خطرات ناشي از عوامل شغلي بر روي باروري





باروری



 

انواع مشخصي از مشاغل ممکن است با کاهش باروري زن و مرد ارتباط داشته باشند. مثلاً راننده‌اي حرفه‌اي ساعت‌هادر حالت نشسته هستند که اين امر مي‌تواند منجر به کاهش تعداد اسپرم‌ ها و افزايش درصد اسپرم‌هاي ناهنجارشود.

 

احتمالاً قرار گرفتن بيضه‌ها در محيط گرم در اين افراد بر کيفيت اسپرم ها اثر منفي مي گذارد.کساني که در محيط هاي گرم مثل نانوايي يا ريخته گري کار مي کنند مي توانند دچار کاهش توليد اسپرم ها شوند.

 

 

کارگران مزارع که در معرض حشره کش‌ها و ساير مواد شيميايي قرار دارند، دچار کاهش تعداد اسپرم‌ها مي‌شوند و همسرانشان نيز ممکن است دچار سقط جنين شوند.در سال 1991 ميلادي 1500 مرد بعد از اينکه در معرض آفت کشي که در باغات موز مورد استفاده قرار مي گيرد قرار گرفتند عقيم شدند. حشره کش هاي ديگر مثل دي بروموکلروپروپان (DBCP ) باعث تغييراتي در اسپرم ها مي شوند.

 

زناني که در معرض حشره‌کش‌ها و آفت‌کش‌ها قرار مي‌گيرند، ممکن است دچار مشکلاتي در بارداري شوند يا احتمال سقط در آن‌ها افزايش يابد.

 

کارکنان مراکز درماني ممکن است در معرض مقدار زيادي گازهاي بيهوشي، داروهاي سيتواستيک، جيوه و اشع? ايکس قرار گيرند.

 

دندان پزشکان و دستياران آن ها ممکن است دچار مشکلات باروري ناشي از جيو? موجود در مواد پر کنند? دندان شوند.

 

نقاش ها و کارگران چاپخانه ها مي توانند در معرض رنگ ها و حلال ها قرار گيرند.
زناني که در معرض مواد شيميايي و فلزات سنگين قرار مي‌گيرند، اغلب دچار مشکلات قاعدگي مي شوند و آمار سقط و اختلالات هورموني در آن‌ها بالا مي رود.

 

در صورتي که شما با همسرتان با سرب سر و کار داريد (در کساني با باطري‌هاي ذخيره برق سر و کار دارند) يا در معرض اشعه، حشره کش ها و حلال ها قرار داريد و نيز اگر کارگر رختشويي يا ارايشگر بوده در معرض مواد شيميايي مختلف قرار داريد، باروري شما مي تواند در اثر اين مواد آسيب ببيند.

برخي عوامل که اثر سمي روي اسپرم ها دارند عبارتند از: جيو? غيرآلي، دي بروموکلروپروپان، دي برومايد اتيلن، اترهاي اتيلن گليکول، کلروپروپن و دي سولفيد کربن.

 

برخي عوامل خطر زاي شغلي نيز عبارتند از: گرما، کار سخت و پر مشقت، اشعه ، قرار گرفتن در معرض سرب، عوامل ضد سرطان، وارد شدن مقادير فراوان داروهاي بيهوشي به بدن، اکسيد اتيلن و مونو اکسيد کربن.

 

 

باروری

 

دستگاه هاي بصري

 

اين دستگاه ها از قبيل ويدئو و تلويزيون طيفي از تشعشعات الکترومغناطيس شامل: اشع? ماوراء بنفش، اشع? مادون قرمز، امواج مايکروويو، فراکانس هاي راديويي و امواج فرکانس پايين (ELF ) را توليد مي‌کنند. علي‌رغم اينکه امروزه تعداد زيادي از مردان و زنان در هر شبانه روز ساعت‌ها در مقابل صفح? نمايشگر (مانيتور) مي‌نشينند ليکن به شکل تعجب آوري، اطلاعات موجود در مورد اثرات زيانبار آن بر سلامت و باروري ما کم است.

 

البته مطالعه مختلف خطرات امواج حاصل از اين دستگاه ها را گوشزد کرده‌اند. مئت زماني که شخص با کامپيوتر کار مي‌کند در ميزان تأثيرات آن مهم است.

 

زوج‌هايي که مشکل باروري دارند، در اثر اين مشکل مي‌توانند دچار استرس شوند و اين استرس مي تواند تأثير منفي بر بارداري آنها داشته باشد. زني که نگهداري قابليت باروري خود است، ممکن است تخمک‌هايي توليد کند که به حد کافي رسيده نباشد.

 

گاهي تغيير شغل ممکن است باعث از ميان رفتن استرس و وقوع بارداري شود. خيلي از زوج‌ها متوجه شده اند که حاملگي آن‌ها در ايام تعطيل، يعني زماني که فارع از استرس و اضطراب بوده‌اند اتفاق افتاده است.

 

در هر صورت ناباروري يک مشکل چند عاملي است که يک بخش آن عوامل فيزيکي مثل هورمون ها و تغذيه و بخش ديگر آن را مسائل رواني و عاطفي تشکيل مي‌دهد.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب سلامت(بیماری ها، پیشگیری، داروها، تغذیه، پزشکی آنلاین و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------