علائم وجود جسم خارجی داخل بينی کودکان + روش های خارج کردن شی از داخل بینی کودک
- مجموعه: بچه های سالم
دلیل وارد کردن جسم خارجی در بینی توسط کودکان:
اگر کودکتان مایل است مکررا اجسام ریز را وارد بینی خود کند، شاید به این دلیل باشد که خارش، درد یا سوزش بینی دارد و یا اینکه صرفا جهت کنجکاوی و شیطنت اینکار را انجام می دهد. از نظر آماری، جسم خارجی در بینی راست تقریبا 2 برابر بینی چپ است که علت آن، راست دست بودن اکثر کودکان است.
علائم وجود جسم خارجی در بینی:
کودکان کوچک علاقمند به فرو کردن اشیای کوچک در گوش و بینی خود هستند و ممکن است متوجه نشوند که چیزی درون بینی اش گیر کرده است.و حتی ممکن است شما هم تا چندین روز متوجه چنین کار کودکتان نشوید در زیر علائم وجود جسم خارجی در بینی را توضیح داده ایم.
- شایعترین علامت وجود طولانیمدت جسم خارجی در بینی، ترشحات عفونی یک طرفه بینی است. این ترشحات بدبو است به طوری که ممکن است اطرافیان کودک به دلیل این بوی آزاردهنده، کودکشان را نزد پزشک ببرند.
- اگر متوجه شدید که یک طرف بینی کودکتان آبریزش دارد.
- کودکتان همچنین ممکن است به دلیل درد یا ناراحتی گریه کند.
- خون دماغ های یکدفعه ای کودکان
روش های بیرون اوردن اشیا از بینی کودکان:
در چنین مواردی توصیه می شود با دقت و خونسردی وارد عمل شوید و با استفاده از راهنمای زیر به آنها کمک کنید.
فردی را که شیء داخل بینی اش رفته، راهنمایی کنید تا از طریق دهان تنفس کند تا هنگامی که شیء از بینی اش خارج شود، این کار از ورود آن به ریه ها جلوگیری می کند. و همچنین سعی نکنید جسم خارجی را با گوش پاک کن، چوب کبریت یا هر ابزار دیگری خارج کنید زیرا این کارها موجب می شود جسم خارجی بیشتر به عمق بینی فرو رود.
برای بیرون راندن شیئی از بینی به کودک بگویید آرام فین کند. به او تاکید کنید که خیلی محکم یا پی در پی فین نکند. اگر کودکتان قادر به این کار نیست خودتان میتوانید این کار را برایش انجام دهید به این صورت که با یک دست سوراخ باز بینی را فشار داده و هم زمان یک بار به آرامی در دهان او فوت کنید. بهتر است فین کردن را به کودکتان آموزش دهید . توصیه می کنم مقاله آموزش فین کردن به کودکان را مطالعه نمائید نکات خوبی برای آموزش به کودک در آن شده است.
اگر جسم خارجی به طور کامل قابل رویت است، انعطاف پذیر است و می توان آن را به راحتی با موچین گرفت خیلی آرام اقدام به درآوردن آن کنید.
اگر با هریک از روش های بالا جسم از بینی کودک خارج نشد باید هر چه سریع تر به مراکز درمانی ببرید.
عوارض خارج نکردن اشیا از بینی کودکان:
وجود جسم خارجی در بینی موجب اضافه شدن عفونت و ترشح چرکی، بدبو ویا ترشح خونی می شود. آسیب موضعی ناشی از جسم خارجی در طولانی مدت، یا آسیب قلیایی ناشی از باتری می تواند منجر به تخریب غضروفی گردد. با از دست دادن مخاط و غضروف دیواره ای ممکن است دیواره بینی سوراخ شود.
روش های پیشگیری از فرو بردن اشیا در بینی توسط کودکان:
- اشیا وسوسه کننده و کوچک مانند مهره های گرد و براق باید تحت نظر والدین استفاده شوند.
- باتری های کوچک از دسترس کودکان دور نگه داشته شود.
- با بازی و یا داستان هایی حتما عواقب این کار را برای کودکان توضیح دهید.
بعد از این کار کودک چگونه با او رفتار کنیم ؟
اگر بخاطر وارد کردن جسم خارجی در بینی، کودک تنبیه شدید یا فیزیکی کنید، احتمال اینکه فرزندتان برای لج بازی دوباره این کار را تکرار کند زیاد است. لطفا با مهربانی و آرامی، وی را از عواقب این کار آگاه نمایید.
گردآوری: بخش کودکان بیتوته