بیوگرافی و عکس های مسعود اطیابی تهیه کننده و کارگردان
- مجموعه: هنر و هنرمند
زندگی نامه سید مسعود اطیابی + عکس
چکیده ای از بیوگرافی مسعود اطیابی
نام :سید مسعود اطیابی
شغل : تهیه کننده و کارگردان و مدیر تولید سینما و تلویزیون
تاریخ تولد : سال 1 /6 / 1343
مکان تولد : گلپایگان اصفهان
بیوگرافی مسعود اطیابی
در سال 1369 در فیلمی به کارگردانی “حسن کاربخش ” به عنوان تهیه کننده و مجری طرح ظاهر شد و به این ترتیب وارد سینمای حرفه ای شد . مسعود اطیابی قبل از پرداختن به فیلم سازی در بین سال های 1369 تا 1385 در پروژه های مختلفی، سمت ها و مسئولیت های متنوعی داشت تا در سال 1385 اولین فیلم سینمای بلند خود را کارگردانی کرد. نام این فیلم مصائب دوشیزه بود که با بازیگران این فیلم بهنوش طباطبایی ، مهدی پاکدل، پوریا پور سرخ و بهزاد فراهانی بودند.
اکثر فیلم های این هنرمند در ژانر کمدی و کمدی _ اجتماعی بوده و از آنجا که در سال های اخیر آثار طنز فروش موفق تری در سینمای ایران داشته ، این آثار نیز در فهرست آثار سود آور چند سال اخیر قرار گرفته است.
در ادامه این مقاله شما را با آثار این هنرمند آشنا خواهیم کرد. دومین تجربه فیلم سازی او نیز به سال 1386 و کارگردانی و تهیه کنندگی فیلم خروس جنگی باز می گردد که تجربه ای موفق در فروش داشت. مریلا زارعی و رضا عطاران بازیگران اصلی این فیلم کمدی بودند و این فیلم زیاد از تلویزیون پخش شده و همچنین این کارگردان جایزه تندیس زرین جشنواره مقاومت را برنده شده است.
مصاحبه ای از مسعود اطیابی
در این قسمت می خواهیم یکی از مصاحبه های این کارگردان سینما را برایتان شرح دهیم:
خبرنگار : چرا تازگیها همه کارهایتان از لحاظ ساختار و حال و هوای داستان ، شبیه یکدیگر شدهاند؟
مسعود اطیابی پاسخ داد : اینکه « تگزاس ۱ و ۲» مشابه هم بود که منطقی است ، اما «دینامیت» شباهت خاصی به « تگزاس » ندارد.
خبرنگار : طبیعتا فیلم از لحاظ داستانی نمیتواند شباهت داشته باشد ، چون آن وقت اثر تازهای نخواهد بود اما میان دیالوگها شباهت هایی وجود دارد.
مسعود اطیابی : البته دینامیت قبل از تگزاس ساخته شده بود و چون شامل ممیزیهای زیادی بود ، زمان زیادی طول کشید تا مجوز بگیرد و اگر این شباهت در ساختار وجود دارد که طبیعی است چون کارگردان تغییر نکرده و نمیتوان هم توقع داشت که مانند کارگردان دیگری ، فیلم تولید کنم . سبک فیلم سازی من همین گونه می باشد .
خبرنگار : ترجیح شما این است که فیلمی بسازید که در صنعت سینما تاثیرگذار باشد و رقم خوبی را بفروشد یا این که روی مردم تاثیرگذار باشد؟
مسعود اطیابی : این دو مورد اگر باهم باشند خوب است و من همیشه سعی میکنم به این دو دقت کنم . بخشی از وظیفه سینما این است که شادابی را به مردم تزریق کند البته قرار نیست این اتفاق به هر قیمتی رخ دهد و در آثار من هیچ وقت چیزی زیر پا گذاشته نمی شود و با رعایت تمام اصول اخلاقی و اجتماعی ، این نشاط به جامعه و مردم تزریق می شود.
خبرنگار : تصمیم دارید تا چه زمانی فیلم در ژانر کمدی بسازید؟
مسعود اطیابی : تا زمانی که مردم به خنده نیاز داشته باشند، در همین ژانر فعالیت خواهم کرد. هر فیلمسازی یک وظیفه را برعهده گرفته است و من هم مسئولیت خنده بینندهها را بر عهده دارم. فیلمسازی یک صنعت است هر صنعتی ، هوشمندی خودش را میخواهد.
در سینما، هوشمندی این است که بازیگرانی را انتخاب کنیم تا فیلم برای مخاطبان جذابیت پیدا کند . با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی ، مردم سختتر از گذشته میخندند به همین علت ، امکان ندارد پولشان را برای فیلمی کمدی خرج کنند که ارزش نداشته باشد.
بخشی از وظیفه سینما این است که شادابی را به مردم تزریق کند . مشکل بزرگ تلویزیون ایران این است که به فیلمسازان آزادی نمیدهند و اعتماد نمیکنند . تلویزیون چون به صورت متمرکز اداره میشود ، تنوع ندارد .
خبرنگار: یعنی قرار است همیشه فیلم عامهپسند بسازید؟
مسعود اطیابی : نه ، نمیتوانیم این را بگوییم . هنر چیست ؟ هنر چیزی است که در دل جامعه بنشیند . نه اینکه کارگردان فکر کند فیلم هنری ساخته و تعدادی منتقد با رویکرد مالی به دفاع از اثر بپردازند . هنر در این است که شما بتوانید با مخاطب خود ارتباط برقرار و او را دعوت کنید که یک نفر دیگر را به دیدن فیلم دعوت کند . من فکر میکنم علیرغم اینکه در این اکران ، تبلیغات کمی داریم ، « دینامیت » دقیقا همین خصلت را دارد.
تمایل مخاطب را نمیتوان از هنر جدا کرد، چون اگر ساختار اثر و روایت داستان، هنری نباشد، بههیچوجه در دل مخاطب نمینشیند. زمانی که مخاطب برای فکر کردن، گریه کردن یا خندیدن به تماشای یک فیلم مینشیند، یعنی اثر، جنبه هنری داشته است. بهخصوص مردمی که حالا سختگیرتر شدهاند.
تصاویر مسعود اطیابی
گردآوری : بخش هنر و هنرمند بیتوته