زندگی نامه جان استوارت میل فیلسوف انگلیسی



جان استوارت میل, بیوگرافی جان استوارت میل,کتاب های جان استوارت میل

 جان استوارت میل متفکر بریتانیایی سدهٔ نوزده

 

جان استوارت میل کیست؟ + زندگی نامه و آثار 

جان استوارت میل فیلسوف بریتانیایی بود که در سده ی نوزدهم میلادی زندگی می کرد و علاوه بر نویسندگی در زمینه های منطق،‌ شناخت شناسی،‌ اخلاق و اقتصاد در عرصه سیاسیت نیز فعالیت می کرد. او هرگز به مدرسه نرفته بود چرا که پدرش قصد داشت او را با شیوه های تربیتی خاص خودش پرورش دهد بدین ترتیب او از کودکی به یادگیری این علوم زیر نظر پدرش جیمز میل مشغول بود. در ادامه جهت شناخت کامل این دانشمند انگلستانی همراه ما باشید.

چکیده بیوگرافی جان استوارت میل

نام کامل: جان استوار میل

متولد: ۲۰ مه ۱۸۰۶ در لندن (بریتانیا )

درگذشت: ۸ مه ۱۸۷۳ در فرانسه

حرفه: فیلسوف، اقتصاد دان، سیاست مدار

مکتب: لیبرالیسم، فایده گرایی و تجربه گرایی

 

زندگی نامه جان استوارت میل

جان استوارت میل متولد سال ۱۸۰۶ میلادی است که در خانواده ای متوسط از لحاظ اقتصادی به دنیا آمده است. پدرش جمیز میل ملیت اسکاتلندی داشت و از سه سالگی آموزش زبان لاتین به فرزندش را آغاز کرد. اولین کتابی که جان استوارت به زبان لاتین خواند، کتاب افسانه های ازوپ بود و پیش از ده سالگی شش محاوره از محاورات افلاطون را خوانده بود تا برای یادگیری منطق آماده شود. تا دوازده سالگی جان استوارت آثار کلاسیک یونان و ریطوریقا از ارسطو را خوانده بود و جبر، هندسه و حساب دیفرانسیل نیز آموخته بود. یادگیری منطق هم از ۱۲ سالگی آغاز کرد و رساله های لاتینی درباره منطق اسکولاسیک خواند و در کتاب بیوگرافی خود بر اهمیت این بخش از آموزشش تاکید بسیاری کرده بود.

 

یک سال بعد در ۱۳ سالگی اقتصاد را یاد گرفته بود و در این راه کتاب های آدام اسمیت و اثاری از دیوید ریکاردو به یاری آن امدند و با خلاصه نویسی آنها اثری به نام اصول اولیه اقتصاد سیاسی منتشر کرد و در سال ۱۸۲۰ به فرانسه رفت و یادگیری زبان آنجا و شیمی و ریاضی پرداخت. 

 

 زندگی نامه جان استوارت میل, عکس های جان استوارت میل, آزادی از دیدگاه جان استوارت میل

عکس جان استوارت میل دانشمند انگلستانی

 

بازگشت جان استوارت میل از فرانسه

او پس از یک سال، از فرانسه بازگشت و تحقیقی درباره انقلاب فرانسه انجام داد و به مطالعه قانون رومی پرداخت. یک سال بعد جان میل به کمک دوستان جوانش انجمنی تشکیل دادند که هر دو هفته جلساتی برگذار می کردند و بحث و بررسی های مختلفی درباره موضوعات مختلف انجام می دادند. نقطه مشترک تمامی این بحث ها معیار آنها یعنی اخلاق و سیاست اصل فایده (فایده گرایی) بود.

 

اشتغال و شروع به کار جان استوارت میل

وی پس از مدتی در سال ۱۸۲۳ وارد کمپانی هند شرقی شد و از همان موقع ها بود که روزنامه نگاری را نیز شروع کرد. در سال ۱۸۲۴ او در نشریه ای که جرمی بنتام راه اندازی کرده بود (نشریه وست مینستر ریویو) به مقاله نویسی می پرداخت و سال ۱۸۲۵ زمان شروع سخنرانی های عمومی او بود. بحث و جدل های جان میل با دیگران باعث ایجاد یک انجمن بحث و جدل شد که تقریبا تمام وقت او را پر کرد.

 

ازدواج و همسر جان استوارت میل

آشنایی جان میل با همسرش در سال ۱۸۳۰ اتفاق افتاد. او در آن زمان با هریت تیلور که دو سال از جان بزرگتر بود آشنا شد و عاشقش شد و سال های بسیاری بدون داشتن ارتباطات خیلی نزدیک گذراندند و در نهایت در سال ۱۸۵۱ (دو سال بعد از مرگ همسر هریت تیلور در ۱۸۴۹) با یکدگیر ازدواج کردند. هریت یک روشنفکر چپ رادیکال بود که در افکار و آثار جان استوارت تاثیرات بسیاری داشته است به طوری که از همسر جان میل به عنوان دومین شخص تاثیرگذار در زندگی اش یاد می شود.

 

شاهکار جان استوارت میل, جان استوارت میل کیست, جان استوارت میل و لیبرالیسم

عکس جان استوارت میل در کنار همسرش

 

دومین سفر به فرانسه جان استوارت میل

در سال ۱۸۳۰ جان دوباره به فرانسه بازگشت و در آنجا با انقلابی های انقلاب دوم فرانسه آشنا شد. همچنین آگوست کنت و سن سیمون از جمله جامعه شناس های فرانسوی بودند که در این سفر به مطالعه نوشته هایشان پرداخت. این ایام همان زمانی بود که او تصمیم گرفت پنج رساله با نام «رساله هایی در باب برخی مسائل حل و فصل نشده اقتصاد سیاسی» را منتشر کند.

 

سال ۱۸۳۵ با اتفاق ناگواری برای جان استوارت همراه بود و حال جسمی پدرش به شدت وخیم شد. سال بعد او بزرگترین حامی و معلم دوران زندگی اش را از دست داد و پس از مرگ پدر، به تالیف کتاب نظام منطق که سال ها پیش شروعش کرده بود پرداخت و در مدت زمان چهار سال نوشتن آن را به پایان رساند. او سر انجام در ۱۹۴۱ این کتاب را بازنویسی کرده و منتشر کرد اما هنوز به مهم ترین موضوع های زندگی اش نپرداخته بود.

 

بیوگرافی جان استوارت میل, زندگی نامه جان استوارت میل, نظریه جان استوارت میل

عکس John stuart mill فیلسوف بریتانیایی

 

ورود به عرصه سیاست جان استوارت میل

تمامی وکلای مجلس در پارلمان انگلیس و حتی مخالفان با دقت و احترام به سخنان جان استوارت میل گوش می دادند. گلادستن، نسخت وزیر معروف انگلستان یک بار درباره جان میل گفته در هنگام سخنرانی جان استوارت میل در مجلس همیشه این احساس به من دست می داد که دارم به گفته های یک پیغمبر گوش می دهم. سال ۱۸۴۷ اوج علاقه جان میل به نظریه پردازی های سیاسی بود و کتاب اصول اقتصاد سیاسی در این سال منتشر شد.

ازدواج جان میل با هریت تیلور در سال ۱۸۵۱ همراه با تعهدی کتبی به همسرش برای آزاد در انجام کارها مانند قبل و اختیار اموالش و کسب نیمی از درامد کتاب های میل همراه بود که دلیل آن علاقه جان میل به زیر پا گذاشتن قانون های نوشته و نانوشته شده بریتانیا در تفاوت های میان مردان و زنان بود. 

دهه بعدی یا به صورت دقیق تر سال ۱۸۶۱ زمان انتشار کتاب فایده گرایی بود که از مهم ترین آثار جان استوارت است و می توان گفت به نوعی او با انتشار این کتاب دین اش نسبت به پدر و عمو بنتام را به جای آورد. گذشت این سال ها و فعالیت های او موجب شهرت فراوانش شده بود به طوری که در ۱۸۶۵ مردم خواستار کاندید شدن جان برای مجلس عوام بودند حضورش تاثیر بسیاری در این مجلس داشت. سه سال بعد منحل شدن پارلمان باعث شد او بتواند بیشتر برای زندگی خصوصی اش وقت صرف کند و بیشتر اوقات خود را تا پایان عمر خود در فرانسه گذراند.

 

آثار جان استوارت میل

جان میل مقاله و کتاب های بسیاری منتشر کرده است و از جمله آثار مهم و تاثیر گذار او می توان به این موارد اشاره کرد:

● انقیاد زنان (ترجمه فارسی از علاءالدین طباطبایی، تهران)

● فایده گرایی (ترجمه فارسی از مرتضی مردی ها)

● در راه آزادی

● مبانی اقتصاد سیاسی

● تأملاتی در حکومت انتخابی (ترجمه فارسی از: علی رامین)

● رساله دربارهٔ آزادی

 

عکس های جان استوارت میل, آزادی از دیدگاه جان استوارت میل, شاهکار جان استوارت میل

جان استوارت میل آثار بسیاری منتشر کرده است

 

درگذشت و آرامگاه جان استوارت میل

سال ۱۸۷۳ جان میل در اثر حمله قلبی در آوینیون فرانسه درگذشت و او را در گورستان کوچک سن وران و کنار همسرش به خاک سپردند.

  

گردآوری:بخش علمی بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------