آشنایی با نحوه نگهداری و تکثیر آگلونما
- مجموعه: گیاهان،حیوانات و آکواریوم
نحوه ی نگهداری و پرورش گل آگلونما
همه چیز درباره گل آگلونما
مشخصات گل آگلونما :
نام انگلیسی: Chinese Evergreen
نام علمی آگلونما: Aglonema commutatum
گل آگلونما از خانواده ی: Araceae شیپوری
بومی: فیلیپین و مالزی
برگ های گل آگلونما به رنگ سبز تیره با لبه ی نقره ای متمایل به خاکستری و به شکل سر نیزه ای می باشند. اسپات گل های آگلونما سفید رنگ بوده در اواسط تابستان ظاهر می شوند.
ارتفاع گل آگلونما به 40 تا 50 سانتیمتر و گسترش آن به 20 تا 30 سانتیمتر می رسد.
آگلونما قرمز یا آگلونما صورتی:
برگ های ابلق آگلونما ساقه های کوتاهی دارد که از سطح خاک بیرون زده اند. برگ ها حدود 20 سانتیمتر طول و 10 سانتیمتر پهنا دارند، نیزه ای شکل بوده و به سمت پایین خم شده است. در برخی گونه ها رگه های قرمز هم درون برگ ها دیده می شود.
گل آگلونما قرمز یا گل آگلونما صورتی
شرایط مناسب برای نگهداری از گل آگلونما:
نور مناسب برای گل آگلونما:
گل آکلونما، به نور متوسط نیاز دارند. نور زیاد باعث افتادن برگ های آن می شود و نور کم برگ های آن را کشیده و زشت می کند. کنار پنجره های شمالی که آفتاب ندارند برای آن ها مناسب و عالی است.
دمای مناسب گل آگلونما:
هوای گرم و مرطوب برای گل آگلونما مناسب است. دمای 18 تا 25 درجه برای گل آگلونما مناسب است. در دمای بالای 30 درجه برگ های آن پیچیده و خشک می شود. در دمای کمتر از 10 درجه برگ های آن زرد می شود.
دقت کنید زمستان بیرون از خانه نمانند زیرا در دمای کمتر از 15 درجه برگ های آن زرد و لوله و خراب می شود.
نمونه هایی از برگ های گل آگلونما
كود مناسب گل آگلونما:
كود مورد نیاز این گیاه را می توان به میزان 2 گرم در لیتر هر دو هفته یک بار از اسفند تا مرداد ماه مصرف كرد. هر ماه از بهار تا پاییز با کود سه بیست آن را تقویت کنید.
خاک مناسب گل آگلونما:
خاک اسیدی برای گل آگلونما مناسب است. خاک هوموسی سبک مخلوط با ماسه برای پروررش آگلونما مناسب است. مخلوط خاک برگ، ماسه، پیت ماس و کمی خاک باغچه برای آن مناسب است. اگر گل شما زیاد رشد می کند و پر شده است، هر سال بهار گلدان آن را یک سایز بزرگتر کنید.
نحوه آبیاری گل آگلونما :
گل آگلونما به آبیاری فراوان احتیاج دارد. زمانی که خاک آن رو به خشکی رفت به آن آب بدهید. آبیاری زیاد یا خشکی کشیدن باعث افتادگی و زرد شدن برگ های آن می شود.
شرایط مناسب برای نگهداری گل آگلونما
روش تکثیر آگلونما :
از طریق پاجوش و قلمه ی ساقه قابل تکثیر است.
آگلونما را می توان از طریق پاجوش و قلمه ی ساقه و کاشت بذر تكثیر کرد ولی شناخته ترین روش جدا كردن جوانه های کناری و اطراف پایه مادری است. در اواسط بهار تا اوایل تابستان، گیاه را از گلدان بیرون بیاورید و با دست یا چاقوی تیزی، جوانه های كناری را كه بیشتر از دو برگ دارند را همراه مقداری ریشه، از گیاه مادر جدا كنید.
سپس جوانه ها را در گلدان هایی با قطر دهانه حدود 9 سانتیمتر حاوی كمپوست با پایه پیت بكارید. سپس قلمه ها را با نایلون شفاف بپوشانید تا رطوبت مورد نیاز گیاه را حفظ كند. پس از چند هفته تا دو ماه، ریشه دهی گل آگلونما انجام می شود. گیاه را در دمای 20 تا 21 درجه سانتیگراد، دور از تابش مستقیم خورشید نگه دارید.
گل آگلونما را می توان از طریق كاشت بذر در اواخر بهار در دمای 24 درجه سانتیگراد و یا از طریق تقسیم ساقه هم تكثیر كرد.
روش تقسیم ساقه برای گل هایی كه بیش از اندازه رشد كرده و بسیار بلند و نامرتب شدند مفید است. ساقه را به قسمت های 4 تا 5 سانتیمتری ببرید و آن را روی سطح خاک فشار بدهید به صورتی كه 1/3 از ساقه به زیر خاک برود. سپس خاک را مرطوب و دما را 24 درجه سانتیگراد نگه دارید. گاهی جوانه های جدید از سطح خاک خارج می شوند که می توانید از آنها برای تکثیر استفاده کنید. اگر می خواهید این جوانه ها را به گلدان جدیدی منتقل کنید مراقب باشید ریشه ها هوا نخورند و خاک فشرده باشد.
نحوه ی تکثیر گل آگلونما
مشکلات گل آگلونما :
• اگر برگ آگلونما پژمرده است و یا نوک برگ قهوه ای شد، بدانید که رطوبت گلدان به اندازه کافی تامین نمی شود.
• اگر برگ ها پیچیده است یا لبه های آن موجدار شده، هوای محیط سرد است
• اگر گل آگلونما، خودش را انداخته بود، به دلیل سرد بودن هوا و یا کمبود آب می باشد.
• مراقب باشید نور زیاد و آفتاب، برگ های آگلونما را زرد و سوخته می کند پس آن را در نور زیاد قرار ندهید.
• اگر برگ های آن زرد شد، آبیاری آن زیاد است. و در گاهی مواقع سردی هوا باعث زرد شدن برگ های گل می شود.
• اگر برگ های آگلونما در امتداد رگبرگ زرد شده و لكه های قهوه ای زیر آنها ظاهر شد و یا اینكه زخم های سفید پنبه ای در زیر برگ یا ساقه ی آن مشاهده كردید. به این معنی است كه یک حشره آفت در حال آسیب رساندن به گیاه است و باید هر دو هفته یكبار با سم نفوذی سمپاشی انجام شود.
آشنایی با مشکلات گل آگلونما
گردآوری: بخش علمی بیتوته