آنچه زنان باید درباره سندرم تخمدان پلی کیستیک بدانند



سندرم تخمدان پلی کیستیک,کیست تخمدان,علائم کیست تخدان

سندرم تخمدان پلی کیستیک، دلیل اصلی ناباروری تخمک گذاری است

 

نکاتی برای مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک
آیا شما سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) دارید؟ باید بدانید که شما تنها نیستید. در اینجا یازده چیزی را که فقط شما باید بدانید، می آوریم.

 

- داشتن اضافه وزن به علت یک مشکل متابولیسمی
یکی از بزرگ ترین برداشت های اشتباه درباره زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک که اضافه وزن دارند این است که آنها زیاد می خورند و ورزش نمی کنند. این درست نیست! زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک از یک مشکل متابولیسمی به نام مقاومت انسولینی رنج می برند. انسولین، هورمون رشدی قوی است که نقش آن در بدن، افزایش ذخیره چربی می باشد.


این زنان باوجود داشتن تغذیه سالم از نظر کالری و ورزش منظم، همچنان وزن اضافه می کنند. همچنین، مقاومت انسولینی حتی با ایجاد تغییراتی در برنامه غذایی و ورزش، فرایند کاهش وزن را دشوار می سازد. اما این دلیل نمی شود که زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک از سلامت برخوردار نباشند. باوجود کاهش وزن بسیار اندک و یا حتی هیچ کاهش وزنی، آنها می توانند با تغییراتی در سبک زندگی شان، علائم شان را بهبود داده و سلامت شان را به بیشترین حد ممکن برسانند.

 

سندرم تخمدان پلی کیستیک,کیست تخمدان,علائم کیست تخدان

روند کاهش وزن در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بسیار کُند می باشد

 

- سندرم تخمدان پلی کیستیک و اشتهای زیاد به خوردن شیرینی جات
در بیشتر زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک، اشتهای زیادی به خوردن شیرینی مشاهده می شود؛ حتی بعد از صبحانه، ناهار، و یا شام. چرا؟ انسولین به عنوان یک محرک اشتها عمل می کند که ما را به خوردن غذاهای سرشار از کربوهیدرات وا می دارد. با مصرف پراکنده کربوهیدرات ها، در طول روز به جنگ ولع شدید به شیرینی جات بروید، وعده های غذایی تان بیشتر بر پایه پروتئین ها باشد، به طور مرتب ورزش کنید، و از مکمل ها و داروهای کاهش دهنده هورمون انسولین استفاده نمایید.

 

نوسانات نامنظم قند خون و میزان انسولین می تواند موجب شود میزان قند خون ناگهان افت کند. قند خون پایین هم می تواند منجر به تاثیرات جانبی ناخوشایند مانند سردرد، گیجی، آسیب پذیری و خشم شود که به آن"عصبانیت ناشی از گرسنگی" می گویند.

 

- روند کاهش وزن بسیار کُند است

روند کاهش وزن در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بسیار کُند می باشد. آیا رژیم لاغری را با یکی از دوستان تان که مبتلا به این سندرم نیست شروع کرده اید و او موفق شده وزن کم کند اما برای شما اتفاقی نیفتاده؟ آیا وزنی که به سختی کم کرده اید می تواند به سرعت برگردد؟ این تاثیر همان انسولین است.

 

- سندرم تخمدان پلی کیستیک و تغییرات شدید خلق و خو
یک دقیقه احساس خوبی دارید و سپس عصبانی، مضطرب و یا افسرده می شوید؟ عجیب نیست. زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک نسبت به زنانی که این سندرم را ندارند، بیشتر در معرض اضطراب و افسردگی هستند. اگر احساس می کنید نمی توانید تغییرات خلق و خوی تان را کنترل کنید، از یک متخصص اعصاب و روان کمک بگیرید.

 

- سندرم تخمدان پلی کیستیک و ریزش مو
ریزش مو یکی از نگرانی های زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک است که از آن رنج می برند. نگرانی مداوم بابت نازک شدن موها و امکان کچلی در آینده، اضطراب آور و وحشتناک است.
راهکار: داروی اسپیرونولاکتون می تواند تاثیر چشمگیری در پیشگیری یا کاهش ریزش مو داشته باشد.

 

کیست تخمدان,سندرم تخمدان پلی کیستیک,علائم کیست تخدان

زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک زیاد جوش می زنند

 

- سندرم تخمدان پلی کیستیک  و زدن جوش و آکنه
فکر می کنید دیگر دوران نوجوانی را پشت سر گذاشته اید و جوش های آن دیگر نباید بازگردند، اما به عنوان یک فرد بزرگسال هنوز هم به شدت دچار جوش و آکنه هستید؟ دلیلش میزان بالای هورمون تستوسترون می باشد. تغییراتی در رژیم غذایی و داروهای مهارکننده اندروژن می تواند به کاهش این جوش ها کمک نماید.

 

- سندرم تخمدان پلی کیستیک و رویای بچه دار شدن
حتی اگر در حال حاضر تصمیمی برای بچه دارشدن نداشته باشید، بازهم کنجکاو هستید که بدانید آیا می توانید بچه دار شوید یا نه. سندرم تخمدان پلی کیستیک، دلیل اصلی ناباروری تخمک گذاری است. گاهی این زنان برای متقاعد کردن خودشان می گویند که پزشک شان بنا به تشخیصی که داده گفته است اگر بارداری شان غیرممکن نباشد، بسیار دشوار خواهد بود. این اطلاعات می تواند موجب استرس و آشفتگی در زنانی شود که خودشان هم اکنون به اندازه کافی مضطرب و تحت فشار هستند.
حقیقت این است که پیشرفت های جدید در داروهای باروری، باعث می شود نسبت به گذشته، تعداد بیشتری از زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک امکان مادر شدن پیدا کنند. هرگز امیدتان را از دست ندهید.

 

- نمی توانید از دستشویی زیاد دور شوید!
اگر متفورمین مصرف می کنید می دانید این جمله یعنی چه! یکی از عوارض شایع داروی معروف دیابت یعنی متفورمین، اسهال بعد از خوردن یک وعده پرکربوهیدرات است.

 

- کیست تخمدانی وجود ندارد!
زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک، در واقع کیست ندارند! چیزهایی که در سونوگرافی مشاهده می شوند کیست نیستند، بلکه فولیکول های کوچکی هستند که تخمدان ها را محاصره کرده اند. البته پیشنهاد شده که نام" سندرم تخمدان پلی کیستیک" تغییر کرده و نامی جایگزین شود که اشاره ای به کیست نداشته باشد.

 

- شما تنها نیستید
دست کم 10 درصد از جمعیت زنان در ایالات متحده مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک هستند که موجب شده رایج ترین اختلال غدد درون ریز در میان زنان در سن باروری باشد. بنابراین اگر احساس می کنید که تنها هستید، اینطور نیست!

منبع : tebyan.net

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب سلامت(بیماری ها، پیشگیری، داروها، تغذیه، پزشکی آنلاین و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------