریشی

کشفیات ولفگانگ پاولی 

 

کشفیات مهم ولفگانگ پاولی چه بود؟ 

اصل ترد پاولی و یا قاعده غیر امکان و قاعده پاولی، نام است که بر روی تحقیقات پاولی گذاشته شده بود. این قاعده که در سال ۱۹۲۵ ارائه شد از این قرار است که که هیچ دو الکترونی، یا به طور کلی هیچ دو فرمیون شبیه به همی، نمی‌توانند حالت کوانتومی یکسانی داشته باشند.

 

به بیانی ساده باید خدمت تان عرض کنیم که بر اساس این نظریه ، هیچ دو الکترونی نمی توانند به طور هم‌ زمان در یک مکان باشند. این اصل یکی از مهم ترین اصولی است که در جنبه های مختلف درک پدیده های برقرار در دنیا نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. در واقع این اصل می گوید که شما هرگز نمی توانید دو الکترون را در اتم پیدا کنید که مجموعه اعداد کوانتومی آن ها با هم یکسان باشد. 

 

یادتان باشد که اگر اصل طرد پاولی وجود نداشت، تمام اتم‌ ها در اصل دارای ساختار الکترونی یکسانی بوده و این ساختار به صورت پوسته‌ ای از الکترون‌ ها در اطراف هسته ظاهر می شد. علاوه بر این موضوع، واپاشی بتا و اصل آلفا نیز، مواردی بودن که پاولی به مطالعه درباره ی آن ها به شدت علاقمند بود. 

 

عکس های ولفگانگ پاولی, زندگی نامه ولفگانگ پاولی, فیزیک دانان معروف اتریشی

بیوگرافی ولفگانگ پاولی

 

از برنده جایزه ی نوبل فیزیک تا یک بیمار روانی 

ولفگانگ پاولی، به دلیل مشکلات شدید که در زندگی اش از دوران جوانی تجربه کرده بود، رنج بسیاری را متحمل می شد و تمامی این رنج ها در سال های اوج خود به همراه داشت. از مهم ترین رنج هایی که او تحمل می کرد، خودکشی مادر جوانش بود که به دلیل خیانت پدرش به او انجام شده بود.

 

دنيای ذرات به کمک دستان و افکار و تحقیقات پاولی به گونه ای رضایت ‌بخش روز بروز کامل تر می شد و در حال شكل‌گيری بود، اما دنیای خود پاولی در اطرافش روز به روز سیاه تر شده و در حال فروپاشی بود. این نخبه و دانشمند فیزیک دان اتریشی حتی در دوران اوج شهرت و نخبگی خود نیز از درون بهم ریخته بود و آرامشی نداشت. 

 

حال بد و ناامیدی پاولی به همین ماجراها ختم نشد و بر اثر اتفاقات دیگری، هر رو تشدید یافت. داستان از این قرار شد که در آن زمان برلین به دلیل حضور اینشتین، شرودینگر، پلانک که آن موقع بازنشسته شده ولی همچنان فعال بودند و همچنین حضور دیگر شخصیت‌ های بنام و معروف و سرشناس فیزیک، به یکی از قطب ‌های اصلی فیزیک نظری تبدیل شده بود و به همین دلیل پاولی زیاد به این شهر سفر می کرد.

 

در طول همین سفرها و یکی از گشت ‌و گذارهایش در برلین، با رقاص کاباره ای به نام کاته دپنر آشنا شد و به معاشرت با او پرداخت. جالب است بدانید که کاته همزمان با پاولی با یک شیمی‌ دان دیگر هم قرار می ‌گذاشت اما به معاشرتش با پاولی نیز همچنان پایبند بود تا حدی که پیشنهاد ازدواج پاولی را پذیرفت و آن‌ ها در دسامبر ۱۹۲۹ با یکدیگر ازدواج کردند.

 

این ازدواج تنها یک سال طول کشید و در طول همین یک سال نیز کاته با شیمی دان مذکور قرار میزاشت و حتی بیشتر از قبل او را ملاقات می کرد تا اینکه نهایتا به او پیسوت و آن ها در سال 1930 از یکدیگر جدا شدند. این خیانت و شکست عشقی، پاولی را از پا دراورد و زمینه برای اعتیاد او به سیگار و انواع الکل فراهم نمود.

 

جالب اینجاست که در همین دوران نیز پاولی از هوش فراوان سرشار بود و به حل و مطالعه انواع نظریات مختلف می پرداخت. در آن زمان کارل یونگ یکی از روانشناسان بنام دوران خود بود و پدر پاولی برای درمان، او را نزد یونگ فرستاد. او به دستیار جوان یونگ فردی به نام ارنا روزنبام سپرده شد.

 

سپردن او به دست دستیار جوان توسط یونگ یک دلیل داشت و آن هم با توجه به مشکلات پاولی با زنان، سرچشمه میگرفت به همین دلیل یونگ تصمیم گرفت که پاولی ابتدا توسط یک زن درمانگر مورد تجزیه و تحلیل و درمان قرار بگیرد. درمان اولی توسط رزنبام این طور آغاز شد که او باید رؤیاهای پاولی را یادداشت میکرد و این روال باید تا جایی که خود پاولی اعتماد به نفس این را پیدا کند که شخصاً آن‌ ها را بنویسد، ادامه داشت.

 

جلسات درمانی روزنبام و پاولی در فوریۀ ۱۹۳۲ آغاز شد و تقریباً پنج ماه به طول انجامید و پس از آن خود یونگ برای مدت دو سال درمان او را در دست گرفت و در این دوران، تمامی رویاهای پاولی ثبت شد، رویاهایی که به یادآوری آن ها کار بسیار سختی بود و از پس هر کسی جز پاولی بر نمی آمد. این رویاها با حفظ حریم شخصی بیمار، کمک های زیادی در بررسی ها و تحقیقات یونگ کرد. 

 

گردآوری : بخش علمی بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------