فرق دوز سوم (یادآور) با دوز اضافی واکسن کرونا چیست؟ و چه زمانی باید تزریق شود؟



تفاوت دوز سوم (یادآور) با دوز اضافی واکسن کرونا چیست, واکسن دوز سوم کرونا, واکسن دوز اضافی کووید 19

فرق دوز سوم (یادآور) با دوز اضافی واکسن کرونا چیست ؟

 

تفاوت دوز سوم (یادآور) با دوز اضافی واکسن کرونا چیست؟

می توانید انتخاب کنید که کدام واکسن کووید-۱۹ را به عنوان واکسن تقویتی دریافت کنید. برخی افراد ممکن است  ترجیح می دهند  نوع واکسن است که آنها در اصل دریافت کرد، و دیگران ممکن است ترجیح می دهند به دریافت یک تقویت کننده متفاوت است. توصیه های CDC اکنون اجازه می دهد تا این نوع دوز ترکیبی و مطابقت برای تزریق های تقویت کننده انجام شود.

واکسیناسیون دوز سوم کروناویروس (COVID-19).

سومین دوز واکسن کرونا (COVID-19) برای افرادی که سیستم ایمنی بدنشان به شدت ضعیف شده ارائه می شود. این سومین دوز اولیه یک دوز اضافی برای کمک به افزایش سطح محافظت برای افرادی است که ممکن است پاسخ ایمنی کاملی به دو دوز اول ایجاد نکرده باشند و ممکن است نسبت به جمعیت وسیع تر کمتر محافظت شوند.

 

دوز سوم با دوز تقویت کننده متفاوت است. دوز تقویت کننده یک دوز اضافی برای افزایش مدت زمان محافظت از دوزهای قبلی است.

 

اگر واجد شرایط دریافت سومین دوز اولیه هستید، به یک دوز تقویت کننده نیز نیاز دارید تا محافظت از دوزهای قبلی خود را افزایش دهید. کمیته مشترک واکسیناسیون و ایمن سازی (JCVI) در زمان مناسب راهنمایی های بیشتری در مورد زمان بندی تقویت کننده ها برای این گروه ارائه خواهد کرد.

 

واکسن دوز اضافی کووید 19, دوز سوم یا یادآور کووید 19, واکسن یادآور کووید 19

تزریق دوز سوم واکسن کرونا

 

به چه کسی دوز سوم پیشنهاد می شود؟

به افراد 12 ساله و بالاتر که در زمان مصرف دو دوز اول واکسن کرونا، سیستم ایمنی بدنشان به شدت ضعیف شده بود، اکنون دوز سوم و دوز اضافی دریافت می کنند. این شامل افرادی می شود که موارد زیر را داشته یا دارند:

 

– سرطان های خون (مانند لوسمی یا لنفوم)

– کاهش ایمنی به دلیل درمان (مانند داروهای استروئیدی، درمان بیولوژیکی، شیمی درمانی یا رادیوتراپی)

– کاهش ایمنی به دلیل اختلالات ارثی در سیستم ایمنی

– پیوند عضو یا مغز استخوان

– بیماری هایی که سیستم ایمنی را تحت تأثیر قرار می دهند مانند HIV که به خوبی کنترل نمی شود.

 

اگر واجد شرایط هستید، به شما پیامک داده می شود و یا تماس گرفته می شود و زمانی را برای تزریق هماهنگ می کنند. اگر قراری دریافت نکرده اید، با پزشک یا پزشک عمومی خود تماس بگیرید تا در مورد اینکه آیا باید نوبت سوم را دریافت کنید یا خیر.

 

افراد واجد شرایط دریافت دوز یادآور

افرادی که از دوز دوم واکسن شان حداقل 5 یا 6 ماه گذشته باشد و البته جزو گروه‌های پرخطر هستند باید دوز سوم واکسن را دریافت کنند. از این گروه های پرخطر باید به موارد زیر اشاره کرد:

 

– افراد 50 سال به بالا

 

– کادر درمان و افرادی که در مراکز مراقبت و بهداشت کار یا زندگی می‌کنند

 

– افراد 16 سال به بالایی که به بیماری های خاص مبتلا هستند یا نقص ایمنی دارند و ممکن است در خطر ابتلا به نوع شدید کرونا قرار گیرند. (معمولا افراد مبتلا به انواع سرطان، ایدز یا افرادی که داروهای خاصی مصرف می کنند، دچار نقص ایمنی می شوند.)

 

– افراد 16 سال به بالایی که مراقب اصلی فردی مبتلا به بیماری یا در خطر ابتلا به نوع شدید کووید ۱۹ هستند

 

– زنان باردار

 

– باقی افراد پس از اینکه گروه های پرخطر واکسن یادآور را دریافت کردند و حداقل 5 ماه از واکسن شان گذشته باشد می توانند واکسن یادآور را هم دریافت کنند.

 

همچنین ممکن است همزمان با نوبت سوم، واکسن آنفولانزا به شما پیشنهاد شود. واکسن آنفولانزا ایمن ترین و موثرترین راه برای کمک به محافظت در برابر آنفولانزا است.

 

تحقیقات ثابت کرده است که دریافت همزمان واکسن کووید-۱۹ و آنفولانزا بی خطر است و به اندازه تزریق آن ها در زمان های مختلف مؤثر است.

 

مصرف نوبت سوم ممکن است احتمال ابتلا به عفونت کروناویروس را کاهش دهد. اگر به ویروس کرونا مبتلا شوید، علائم ممکن است خفیف تر و بیماری کوتاه‌تر از زمانی باشد که دوز سوم مصرف نکرده باشید.

 

فرق دوز سوم (یادآور) با دوز اضافی واکسن کرونا چیست؟

برخی افراد دوز یادآور را با دوز اضافی واکسن اشتباه می گیرند. دوز یادآور واکسن زمانی به فرد داده می شود که تمام دوزهای واکسن خود را زده باشد ولی به مرور زمان قدرت بدن در برابر ویروس کرونا کم شده باشد. اما دوز اضافی واکسن به افرادی تزریق می شود که به نقص ایمنی ضعیف تا بسیار شدید مبتلا هستند. این دوز اضافی پاسخ سیستم ایمنی بدن فرد را در برابر ویروس کرونا بهتر می کند. این افراد هم پس از گذشت 6 ماه می توانند دوز یادآور واکسن را دریافت کنند.  

 

همه چیز درباره ی دوز سوم واکسن کرونا, چه افرادی باید دوز سوم واکسن کرونا را بزنند, پیشگیری از کرونا با تزریق واکسن کرونا

تعداد واکسن های کرونا چندتا می باشد ؟

 

به چند دوز واکسن نیاز داریم؟

در این زمان، به افرادی که دارای سیستم ایمنی بسیار ضعیف هستند، یک دوز اضافی برای کمک به بهبود محافظت ارائه می شود.

 

در حال حاضر به افرادی که دارای سیستم ایمنی بسیار ضعیف هستند، دوز سوم تجویز می شود. آنها همچنین به دوز تقویت کننده نیاز دارند تا محافظت از دوزهای قبلی را افزایش دهند. توصیه در مورد زمان ارائه دوزهای تقویت کننده بعداً تأیید خواهد شد.

 

دوز یادآور یک دوز اضافی به گسترش حفاظت از دوز اول است.

 

دوزهای تقویت کننده در حال حاضر به افرادی که در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا هستند ارائه می شود.

 

زمان مصرف نوبت سوم

دوز سوم باید حداقل هشت هفته پس از دوز دوم شما داده شود، اما زمان بندی آن به هر درمانی که ممکن است داشته باشید بستگی دارد. متخصص سلامتی شما می تواند بهترین زمان مصرف سومین نوبت را توصیه کند.

 

اگر سیستم ایمنی ضعیفی دارید و به دلایل بالینی به شما نوبت دوم یا سوم زودتر داده شده است، باید طبق برنامه در قرار ملاقات خود شرکت کنید.

 

اگر اخیراً تست کرونای شما مثبت شده است، باید تا چهار هفته پس از تاریخ آزمایش برای دریافت هر دوز واکسن صبر کنید. حتی اگر هیچ علامتی ندارید، باید این کار را انجام دهید.

 

اگر برای نوبت سوم دعوت شده اید و زمان یا تاریخ مناسب نیست، می توانید نوبت خود را دوباره تنظیم کنید. 

 

عوارض جانبی دوز یادآور

عوارض جانبی دوز سوم واکسن های کووید ۱۹ مانند عوارضی است که برخی از افراد هنگام دریافت دوزهای قبلی این واکسن مبتلا شده بودند. این عوارض موقتی است که می توان به درد و تورم در محل تزریق، تب، بدن‌درد، سردرد و احساس خستگی یک یا دو روزه اشاره کرد. البته در برخی موارد تب و لرز و تورم غدد لنفاوی هم گزارش شده است.

 

بروز این علایم به معنای ابتلا به کووید ۱۹ نیست، بلکه نشان می دهد سیستم ایمنی بدن به واکسن واکنش نشان داده و خود را برای مقابله با ویروس کرونا آماده می کند. البته اگر فردی گرفتار عوارضی شدید مانند درد در قفسه سینه تنگی نفسو تپش شدید قلب شد باید به مراکز درمانی مراجعه کند. همچنین اگر فردی هنگام دوزهای قبلی واکسن کووید۱۹ دچار عوارض جانبی شدیدی شده بود باید پیش از دریافت دوز سوم واکسن، پزشک را در جریان بگذارد.

 

گردآوری : بخش سلامت بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب سلامت(بیماری ها، پیشگیری، داروها، تغذیه، پزشکی آنلاین و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------