چگونه می توانم کودکم را هنگام تغییرات آب و هوایی سالم نگه دارم؟
- مجموعه: بچه های سالم
تاثیر تغییرات آب و هوایی روی نوزادان و کودکان
سعی کنید نوزاد از شیر مادر تغذیه کند
مزایای تغذیه با شیر مادر بسیار فراتر از تغذیه اولیه است. شیر مادر علاوه بر داشتن تمام ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز نوزاد، به کودک شما برای مبارزه با عفونت نیز کمک می کند. شیر مادر حاوی آنتی بادی هایی است که به محافظت از کودک در برابر حشرات شکمی (گاستروانتریت)، سرماخوردگی، عفونت قفسه سینه و عفونت گوش کمک می کند.
اگر نوزاد بیمار است، آنتی بادی های موجود در شیر مادر به سلامت او کمک می کند.
شیر مادر یک راه ساده برای محافظت از سلامت کودک شما نیست، اما کودکانی که از شیر مادر تغذیه می کنند در دفعه سرماخوردگی و سایر عفونت ها بهتر عمل می کنند. اگر در شش ماه اول به طور انحصاری نوزاد شما با شیر مادر تغذیه کند و سپس غذاهای جامد را مصرف کند، احتمالا کودک شما سریعتر از بیماری بهبود پیدا می کند.
ایمن سازی را به روز نگه دارید
واکسن ها به تقویت ایمنی کمک می کنند و بهترین شانس را برای محافظت برابر بیماری های عفونی به کودک شما ارائه می دهند، آنها یکی از مهم ترین بخش های معاینات مفید نوزاد هستند. به برنامه زمانبندی واکسن ها مراجعه کنید تا بدانید نوزادان چه زمانی باید واکسن خود را دریافت کنند. اگر کودک شما از ایمن سازی عقب مانده است یا هیچ واکسنی دریافت نکرده، برای مشاوره بیشتر با پزشک خود صحبت کنید.
تغییرات دمایی را برای کودکتان راحت تر کنید
تا آنجا که ممکن است، از قرار دادن نوزاد در معرض اختلاف دمای ناگهانی خودداری کنید. نوزادان، به خصوص نوزادان تازه متولد شده، نمی توانند دمای بدن خود را به خوبی تنظیم کنند و می توانند خیلی سریع احساس سرما یا گرما کنند.
به خاطر داشته باشید که مهم نیست در چه فصلی هستید، مهم است که اجازه ندهید کودک در هنگام خواب زیاد گرم شود. گرمای بیش از حد کودک با افزایش خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) مرتبط است، که در غیر این صورت به عنوان مرگ تخت نوزاد شناخته می شود. همیشه نکات ایمنی خواب را رعایت کنید.
همچنین مطمئن شوید که نوزادان را در حمام در یک منطقه گرم و راحت ماساژ می دهید، هنگام ماساژ دادن یا حمام کردن نوزادان نباید دمای حمام سرد باشد.
اگر برق در منطقه شما اغلب قطع می شود، باید از قبل برنامه ریزی کنید. قطع برق بسته به فصول سال می تواند چالش های مختلفی ایجاد کند و ممکن است بدون دستگاه های گرمایشی یا سرمایشی باقی بمانید.
با تغییر دما لباس مناسب برای نوزادان انتخاب کنید
با تغییر فصول، دما می تواند در طول روز بسیار متفاوت باشد. ممکن است گرم یا سرد شروع شود و بسته به زمان روز سرد شود یا گرمتر شود. بهترین کار این است که کودک خود را چند لایه لباس بپوشانید تا بتوانید لایه هایی از لباس را بردارید یا اضافه کنید تا کودک در طول روز راحت باشد.
نوزادان را به مصرف تغذیه سالم تشویق کنید
اگر کودک شما غذای جامد می خورد، مطمئن شوید که وعده های غذایی متعادلی دارد، یک رژیم غذایی خوب می تواند ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز او را برای کمک به مبارزه با عفونت ها فراهم کند، در صورتی که کودک شما به شدت غذا می خورد یا رژیم غذایی محدودی دارد، مطمئن شوید که کودک شما ویتامین ها و مواد معدنی کافی دریافت می کند.
یک راه جالب برای اطمینان از ترکیب خوب مواد مغذی نوزاد این است که غذای او را از تمام رنگ های رنگین کمان تامین کنید. برای الهام گرفتن، غذاهایی که در طیف رنگی قرمز، نارنجی، زرد، سبز، بنفش و سفید هستند را به نوزادان بدهید. لازم نیست همه رنگ ها را در هر وعده غذایی بدهید، اما مطمئن شوید که همه آنها را چند بار در هفته میل می کند.
بهداشت را رعایت کنید تا از میکروب جلوگیری کنید
مهم نیست در چه فصلی، بهترین راه برای پیشگیری از عفونت، رعایت بهداشت دست است. همچنین ارزش این را دارد که به شستن مرتب دست های کودک با آب گرم و صابون عادت کنید. بهتر است پس از شروع خزیدن نوزادان ، شستن دست های کودک خود را به طور مرتب شروع کنید، زیرا احتمالا با آلودگی ها و میکروب های بیشتری تماس پیدا می کند.
همچنین، قبل از غذا خوردن ( زمانی که او مواد جامد می خورد ) و زمانی که از مهد کودک یا گردش به خانه می آید، دست ها را تمیز کنید.
اگر آب و صابون در دسترس ندارید، ضدعفونی کننده های دست می تواند مفید واقع شود.
سطوحی را که اغلب لمس می شوند مانند میزها، صندلی های با پشت سخت، دستگیره درها، دستگیره ها، کلید چراغ ها، توالت ها و سینک ها ضد عفونی کنید. هنگام سرفه و عطسه همیشه جلوی آن را با دستمال بگیرید و بلافاصله دستمال را در سطل زباله بیاندازید، سعی کنید از دست زدن به چشم، بینی و دهان خودداری کنید.
آلرژی های فصلی را بشناسید و آنها را مدیریت کنید
برخی از کودکان بیشتر در معرض ابتلا به آلرژی هستند. آلرژی های فصلی، مانند رینیت آلرژیک یا تب یونجه، واکنش بدن به ذرات معلق در هوا مانند گرده یا کپک هستند. این نوع آلرژی در مواقعی از سال که برخی درختان، علف ها یا علف های هرز شکوفه میدهند، شروع میشود.
اگر کودک شما سابقه مشکلات تنفسی، سینوزیت و شرایط پوستی آلرژیک داشته باشد، ممکن است در فصل مه دود (فصولی که الودگی هوا بیش از حد به نظر می رسد) آسیب پذیرتر باشد. ببینید چه کارهایی می توانید برای کمک به نوزادان در روزهایی که هوا باکیفیت تر است انجام دهید.
هنگامی که متوجه شدید فرزندتان به چه چیزی حساسیت دارد، سعی کنید تا حد امکان او را از آلرژی دور نگه دارید. این همیشه آسان نیست، اما با این و جود مراحلی وجود دارد که می توانید انجام دهید.
اقدامات احتیاطی اضافی را انجام دهید
از آنجایی که عفونت های ویروسی، از جمله سرماخوردگی و آنفولانزا، در فصول سرد به اوج خود میرسند، برای دفع میکروب ها مراقب باشید.
• سفر به مناطق شلوغ یا بسته را به حداقل برسانید، از زمین های بازی سرپوشیده، مراکز خرید، سینماها، موزه ها و سایر مکان هایی که مردم در محله های نزدیک جمع میشوند باید خودداری شود، میکروب ها راحت تر در داخل خانه پخش می شوند.
• از افراد بیمار دوری کنید تا جایی که می توانید، کودک خود را از کودکان بیمار و بزرگسالان دور نگه دارید.
• اگر فرزند شما در مهدکودک یا مدرسه بازی است، سیاست دور نگه داشتن کودکان بیمار از کودکان سالم را بدانید
• اگر کودک شما به مهدکودک یا مدرسه می رود می تواند برای جلوگیری از ویروس از ماسک استفاده کند.
توصیه پایانی
بیمار شدن بخشی از بزرگ شدن است و راهی است که سیستم ایمنی کودک شما یاد می گیرد که در آینده با عفونت ها مبارزه می کند. از آنجایی که فرزندتان ممکن است نتواند به شما بگوید چه چیزی باعث درد او می شود، باید به نحوه رفتار او توجه زیادی داشته باشید. آیا او گیج تر، ناراحت تر و بیمارتر به نظر می رسد؟ به طور کلی، اگر تا به حال نگران سلامت کودک خود هستید، بهتر است همیشه با پزشک خود صحبت کنید.
امیدواریم این مقاله نیز برای شما مفید بوده باشد.
گردآوری:بخش کودکان بیتوته