كدام مسافران در سانحه هوايي شانس نجات دارند؟ آزمايش عجيب براي بررسي رويدادهاي پس از سقوط هواپيما!



آزمایش سقوط هواپیما , رویدادهای پس از سقوط هواپیما
كارشناسان به منظور بازسازي رويدادهاي احتمالي در يك سانحه هوايي براي هواپيما و مسافران آن، در اقدامي، دست به يك آزمايش عجيب هوايي زدند.
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در يكي از عجيب‌ترين تجربيات هوايي اجرا شده تا كنون، يك بوئينگ 727 با ظرفيت 170 مسافر در يك سانحه كنترل شده در بخش دورافتاده‌اي از صحراي سونوران مكزيك به زمين برخورد كرد.
پس از اينكه جيمز اسوكام، خلبان 55 ساله اين هواپيما در ارتفاع 762 متري از آن با چتر نجات بيرون پريد، با يك دستگاه كنترل از راه دور، توسط خلبان ديگري در يك جت سسنا كه در پشت آن حركت مي‌كرد، به سوي زمين هدايت شد.
بر روي اين هواپيماي بوئينگ سه عروسك پيچيده آزمايش سقوط قرار داشت كه براي اجراي حركات مشابه انسان طراحي شده بودند.
آنها در سه حالت قرار گرفته بودند: يكي از آنها به شكل جمع شده و كمربند ايمني خود را بسته،‌ ديگري با كمربند بسته اما در حالت عادي قرار داشت و عروسك سوم از هيچ يك از اين حالات برخوردار نبود.
پس از برخورد دماغه هواپيما با زمين، كارشناسان دريافتند كه عروسكي كه در حالت جمع شده قرار داشت، از ضربات جان سالم بدر برده، اما نمونه‌اي كه تنها كمربند بسته بود، با آسيبهاي جدي به سر روبرو مي‌شد. در عين حال عروسكي كه هيچ كدام از موارد ايمني را رعايت نكرده بود بطور كامل نابود شد.
اين پروژه يك ميليون پوندي كه در ماه آينده از شبكه چهار انگليس پخش خواهد شد، قصد دارد تا يك حادثه هوايي جدي اما بدون مرگ و مير را بازسازي كرده و به دانشمندان اجازه دهد تا مقاومت چارچوب و كابين هواپيما در برابر تصادم و همچنين ضربه به بدن انسان را بررسي كنند.
اميد است كه اين يافته‌ها به افزايش شانس زنده ماندن مسافران در چينين حوادثي در آينده كمك كند.
هواپيماي بوئينگ مورد آزمايش به چندين دوربين براي ثبت حادثه از داخل مجهز شده بود. تصاوير ديگر نيز از روي زمين،‌از جت پيگير سسنا و حتي از روي كلاه خلبان در زمان پريدن به بيرون از هواپيما جمع‌آوري شده‌اند.
كارشناسان با استفاده از اين داده‌ها پيش‌بيني كرده‌اند كه 78 درصد از مسافران داخل هواپيما مي‌توانند در اين رويداد زنده بمانند اما در زمان سقوط و برخورد دماغه هواپيما با زمين، تمام مسافران درجه يك كه در بخش جلو قرار دارند ممكن است با مرگ روبرو شوند چرا كه جلوي بدنه هواپيما در اثر ضربه كاملا از بين رفته بود.
افراد حاضر در بخشهاي عقب‌تر هواپيما از شانس زنده ماندن بيشتري برخوردار بودند.
اين دومين بار است كه يك جت به اين شكل تحت آزمايش قرار مي‌گيرد. اولين نمايش تصادم كنترل شده يك بوئينگ 720 توسط ناسا بود كه در سال 1984 اجراشد و با يك انفجار پايان يافت.
محققان همچنين به بررسي جعبه سياه اين جت دريافتند كه هواپيماهاي امروزي كه بسيار پيچيده‌تر از بوئينگ مورد استفاده در اين آزمايش هستند، از تجهيزات كافي براي سازگاري با چنين شرايطي برخوردارند.... / خبرگزاری ایسنا

آزمایش سقوط هواپیما , رویدادهای پس از سقوط هواپیما
آزمايش برخورد هواپيماي بوئينگ با زمين

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------