6 روش خانگی برای درمان پشهگزیدگی
- مجموعه: بیماری ها و راه درمان
عسل دارای خواص ضدالتهابی و آنتی باکتریال است.
اغلب اوقات لحظهای که پشه ما را نیش میزند، متوجه آن نیستیم اما عوارض آزاردهنده و خارشهای مکررِ متعاقب آن، واقعا کلافهکننده است.
در این مواقع روشهای آسان و قابل دسترسی وجود دارند که افراد میتوانند با کمک آنها، خارش و التهاب ناشی از پشهگزیدگی را با سرعت بیشتری تسکین دهند.
بیشتر پشهگزیدگیها برای سلامتی ضرری ندارند و به طور معمول با تورم و خارش همراه هستند که پس از چند ساعت، اثری در محل گزیدگی مشاهده نمیشود اما این امکان نیز وجود دارد که پشهها خود عامل انتقال بیماری باشند که این احتمال بیشتر به محل سکونت فرد بستگی دارد.
علاوه بر این ممکن است فرد نسبت به پشهگزیدگی حساسیت داشته و واکنشهای منفی نشان دهد که به طور مثال در صورت بروز علائمی چون تنگی نفس یا ورم گلو لازم است به سرعت با پزشک مشورت شود.
خارش و التهاب پوست از علائم پشهگزیدگی می باشد.
در این مطلب به برخی از روشهای ساده برای درمان پشهگزیدگی اشاره شده:
- بلغور جو: این ماده حاوی ترکیبهای خاصی با ویژگی ضد تحریک و سوزش است و به همین دلیل میتواند خارش و ورم ناشی از گزیدگی را از بین ببرد. تهیه خمیر بلغور جو از طریق ترکیب آن با آب و قرار دادن آن روی محل گزیدگی به مدت 10 دقیقه شفابخش خواهد بود.
- قرار دادن یخ: دمای سرد کاهشدهنده التهاب است. سرما همچنین با بیحس کردن پوست میتواند برای مدت زمان کوتاهی اثرات خارش را از بین ببرد. برای تسکین پشه گزیدگی میتوان کیسه حاوی یخ خرد شده را روی محل گزیدگی قرار داد اما از آنجایی که ممکن است به پوست آسیب برساند نباید مدت زمان طولانی آن را روی پوست قرار داد.
- عسل: این ماده دارای خواص ضدالتهابی و آنتی باکتریال است. استفاده از این ماده شیرین یکی از رایجترین روشهای درمانی خانگی است. عسل از سابقهای چند صد ساله در دانش پزشکی برخوردار است و برای درمان گزیدگیها و بیماریهای مختلف کارکردهای متعددی دارد. قرار دادن یک قطره کوچک از عسل در محل گزیدگی، خارش ناشی از آن را تسکین میدهد.
- آلوئهورا: این گیاه علاوه بر کاربرد تزیینی، حاوی خواصی است که در درمان بیماریهایی همچون پسوریازیس، تبخال و یبوست کاربرد دارد. همچنین ژل آلوئهورا به دلیل دارا بودن خواص ضدالتهابی به تسکین زخمهای جزیی و عفونتهای معمولی کمک میکند و برای درمان پشهگزیدگی نیز مناسب است.
- جوش شیرین: از جوش شیرین که تقریبا در تمامی خانهها وجود دارد میتوان برای موارد متعددی از شیرینی پزی گرفته تا تمیز کردن لوله فاضلاب استفاده کرد. این ماده همچنین یک روش درمانی برای درمان عوارض پشهگزیدگی به حساب میآید.
- ریحان: نتایج بررسیهای حاکی از آن است که این سبزی حاوی ترکیبهای شیمیایی است که میتوانند در درمان خارش موثر باشند. برای بهره بردن از خواص این سبزی باید مقداری از ریحان خشک شده را داخل آب جوشاند و این جوشانده را پس از سرد شدن روی پوست مالید تا خارش ناشی از پشهگزیدگی را از بین ببرد.
منبع:isna.ir