عوارض جراحی افزایش قد؛ آیا ارزش خطر کردن را دارد؟



عوارض جراحی افزایش قد, عوارض عمل افزایش قد, خطرات جراحی افزایش قد

خطرات جراحی افزایش قد 

 

عوارض جراحی افزایش قد: چه تاثیری بر زندگی شما خواهد داشت؟ 

هر ساله افراد زیادی متقاضی عمل جراحی برای افزایش قد می‌باشند. این عمل یکی از روش‌های جدی و تهاجمی برای درمان کوتاهی قد و رفع مشکلات مادرزادی است. عمل افزایش کوتاهی قد، بسیار دشوار، پرهزینه و دردناک است. زیرا برای انجام آن استخوان پا بریده می‌شود، در نتیجه می‌تواند عوارض زیادی برای بیمار در پی داشته باشد. در این مطلب از بیتوته می‌خواهیم به بررسی عوارض جراحی افزایش قد بپردازیم.

جراحی افزایش قد به منظور افزایش دائمی قد انجام می‌شود. این عمل می‌تواند به افرادی که دچار مشکل نامساوی بودن پاها، کوتولگی و اختلال‌های گوناگون ساق پا هستند کمک نماید. در این عمل استخوان پا بریده می‌شود و سپس ابزاری در پا کار گذاشته می‌شود که فاصله بین دو قطعه را عریض‌تر می‌کند و بافت استخوان جدید در آنجا ساخته می‌شود و رشد می‌کند.

 

این عمل جراحی بدون شک باعث بلندتر شدن قد شما خواهد بود؛ اما بسیار سخت و پیچیده است؛ بنابراین بهتر است قبل از انجام آن ارزیابی دقیق انجام دهید که آیا این دستاورد ریسک قبول کردن اثرهای جانب آن را دارد یا نه؟

 

مراحل جراحی افزایش قد  

جراحی برای افزایش قد به‌عنوان افزایش طول اندام‌های ساق و تاندون‌های پا، از طريق اعمال کشش و فشار کششی به اندام‌ها برای تشویق آن‌ها به رشد صورت می‌گیرد. این عمل جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود.

 

در طی جراحی استخوان پا توسط دستگاهی بنام فیکساتور، بریده می‌شود  و سپس فیکساتورهایی که دارای میله تلسکوپی هستند در مرکز استخوان کاشته می‌شوند. میله به تدریج با گذشت زمان به طول موردنظر می‌رسد و در طی یک دوره زمانی 60 روزه به تدریج استخوان‌ها و بافت‌ها از هم جدا شده و در نتیجه استخوان جدید به‌اندازه 1 سانتی‌متر رشد می‌کند.

 

استخوانی که تازه تشکیل شده بسیار ضعیف و شکننده است بنابراین نیاز به مراقبت زیادی دارد. ارزیابی استخوان به‌صورت دوره‌ای و هر ماه با اشعه ایکس انجام می‌شود. پس از بهبودی استخوان، فیکساتور خارجی با یک عمل جراحی از پا خارج می‌شود؛ ولی پس از برداشتن دستگاه، باید به مدت تقریبی یک ماه از بریس یا گچ برای محافظت از استخوان جدید استفاده نمایید.

 

عوارض جراحی افزایش قد, عوارض عمل افزایش قد, طول درمان جراحی افزایش قد

طول درمان جراحی افزایش قد طولانی است

 

مدت‌زمان بهبودی بعد از جراحی افزایش قد

جراحی افزایش قد، جراحی سختی است و بهبودی از آن، به زمان نیاز دارد، روز بعد از جراحی توسط فیزیوتراپیست برنامه‌ای از تمرینات ورزشی روزانه به بیمار داده می‌شود. فرد باید سعی کند روز پس از جراحی، بلند شود و راه برود. سه چهار روز ماندن در بیمارستان برای این جراحی پیش‌بینی می‌شود؛ زیرا استخوان جدید چند روز پس از جراحی رشد می‌کند.

 

در طول این چند روز فیزیوتراپی انجام می‌شود و فرد باید با عصا حرکت کند. کشش دادن عضلات در هنگام فرایند افزایش قد به‌منظور جلوگیری از سفتی عضلات و حفظ انعطاف‌پذیری بدن بسیار مهم است.

 

برای تکمیل فرایند جراحی هر ماه تا زمان بهبودی کامل که در حدود 6 الی 8 ماه طول می‌کشد بیمار باید به پزشک مراجعه کند و در طول پروسه افزایش قد هر 14 روز یکبار توسط پزشک در کلینیک با اشعه ایکس عکس‌برداری شده و ویزیت شود. 

 

 به‌طورکلی دوره نقاهت عمل افزایش قد به‌ازای هر یک سانتی‌متر افزایش قد 50 روز است؛ بنابراین اگر فردی 6 سانتی‌متر افزایش قد داشته باشد، 300 روز مدت‌زمان لازم برای ریکاوری کامل او خواهد بود.

 

عوارض جراحی افزایش قد

مهم‌ترین عوارض جراحی افزایش قد عبارتند از:

• بهبود استخوان در واقع می‌تواند گاهی آهسته و یا سریع باشد: بهبود و ترمیم استخوان جدید بستگی به واکنش بیولوژیکی بدن افراد دارد درنتیجه برخی از افراد استخوان‌های خود را سریع‌تر بازیابی و ترمیم می‌کنند و در برخی افراد این عمل به‌کندی انجام می‌گیرد. درصورتی‌که روند بهبود و رشد استخوان جدید به آهستگی انجام گیرد پزشک افزایش روزانه را کاهش می‌دهد؛ بنابراین دوره درمان کمی طولانی‌تر می‌گردد.

 

عوارض جراحی افزایش قد, عوارض عمل افزایش قد, عمل افزایش قد

گاهی بیمار نیاز به دو بار عمل افزایش قد دارد

 

• انقباض عضلات:  انطباق عضلانی باید در طول دوره افزایش قد با اکستنشن استخوان همگام باشد. تا در بیمار عدم تطابق در طول استخوان و عضله ایجاد نگردد؛ زیرا این عارضه تأثیر شدیدی بر تحرک پا و موفقیت عمل خواهد داشت. بیماران باید برای جلوگیری از این عارضه، به طور روزانه تمرینات ورزشی و جلسات فیزیوتراپی را انجام دهند.

 

• آسیب عصب و عروق خونی:  در روشی که پزشک جراح، فیکساتور خارجی بکار می‌برد برای چسباندن فیکساتور به استخوان از ترکیب  سیم و سوزن و درعین‌حال مسدودکردن اعصاب و عروق خونی استفاده می‌کند. در این روش احتمال بسیار کمی وجود دارد که عصب یا رگ خونی آسیب ببیند. آسیب به اعصاب ممکن است منجر به ازدست‌دادن موقت یا دائمی حرکت یا احساس شود. اگر بهبودی به‌کندی انجام گیرد. در این شرایط ممکن است بیمار به جراحی اضافی نیاز داشته باشد.

 

• انقباض و سفتی مفاصل: ماهیچه‌ها در طول جراحی افزایش قد کشیده می‌شوند، کشیدگی آنها، در طول مرحله افزایش طول استخوان‌ها، سفت و دردناک می‌شوند و تحرک مفصل را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

 

درصورتی‌که ماهیچه بیش از حد سفت شود و مفاصل مجاور را بکشد ممکن است مفصل سفت شود و یا شروع به دررفتگی کند. تمرینات مداوم فیزیوتراپی بعد از عمل جراحی برای پیشگیری و درمان سفتی و انقباض مفاصل مفید است.

 

عوارض جراحی افزایش قد, عوارض عمل افزایش قد, کشیده شدن ماهیچه هادر طول جراحی افزایش قد

ماهیچه ها در طول جراحی افزایش قد کشیده می شوند

 

• استئومیلیت (عفونت استخوان): زمانی که دستگاه مخصوص افزایش قد در بدن قرار داده می‌شود، احتمال بروز عفونت در ناحیه‌های تماس آن با بافت‌های بدن وجود دارد. عفونت ناحیه‌های قرارگرفتن پین، در روش‌های بیرونی، یعنی محلی که پین پوست و استخوان را به یکدیگر متصل می‌سازد، بسیار شایع است.

 

با درمان روتین محل پین و lon می‌توان از این عارضه جلوگیری کرده و خطر آن را کاهش داد. اما عفونت در روش‌های درونی به‌ندرت اتفاق می‌افتد، اما اگر رخ دهد، بسیار وخیم و جدی خواهد بود، زیرا عفونت درون بدن محبوس خواهد شد. برای تشخیص استئومیلیت آزمایش خون، معاینه فیزیکی، معاینات تصویربرداری و گاهی اوقات نمونه‌گیری از استخوان صورت می‌گیرد. 

 

• مشکلات خواب و درد: به طور کلی بیمار بعد از عمل جراحی تا بهبودی کامل، درد خواهد داشت. درد ناشی از عمل جراحی در روز اول بسیار  شدید است؛ اما به لطف داروهای مسکن، ظرف یک هفته این درد قابل کنترل است. همچنین در چند شب اول بعد از جراحی، شدت درد باعث ایجاد بی خوابی در بیمار می گردد. 

 

• ترومبوز: ترومبوز زمانی اتفاق می‌افتد که لخته‌های خون رگ‌ها را مسدود کند و گردش خون را به‌شدت مختل نماید. لخته‌شدن خون  در ریه‌ها منجر به آمبولی ریه می‌شود. ترومبوز یک عارضه بسیار خطرناک است و در صورت تشخیص دیرهنگام منجر به مرگ می‌شود.

 

• آمبولی چربی: این مشکل بیشتر در محل شکستگی استخوان اتفاق می‌افتد. این عارضه نیز منجر به مرگ‌ومیر می‌شود.

 

• باقی ماندن جای زخم: چون در جراحی افزایش قد برش‌های متعددی در پوست پا ایجاد می‌شود، احتمال به جا ماندن اثر زخم بالا است. جای زخم به ویژه در صورت انجام روش‌های بیرونی بسیار عمیق می‌باشد و شاید بعد از بهبودی بر روی بدن باقی بماند.

 

عوارض جراحی افزایش قد, عوارض عمل افزایش قد,باقی ماندن جای زخم در جراحی افزایش قد

باقی ماندن جای زخم در جراحی افزایش قد

 

• مدت‌زمان طولانی درمان:  بیمار پس از جراحی باید حدود ۳ ماه یا تا زمانی که استخوان‌ها قدرت کافی برای تحمل درد را بیابند، استراحت مطلق داشته باشد. به‌طورکلی یک فرد سالم برای افزایش ۵ سانتی‌متر قد، باید ۶ ماه بعد از عمل جراحی صبر کند تا مجدداً بتواند راه برود؛ البته این روند گاهی طولانی‌تر هم می‌شود. به‌طورکلی سرعت رشد و احیاء استخوان ۱ میلی‌متر در روز است.

 

• احتمال لزوم انجام جراحی دوم: چنانچه بدن پذیرای تغییرها نباشد یا جراحی اولیه به خوبی انجام نشده باشد و یا مراقبت‌های بعد از جراحی به‌درستی انجام نشود، جراحی دیگری برای بهینه‌سازی نتیجه انجام می‌شود. هزینه جراحی دوم به اندازه جراحی اول است و بیمار باید درد مشابهی را تحمل کند. همچنین زمان بهبودی نیز مانند جراحی اول طولانی است. 

 

گردآوری: بخش سلامت بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب سلامت(بیماری ها، پیشگیری، داروها، تغذیه، پزشکی آنلاین و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------