شوق قدبلندی: آیا محدودیت سنی برای جراحی افزایش قد وجود دارد؟



محدودیت سنی برای جراحی افزایش قد , سن مناسب برای جراحی افزایش قد , سن مناسب برای جراحی افزایش قد

سن مناسب برای جراحی افزایش قد

 

تا چند سالگی می‌توانیم قد خود را افزایش دهیم؟

افزایش قد رویای بسیاری از افراد است. برای تحقق این رویا می‌توانید دو روش تهاجمی و غیرتهاجمی را انتخاب نمایید در روش تهاجمی که بر پایه جراحی استوار است. در روش غیرتهاجمی، افزایش قد با استفاده از داروهای مخصوص و مکمل‌های غذایی و یا طب سوزنی انجام می‌گیرد. حال سؤالی که می‌خواهیم در این مطلب از بیتوته به آن بپردازیم این است که آیا جراحی افزایش قد محدودیت سنی دارد یا نه؟

عواملی تأثیرگذار در رشد قد 

براساس تحقیقات انجام شده در حدود 60 تا 80 درصد رشد قدی تحت‌تأثیر ژنتیک قرار دارد و محیط و تغذیه مناسب  20 تا 40 درصد در قد افراد مؤثر می‌باشند. مسبب اصلی رشد طولی در بدن، صفحات رشد هستند.

 

صفحات رشد یا اپی فیزیال، قسمت‌هایی از استخوان‌ها هستند که در نزدیک انتهای استخوان‌ها قرار دارند و با فرارسیدن سن دختران به 16 سالگی و پسران به 18 سالگی بسته می‌شوند؛ زیرا در اواخر سن رشد هورمون‌های بدن باعث سفت شدن صفحات رشد می‌شوند و در نتیجه کم‌کم توقف رشد قدی صورت می‌گیرد. به‌طورکلی عوامل مؤثر بر اندازه قد افراد عبارت‌اند از:

• ژنتیک

• سبک زندگی

• نوع فعالیت‌های روزانه

• نوع فعالیت‌های ورزشی

• کمبود خواب

• مصرف دخانیات

• نوع تغذیه

• عدم وجود تعادل میان میزان کلسیم و فسفر

• کمبود ویتامین‌ها 

• بلوغ زودرس

• نوع تغذیه

 

محدودیت سنی برای جراحی افزایش قد , سن مناسب برای جراحی افزایش قد , عوامل تاثیرگذار بر افزایش قد

عوامل تاثیرگذار بر افزایش قد

 

عمل جراحی افزایش قد چیست؟ 

امروزه با پیشرفت علم پزشکی رویای برخی از افراد برای افزایش قد به تحقق پیوسته است. با افزایش‌یافتن تکنیک‌های جراحی ارتوپدی، پزشکان متخصص در این زمینه توانسته‌اند با عمل جراحی، قد افراد را بلندتر کنند.

 

فراموش نکنید که افزایش قد به کمک جراحی یک عمل زیبایی نیست؛ بلکه این عمل جنبه درمانی دارد، از این عمل برای افزایش طول اندام و اصلاح رشد نامتوازن پاهای افرادی که ممکن است در اثر حادثه‌ای آسیب ‌دیده‌اند و یا مشکل مادرزادی دارند استفاده می‌شود.

 

حداقل و حداکثر سن برای جراحی افزایش قد

همان‌طور که قبلاً ذکر کردیم صفحات رشد در تشکیل استخوان جدید در دوران کودکی نقش بسیار مهمی دارد و در پایان بلوغ بسته می‌شوند. در نتیجه محدودیت سنی برای جراحی افزایش قد، بستگی به بسته‌شدن صفحات اپی فیزیال دارد. یعنی پس از بسته‌شدن این صفحات در بدن، تنها راه علمی برای افزایش قد، جراحی می‌باشد.

 

برای انجام جراحی افزایش قد در سنین بالا، تراکم و کیفیت استخوان‌ها و همچنین آمادگی جسمانی و وضعیت عمومی بدن مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. بهترین سن برای جراحی افزایش قد، قبل از سن 40 سالگی است؛ زیرا با افزایش سن، کیفیت و تراکم استخوان‌ها کاهش پیدا می‌کند.

 

بهترین سن برای جراحی قد بین 20 تا 30 سالگی است؛ زیرا شبکه رشد بسته می‌شود و بدن مانند گذشته استخوان جدیدی تشکیل نمی‌دهد؛ ولی استخوان‌های بدن در این دوره به حداکثر قدرت و جرم می‌رسند. به‌طورکلی انجام جراحی قبل از سن 18 سالگی و بعد از سن 40 سالگی توصیه نمی‌شود. زیرا در سنین بالای 40 سالگی جوش‌خوردن استخوان‌ها به‌سختی انجام می‌شود؛ بنابراین بهترین سن برای این نوع جراحی بین 20 تا 40 سالگی می‌باشد. 

 

محدودیت سنی برای جراحی افزایش قد , سن مناسب برای جراحی افزایش قد ,  خطرات و عوارض عمل افزایش قد

خطرات و عوارض عمل افزایش قد

 

خطرات عمل جراحی افزایش قد

روش جراحی افزایش قد، به شیوه تهاجمی است؛ بنابراین می‌تواند خطراتی را برای فرد به دنبال داشته باشد. در صورت تمایل به جراحی افزایش قد بهتر است آگاهانه اقدام به این کار نمایید. خطرات عمل جراحی افزایش قد عبارت است از:

• آسیب‌دیدگی عروق خونی

• انقباضات عضلانی

• عفونت در محل اتصال بدن و دستگاه

• عفونت استخوان

• سفتی بافت

• تورم در محل جراحی

• بروز مشکلات عصبی

• افزایش احتمال شکستگی استخوان

• عدم توانایی بیمار در انجام کارهای نسبتاً سنگین

• امکان دررفتگی مفصل به‌ویژه در کسانی که قبلاً به عارضه لگنی مبتلا بوده‌اند.

 

محدودیت سنی برای جراحی افزایش قد , سن مناسب برای جراحی افزایش قد ,  حداکثر افزایش قد بعد از عمل جراحی

حداکثر افزایش قد بعد از عمل جراحی 5 الی 8 سانتی متر است

 

چه کسانی بهتر است جراحی افزایش قد را انجام دهند؟

برای انجام جراحی افزایش قد افرادی که از نابرابری و عدم تناسب اندام‌های طولی بدن رنج می‌برند در اولویت هستند. مثلاً افرادی که  رشد یکی از پاهای آنها کندتر از رشد پای دیگرشان است. البته در صورتی‌ که کوتاهی پای این افراد بین یک تا دو سانتی‌متر باشد، می‌توانند به جای جراحی، کفی داخل کفش قرار دهند و اگر کوتاهی بین سه تا چهار سانتی‌متر باشد، می‌توانند از کفی زیر کفش استفاده کنند.

 

البته برخی از افرادی که مشکلات آناتومیک ندارند؛ ولی از کوتاه‌بودن قد خود رنج می‌برند و دوست دارند قدشان کمی بلندتر شود نیز می‌توانند  عمل جراحی افزایش قد را انجام دهند. 

 

حداکثر میزان افزایش قد توسط عمل جراحی

به‌طورکلی، طول استخوان ران در حدود 5 تا 7 سانتی‌متر، طی عمل جراحی افزایش می‌یابد این مقدار بهترین میزان افزایش قد می‌باشد زیرا افزایش طولی استخوان بیش از این مقدار، باعث ایجاد مشکلات پیچیده‌ای در بیمار می‌گردد. البته اگر کسی تمایل داشته باشد که میزان افزایش قدش بیشتر از این میزان باشد، می‌تواند یک سال بعد از عمل جراحی دوباره روی استخوان‌های دیگرش عمل جدیدی انجام دهد.

 

عمل جراحی افزایش قد، به روش استئوتومی یا برش استخوان، در هر دو ساق و یا هر دو ران انجام می‌گیرد و دستگاهی از بیرون بر روی اندام مورد نظر نصب می‌شود تا با گذشت زمان بدن بتواند در این فضا تولید بافت جدید نماید و در واقع ترمیم بافت استخوانی در این فضا اتفاق می‌افتد و امکان افزایش طول استخوان فراهم می‌گردد.

 

بر این‌ اساس این عمل بسیار حساس می‌باشد و دوره نقاهت نسبتاً طولانی دارد و بعد از عمل جراحی پزشک برای دوران نقاهت بیمار دستورات و اقدامات خاصی را تجویز می‌نماید. این اقدامات شامل: مصرف برخی از داروها، انجام فیزیوتراپی و یا تحت نظر بودن در کلینیک می‌باشد.

 

محدودیت سنی برای جراحی افزایش قد , سن مناسب برای جراحی افزایش قد ,  دستگاه افزایش قد

 دستگاه افزایش قد که در حین عمل افزایش قد به بدن فرد متصل می شود

 

مراحل عمل افزایش قد

اگر قصد دارید عمل جراحی افزایش قد را انجام دهید باید بدانید که این عمل نیاز به استراحت زیادی دارد و در دوران نقاهت پزشک دستورات خاصی را به‌منظور تجویز توان‌بخشی بعد از جراحی برای بیمار در نظر می‌گیرد. مراحل عمل افزایش قد شامل مراحل زیر است:

 

• انجام عمل جراحی: در این مرحله استخوان را برش می‌دهند و بافت‌های نرم و اعصاب را برای افزایش طول قد آماده می‌نمایند. پزشک در عمل جراحی افزایش قد، دستگاه‌هایی برای افزایش طول استخوان در داخل و بیرون بدن بیمار قرار می‌دهد.

 

• مرحله کشش: این مرحله هفت روز بعد از عمل جراحی شروع می‌شود. در این مرحله روزانه استخوان‌ها به اندازه یک میلی‌متر از هم جدا می‌شوند تا بافت جدید استخوانی در فضای خالی بین استخوان‌ها، ایجاد شود و طول استخوان افزایش یابد.

 

• مرحله تثبیت: در این مرحله با بالابردن مصرف پروتئین‌ها، مواد معدنی و مکمل‌ها و استفاده از یک رژیم غذایی سالم، استخوان‌های بازسازی شده محکم می‌شوند.

 

• خارج‌کردن دستگاه افزایش قد: در این مرحله دستگاه‌هایی که در حین عمل جراحی در بدن بیمار قرار داده شده است با یک عمل سرپایی خارج می‌گردند. اگر از دستگاه داخلی استفاده کرده باشید نیاز به هیچ آتلی ندارید؛ ولی اگر از دستگاه‌های خارجی استفاده کرده باشید ممکن است به مدت تقریبی یک ماه از بریس یا گچ برای محافظت از استخوان جدید استفاده نمایید.

 

** باتوجه ‌به پیچیده بودن این عمل جراحی، افرادی که نیاز به این عمل جراحی دارند با سؤالات متعددی روبرو هستند. در مطلب سؤالات متداول عمل افزایش قد سعی شده به این سوالات پاسخ داده شود پیشنهاد می کنم حتما آن را مطالعه نمائید.

 

گردآوری: بخش سلامت بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------