برونکوسکوپی ریه چیست؟ نحوه انجام برونکوسکوپی ریه



برونکوسکوپی نایژه بین, عوارض برونکوسکوپی

برونکوسکوپی چیست

 

 همه چیز درباره برونکوسکوپی

برونکوسکوپی آزمایشی برای مشاهده مجاری تنفسی و تشخیص بیماری ریه است. همچنین ممکن است در طول درمان برخی از بیماری های ریوی مورد استفاده قرار گیرد.

برونکوسکوپی چیست؟

برونکوسکوپی روشی است که به شما اجازه می دهد پزشکان ریه ها و مجاری هوا را مشاهده کنند. این کار معمولاً توسط پزشکی انجام می شود که متخصص اختلالات ریوی است (یک متخصص ریه). در طی برونکوسکوپی ، یک لوله نازک (برونکوسکوپ) از بینی یا دهان ، از گلو و از طریق ریه ها عبور می کند.

 

برونکوسکوپی معمولاً با استفاده از برونکوسکوپ انعطاف پذیر انجام می شود. با این حال ، در موقعیت های خاص ، از جمله اگر خونریزی زیادی در ریه های شما وجود داشته باشد یا جسم بزرگی در مجرای تنفسی شما گیر کرده باشد ، ممکن است به برونکوسکوپ سفت و سخت نیاز باشد.

 

دلایل عمده نیاز به برونکوسکوپی سرفه مداوم ، عفونت یا چیز غیرمعمولی است که در عکس قفسه سینه یا آزمایش دیگری دیده می شود.

از برونكوسكوپی همچنين مي توان برای بدست آوردن نمونه هايي از مخاط يا بافت ، از بين بردن اجسام خارجی يا ساير انسداد مجاری هوايی يا ريه ها و يا برای درمان مشكلات ريوی استفاده كرد.

 

برونکوسکوپی نایژه بین, عوارض برونکوسکوپی

روش برونکوسکوپی

 

دلایل انجام برونکوسکوپی 

برونكوسكوپي معمولاً براي يافتن علت مشكل ريه انجام مي شود. به عنوان مثال ، پزشک ممکن است شما را برای برونکوسکوپی ارجاع دهد زیرا شما سرفه مداوم یا اشعه ایکس غیر طبیعی قفسه سینه دارید.

 

دلایل انجام برونکوسکوپی عبارتند از:

- تشخیص مشکل ریه

- شناسایی عفونت ریه

- نمونه برداری از بافت ریه

- برداشتن مخاط ،جسم خارجی یا انسداد دیگر در مجاری تنفسی یا ریه ها مانند تومور

- قرار دادن یک لوله کوچک برای باز کردن راه هوایی (استنت)

- درمان مشکل ریه (برونکوسکوپی مداخله ای) مانند خونریزی ، تنگی غیرطبیعی مجاری تنفسی (تنگی) یا ریوی ریزش یافته (پنوموتوراکس)

 

در طی برخی روش ها ، ممکن است دستگاه های خاصی از طریق برونکوسکوپ عبور داده شود ، مانند ابزاری برای گرفتن نمونه برداری ، پروب الکتروکوتر برای کنترل خونریزی یا لیزر برای کاهش اندازه تومور مجاری هوایی. برای اطمینان از نمونه برداری از ناحیه مورد نظر ریه ، از تکنیک های خاصی برای هدایت مجموعه نمونه برداری استفاده می شود.

 

در افراد مبتلا به سرطان ریه ، ممکن است از برونکوسکوپ با یک پروب سونوگرافی داخلی برای بررسی غدد لنفاوی قفسه سینه استفاده شود. این سونوگرافی درون برونش (EBUS) نامیده می شود و به پزشکان کمک می کند تا درمان مناسب را تعیین کنند. برای تعیین اینکه آیا سرطان گسترش یافته است یا ممکن است از EBUS برای انواع دیگر سرطان استفاده شود.

 

عوارض برونکوسکوپی

عوارض ناشی از برونکوسکوپی غیر معمول و معمولاً جزئی است ، اگرچه به ندرت شدید است. اگر راه های هوایی ملتهب یا در اثر بیماری آسیب دیده باشند ، عوارض آن بیشتر است. عوارض ممکن است مربوط به خود روش یا داروی آرام بخش یا بی حسی موضعی باشد.

 

• خون ریزی: در صورت انجام بیوپسی خونریزی بیشتر است. معمولاً خونریزی جزئی است و بدون درمان متوقف می شود.

 

 ریه فرو ریخته : در موارد نادر ، ممکن است در طی برونکوسکوپی مجاری تنفسی آسیب ببیند. اگر ریه سوراخ شود ، هوا می تواند در فضای اطراف ریه جمع شود ، که می تواند باعث ریزش ریه شود. معمولاً این مشکل به راحتی قابل درمان است اما ممکن است نیاز به بستری در بیمارستان داشته باشد.

 

 تب: تب بعد از برونکوسکوپی نسبتاً شایع است اما همیشه نشانه عفونت نیست. درمان به طور کلی مورد نیاز نیست.

 

برونکوسکوپی نایژه بین, عوارض برونکوسکوپی

ممکن است چند روز قبل از برونکوسکوپی از شما خواسته شود برخی داروها را قطع کنید

 

آمادگی برای انجام برونکوسکوپی 

آمادگی برای برونکوسکوپی معمولاً شامل محدودیت های غذایی و دارویی و همچنین بحث درباره اقدامات احتیاطی اضافی است.

 

• غذا و داروها

ممکن است چند روز قبل از برونکوسکوپی از شما خواسته شود که داروهای رقیق کننده خون مانند آسپیرین ، کلوپیدوگرل (پلاویکس) و وارفارین (کومادین، ​​ژانتوون) را متوقف کنید. همچنین چهار تا هشت ساعت قبل از عمل از شما خواسته می شود که غذا و نوشیدنی ننوشید.

 

• لباس و وسایل شخصی

روز عمل ، از شما خواسته می شود که روپوش بپوشید و هرگونه پروتز ، پروتز جزئی یا پل های متحرک را بیرون بیاورید. همچنین ممکن است از شما خواسته شود سمعک ها ، لنزهای تماسی یا عینک را بردارید.

 

 سایر اقدامات احتیاطی

اگر بعد از انجام این عمل به خانه می روید ، به یک دوست یا یکی از اعضای خانواده خود نیاز دارید تا شما را به خانه ببرد. به دلیل اثرات طولانی مدت داروهای استفاده شده در طی این روش ، قادر به رانندگی نخواهید بود. همچنین بهتر است کسی بقیه روز را در کنار شما بماند.

 

برونکوسکوپی نایژه بین, عوارض برونکوسکوپی

بعد از برونکوسکوپی چندین ساعت تحت نظر خواهید بود

 

مراحل انجام برونکوسکوپی ریه

برونکوسکوپی معمولاً در یک اتاق عمل در یک کلینیک یا در اتاق عمل بیمارستان انجام می شود. کل مراحل ، شامل زمان آماده سازی و بهبودی ، معمولاً حدود چهار ساعت طول می کشد. خود برونکوسکوپی معمولاً حدود 30 تا 60 دقیقه طول می کشد.

 

• قبل از عمل

از شما خواسته می شود که روی میز یا تخت دراز بکشید و دستان خود را در کنار خود قرار دهید. شما به مانیتورها متصل خواهید شد تا تیم مراقبت های بهداشتی بتواند ضربان قلب ، فشار خون و سطح اکسیژن شما را در طی مراحل ردیابی کند.

 

به شما از طریق ورید (به صورت داخل وریدی) داروی آرامبخش تجویز می شود تا به شما در آرامش کمک کند. شما احساس خواب آلودگی خواهید کرد ، اما هنوز بیدار خواهید بود ، به تنهایی نفس می کشید و می توانید پاسخ هر سوالی را که پزشک در حین عمل از شما می پرسد،بدهید. داروهای آرامبخش اغلب باعث می شود که پس از اتمام عمل ، چیز زیادی از برونکوسکوپی به یاد نداشته باشید.

 

داروی بی حسی در گلو شما پاشیده می شود. گاهی اوقات یک ژل بیحسی در بینی شما مالیده می شود. این داروها با بی قرار شدن برونکوسکوپ در گلو ، نواحی را بی حس می کنند و به شما کمک می کنند تا تهوع و سرفه کاهش یابد. در ابتدا ممکن است طعم دارو ناخوشایند باشد ، اما طعم آن از بین می رود.

 

• در طول روش برونکوسکوپی

در طی برونکوسکوپی ، برونکوسکوپ در بینی یا دهان شما قرار می گیرد. برونکوسکوپ دارای یک چراغ و یک دوربین بسیار کوچک در نوک آن است که تصاویر را بر روی مانیتور نمایش می دهد تا پزشک شما را در انجام این روش راهنمایی کند.

 

برونکوسکوپ به آرامی از پشت گلو ، از طریق تارهای صوتی و در مجاری هوایی پیش می رود. ممکن است احساس ناراحتی کنید ، اما صدمه نمی بینید. تیم مراقبت های بهداشتی شما سعی خواهند کرد تا حد امکان شما را راحت کنند.

 

ممکن است نمونه هایی از بافت و مایع گرفته شود و روشها با استفاده از دستگاههای منتقل شده از برونکوسکوپ انجام شود. ممکن است پزشک از شما سوال کند که آیا در قفسه سینه ، کمر یا شانه های خود درد دارید؟ به طور کلی ، نباید احساس درد کنید.

 

 بعد از برونکوسکوپی

بعد از برونکوسکوپی چندین ساعت تحت نظر خواهید بود. دهان و گلو احتمالاً برای چند ساعت بی حس می شود. تا زمانی که بی حسی از بین نرود مجاز به خوردن و آشامیدن نیستید. این کمک می کند تا غذا و مایعات به مجاری تنفسی و ریه ها وارد نشوند.

 

وقتی دهان و گلو دیگر بی حس نیست و می توانید دوباره بطور طبیعی قورت دهید و سرفه کنید ، می توانید چیزی بنوشید. با جرعه ای آب شروع کنید. سپس ممکن است غذاهای نرم مانند سوپ و سس سیب بخورید. غذاهای دیگر را اضافه کنید زیرا احساس راحتی می کنید.

 

ممکن است گلودرد خفیف ، گرفتگی صدا ، سرفه یا درد عضلانی داشته باشید. این طبیعی است. غرغره آب گرم و پاستیل های گلو می تواند به کاهش ناراحتی کمک کند. فقط مطمئن شوید که قبل از اینکه بخواهید غرغره کنید ، همه بی حسی ها از بین رفته است.

 

اگر این موارد رخ داد فوراً با پزشک خود تماس بگیرید:

- تب داشته باشید که بیش از 24 ساعت طول بکشد.

- درد قفسه سینه در حال افزایش است

- در تنفس مشکل دارید

- بیش از چند قاشق غذاخوری خون سرفه کنید

 

نتایج برونکوسکوپی :

پزشک شما معمولاً یک تا سه روز پس از عمل ، نتایج برونکوسکوپی را با شما در میان می گذارد. پزشک شما از نتایج استفاده خواهد کرد تا در مورد چگونگی درمان مشکلات ریوی که پیدا شده تصمیم بگیرد یا در مورد روشهای انجام شده بحث کند همچنین ممکن است شما به آزمایشات یا رویه های دیگری نیاز داشته باشید.

 

اگر در طی برونکوسکوپی نمونه برداری انجام شده باشد ، لازم است توسط یک آسیب شناس بررسی شود. از آنجا که نمونه های بافتی به آماده سازی خاصی احتیاج دارند ، بازگشت برخی از نتایج بیشتر از نتایج دیگر است. برخی از نمونه های بیوپسی باید برای آزمایش ژنتیکی ارسال شوند ، که ممکن است دو هفته یا بیشتر طول بکشد.

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته 

 



بیشتر بخوانید تا سالم بمانید

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب سلامت(بیماری ها، پیشگیری، داروها، تغذیه، پزشکی آنلاین و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------