کیسه کشیش: فواید سلامتی ، موارد استفاده ، عوارض جانبی



طبع کیسه کشیش, نام ترکی گیاه کیسه کشیش, طرز استفاده از گیاه کیسه کشیش

گیاه کیسه کشیش یک نوع گیاه وحشی می باشد که در تمام خاک ها می روید

 

خواص دارویی گیاه کیسه کشیش در طب سنتی چیست؟

گیاه کیسه کشیش نوعی گیاهی وحشی با ارتفاع 50 سانتی متری است که از ترکیبات شیمیایی اعم از تیرامین، پتاسیم، ساپونین، فلاوون ها، روغن فرار و دیوسمین برخوردار است. این گیاه دارویی در خصوص ارتقای عملکرد قلب، اختلالات پوست، خونریزی و تأخیر قاعدگی مفید است.

گیاه کیسه کشیش

کیسه کشیش یک نوع گیاه وحشی می باشد که تیره چلیپائیان می باشد، عمر او بیشتر از دوسال نمی باشد و در تمام خاک ها می روید.

ارتفاع این گیاه به 50 سانتی متر می رسد و در تمام طول سال در حال رشد است اما در فصل پاییز بیشترین رویش را دارد. 

 

کدام قسمت گیاه کیسه کشیش استفاده می شود؟

تمام اندام های هوایی این گیاه اعم از جوانه های خشک شده و گل آن نیز مورد استفاده قرار می گیرد. 

این گیاه دارای ترکیبات شیمیایی مانند روغن فرار، ساپونین، فلاوون ها، دیوسمین، تیرامین و پتاسیم می باشد.

 

گیاه کیسه کشیش چگونه کاشت و تکثیر می شود؟

 این گیاه از طریق بذر یا تخم هایی که بر روی گل خود وجود دارد تکثیر می شود و رشد می کند. فاصله بین ردیف ها 30 سانتی متر بوده و روی ردیف ها 10 سانتی متر فاصله وجود دارد. این گیاه  در خاک هایی که زهکشی شده و کمی ، سایه دارد و همچنین  خشک و دارای آهک باشد، رشد می کند.

این گیاه در اوایل فصل بهار و اواخر فصل پاییز گل می دهد و زمان برداشت آن در بهار و تابستان انجام می شود.

 

طرز استفاده از گیاه کیسه کشیش

شما می توانید سه بار در روز و در هر بار 10 میلی لیتر از تنتور کیسه کشیش مصرف کنید. در طب سنتی کشور اتریش، به شکل چای یا شربت، برای بیماری های داخلی استفاده می شود و به شکل تنتور، برای درمان بیماری خارجی مانند اختلالات پوست، سیستم حرکتی، سیستم قلبی عروقی، خونریزی و مشکلات عرق النسا، استفاده می شود. همچنین شما می توانید در سالاد از برگ های این گیاه استفاده کنید، و یا به صورت بورانی مانند اسفناج از آن استفاده کنید.

 

 خواص گیاه کیسه کشیش, عوارض گیاه کیسه کشیش, گیاه کیسه کشیش

در طب سنتی از گیاه کیسه کشیش به صورت چای یا شربت استفاده می شود

 

فواید استفاده از گیاه کیسه کشیش 

در زمان قرون وسطی، به خواص درمانی این گیاه پی بردند. بعد از فهمیدن خواص درمانی این گیاه، از آن در طب عوام استفاده می شد، به طوری که آن را به عنوان بند آوردن خون به کار می برند. همچنین در آن زمان برای رفع التهاب های سطحی بدن از ضماد آن استفاده می کردند و برای مشکلات مربوط به  قاعدگی از جوشانده آن استفاده می کرند. 

همچنین برای التیام زخم ها از شیره تازه این گیاه استفاده می کرند.

 

در دوران قاعدگی استفاده از شیره این گیاه می تواند مفید باشد. برای استفاده باید در هر ساعتی که احساس ناراحتی و یا درد وجود دارد، یک قاشق قهوه خوری از این شیره مصرف شود.

 

همچنین به گفته پزشکی عوام، با مصرف یک قاشق قهوه خوری از این شیره، می تواند به قطع خونریزی در دوران قاعدگی کمک کند. همچنین اگر مصرف این شیره تا روز بعد ادامه پیدا کند، موجب مداوای درد و خونریزی در فواصل قاعدگی را فراهم می کند. 

 

این گیاه به روند درمان صرع و ناراحتی های عصبی کمک میکند. کسانی که ناراحتی کلیوی دارند می توانند از این گیاه استفاده کنند. برای پاک کردن زخم، ناراحتی های پوستی و اگزمایی که در اثر گرمای بیش از حد به وجود می آید، می توان از این گیاه استفاده کرد. اگر دچار بریدگی شدید، گیاه کیسه کشیش را دم کنید و یک پارچه خیس بردارید و آغشته به آن کنید و روی زخم قرار دهید. این دارو برای کسانی که بدنشان دچار آبگرفتگی شده و نمی توانند آب زاید بدن را به دلیل ناراحتی کلیوی دفع کنند، بسیار مفید می باشد.

 

نحوه مصرف کیسه کشیش, طریقه مصرف گیاه کیسه کشیش, تصویر گیاه کیسه کشیش

گیاه کیسه کشیش زخم های سطحی را درمان می کند

 

خواص ترمیم دهندگی این گیاه

زخم های سطحی و عمیق را درمان می کند، همچنین شکاف های ایجاد شده در بافت بدن را ترمیم می کند. همچنین به درمان بیماری های لثه و دهان کمک می کند و از خونریزی جلوگیری می کند. جریان خون را در بافت ها و رگ های بزرگ و کوچک آسان می کند و باعث جوان ماندن پوست می شود و همچنین از ایجاد چروک در پوست دست و صورت جلوگیری می کند.

 

جوشانده گیاه کیسه کشیش در زمان قاعدگی

برای درست کردن آن به 50 گرم کیسه کشیش، 50 گرم برنجاسف و یک لیتر آب نیاز داریم.

کیسه کشیش، برنجاسف و آب را با یک دیگر مخلوط کنید و به مدت 5 دقیقه بجوشانید و بعد از صاف کردن،به هنگام درد به اندازه یک لیوان بنوشید.

 

 در زمان بلوغ و یا هنگام شروع یائسگی که معمولا با خونریزی هایی در فواصل قاعدگی پیش می آید، با مصرف جوشانده کیسه کشیش اثر بخشی مثبت آن را خواهید دید. 

به طور کلی، کیسه کشیش از مقوی های قابض است و تونوس ماهیچه ای رحم را زیاد می کند. از آن می توان در موارد زیادی دفع، در وقوع قاعدگی و هم چنین بی نظمی های وقوع آن و در التهاب رحم همراه با خون ریزی، استفاده به عمل آورد. کیسه کشیش در درمان صرع و ناراحتی های عصبی نیز مفید واقع می گردد. اثر ضد خون روی آن از زمان های گذشته مورد تأیید بوده است.

 

گیاه کیسه کشیش, کیسه کشیش, نحوه مصرف کیسه کشیش

مصرف گیاه کیسه کشیش برای مادران باردار مناسب نمی باشد

 

دیگر خواص های دارویی گیاه کیسه کشیش

1- به گفته پزشکان طب سنتی، استفاده از این گیاه به افزایش باروری در زنان کمک شایانی می کند. اما درباره ی صحت آن هنوز مطالعاتی صورت نگرفته است. 

 

2- طبق تحقیات انجام شده در سال 2017، این گیاه به میزان قابل توجهی خونریزی بعد از زایمان را کاهش می دهد.

 

3- طبق پژوهش های انجام شده در سال 2013، رشد سلول های سرطان دهان در انسان  ممکن است به وسیله ی این گیاه کاهش یابد.

 

کاهش رشد سلول سرطان دهان

طبق تحقیقات انجام شده در سال 2013، این گیاه می تواند رشد سلول های سرطانی دهان را کاهش دهد. 

 

التهاب و عفونت

گیاه کیسه کشیش به دلیل اینکه  دارای ترکیبات سولفورافان می باشد باعث کاهش التهاب در بدن می شود و ممکن است در برابر  باکتری هایی که به دارو مقاوم شده اند، مفید باشد.

 

مناسب برای زخم های جزئی و سوختگی

این گیاه به خاطر اینکه دارای خواص ضد التهاب طبیعی می باشد ، به درمان سوختگی های جزئی و زخم ها کمک شایانی می کند. شما می توانید برگ های این گیاه را در پارچه ای گرم قرار دهید و آن را روی زخم و یا سوختگی بگذارید

 

کسانی که دچار مشکلات گوارشی مانند اسهال و یبوست هستند، عفونت مثانه دارند، گلو درد دارند و همچنین از بیماری واریس رنج می برند، می توانند از این گیاه برای درمان این مشکلات استفاده کنند.

 

گیاه کیسه کشیش چه عوارض و مشکلاتی دارد؟

موجب آلرژی و حساسیت می شود

بسیاری از افراد ممکن است در هنگام تماس با این گیاه دچار تنگی نفس، درد قفسه سینه، تاول های پوستی، خارش پوست و خستگی و خواب آلودگی شوند. همچنین در برخی موارد این گیاه موجب ناراحتی معده، تغییر در عملکرد تیروئید و افزایش ضربان قلب می شود.

 

این گیاه برای چه کسانی مناسب نیست؟ 

افرادی که به بیماری های مانند تیروئید، بیماری های قلبی، سنگ کلیه مبتلا هستند، نباید از این گیاه استفاده کنند. همچنین افرادی که باردار و شیرده هستند نباید از این گیاه استفاده کنند. 

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب سلامت(بیماری ها، پیشگیری، داروها، تغذیه، پزشکی آنلاین و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------