دیسترس تنفسی نوزاد چیست؟
- مجموعه: بیماری های شایع کودکان
دیسترس تنفسی نوزاد
سندرم دیسترس تنفسی عارضهای ریوی است که در بین نوزادانی که هنوز ریههای آنها به طور کامل رشد نکرده است، ایجاد میشود، ریه این نوزادان توانایی ندارد برای تنفس صحیح و منظم خود سورفاکتانت کافی تولید کند. سندرم دیسترس به گفته متخصصان در نوزادان پسر بیشتر از نوزادان دختر دیده می شود. زایمان زودرس و دیابت دوران بارداری از فاکتور های مهم برای بروز سندرم دیسترس تنفسی است.
هر قدر مدت بارداری کوتاه باشد بیماری سندرم دیسترس تنفسی افزایش پیدا میکند و اختلال معمولا در نوزادان نارس زیر 35 هفته شایع است. سندرم دیسترس در زمان تولد یا حداکثر تا دو ساعت بعد از تولد بروز میکند و اگر به موقع درمان آغار نشود، باعث مرگ نوزاد خواهد شد. از نشانههای این سندرم میتوان تنفس سریع، پهن شدن پرههای بینی هنگام تنفس، فرو رفتگی عضلات بین دندهها هنگام تنفس، ناله و کبود شدن لب، دهان و زبان نوزاد را نام برد.»
فاکتورهای مهمی که خطر سندرم دیسترس را افزایش میدهد
زایمان زودرس، مادران دیابتی و خانمهایی که در دوران بارداری دچار عفونت شدهاند از فاکتورهای مهم سندرم دیسترس تنفسی هستند. برای تشخیص نیز از علائم بالینی و مواردی مانند آزمایش خون، رادیولوژی کمک میگیریم. درمان اختلال به دو صورت قبل و بعد از زایمان انجام میشود، در درمان قبل از زایمان اگر احتمال زایمان زودرس به وجود آید، پزشک با تزریق کورتون به مادر می تواند باعث تحریک رشد ریههای نوزاد شود و در درمان بعد از زایمان باید نوزاد را سریع به بخش مراقبتهای نوزادان انتقال داده و درمان را آغاز کرد.»
مشکلات کوچک را جدی بگیرید
خانم های باردار حتماً باید زیر نظر متخصص زنان قرار بگیرد و چکابهای دورهای انجام دهد و در صورت مواجهه با مشکلات جزئی مانند یک تب ساده، درد ناحیه شکم یا کمر، ترشحات غیرطبیعی سریعاً به پزشک خود مراجعه کنند و تحت درمان قرار بگیرند تا شاهد زایمانهای زودرس و بیماریهای تنفسی نوزادان نباشیم.
منبع: ninisite.com