درمان آلرژی فصلی با طب سنتی
- مجموعه: بیماری ها و راه درمان
یکی از درمانهای موثر در درمان آلرژی کاهش میزان غذا در فصل بهار است
با نزدیک شدن فصل بهار درصد زیادی از مردم دچار آلرژی فصلی با علایم اشک ریزش، آبریزش بینی، خارش گلو و خارشهای پوستی میشوند. یکی از علل بروز علایم، گردهافشانی گلها و گیاهان در این فصل است.
این علایم با علایم بیماری نزله گرم مشابهت داشته و درمانهای مختلفی برای پیشگیری و کاهش علایم آن توصیه شده است.
علت اصلی زکام و یا نزله گرم، ضعف مغز و ریزش فضولات و مواد زائد مغز به سمت بینی است. البته در بعضی موارد، ماده این بیماری به پوست هم نفوذ کرده و موجب خارش پوستی میشود.
یکی از درمانهای اصلی و موثر در درمان این بیماری، کاهش میزان غذاست، در فصل بهار باید از پرخوری اجتناب شود و بیماران مستعد از مصرف گوشتهای سخت هضم و غذاهای چرب تا حد امکان پرهیز کنند و تحمل گرسنگی و تشنگی و کم خوابیدن را داشته باشد تا ماده این بیماری از بدن دفع شود و در صورت نیاز به مصرف گوشت، گوشت بلدرچین و کبک را در برنامه غذایی خود بگنجاند. علاوه بر این، باید از مصرف سبزیجات مانند تره، پیاز، شاهی و سیر و تنقلاتی مانند گردو و مصرف پنیر جدا پرهیز شود.
مصرف غذاهای شور و ترش و میوهای آبکی از عوامل تشدید کننده این بیماری هستند، چه خوب است که در این فصل بدن را به تنقیه و روزهداری عادت دهیم و از آشهای ساده با طعم متمایل به ترشی مثل آش آلو و آش سرکه و آش انار به صورت هفتگی حداقل دو تا سه وعده استفاده شود. ضمن اینکه، مصرف کاهو و شربت سکنجبین که از سنتهای پیشینیان است در این ایام میتواند به رفع خشکی و خارشهای شدید پوستی کمک کند.
یکی دیگر از توصیههای غذایی که بیماران باید رعایت کنند، عدم مصرف ادویهجات تند در این ایام بوده و بهتر است کسانی که دچار خارش مزمن پوست هستند، غذاهایی حاوی کدو و اسفناج را بیشتر مصرف کنند.
نکته دیگری که بیماران مبتلا به آلرژی باید به آن توجه داشته باشند، بیماران باید از خوابیدن در روز و در معرض باد سرد قرار گرفتن پرهیز کنند و تا حد امکان سر خود را با پوشش مناسب بپوشانند. حتی بهتر است در این ایام هنگام خواب سر نسبت به بدن در موقعیت بالاتری قرار بگیرد تا مواد به راحتی از مسیرهای خروجی دفع شده و در سر نمانند.
معمولا با شروع آلرژی، در ابتدا میزان آبریزش زیاد است، در حد امکان با مصرف داروهای مختلف نباید مانع خروج ماده شد بلکه پیشنهاد میشد به کمک بخور با گیاهانی مانند بابونه رطوبتها را رقیق کرده وبه دفع ماده کمک شود. همچنین بهتر است در ابتدای آغاز حساسیت و آلرژی که علایم عطسه و آبریزش بینی وجود دارد، استحمام صورت نگیرد و کسانی هم که زیاد دچار این بیماری میشوند توجه خاصی به تقویت معده و مغز داشته باشند.
در مواردی که بیماری با خارش پوستی همراه است، مصرف غذاهایی از جمله سوپ جو، خاکشیر با سکنجبین میتواند در کاهش خارش بدن کمککننده باشد. علاوه براین، استفاده از گلاب به صورت موضعی خارش را کاهش میدهد با این حال نباید از این مساله غافل بود که استفاده از آب سرد برای کاهش خارش، موجب طولانی شدن بیماری میشود.
منبع:salamaneh.com