۵ نکته برای پیشگیری از دیابت
- مجموعه: پیشگیری بهتر از درمان
۵ نکته برای پیشگیری از دیابت
تغییر سبک زندگی میتواند یک قدم بزرگ به سمت پیشگیری از دیابت باشد و هیچوقت برای شروع دیر نیست. این نکات را در نظر داشته باشید.
وقتی صحبت از دیابت نوع ۲ میشود--که متداولترین نوع دیابت است--پیشگیری بهترین راهکار است. همچنین اگر در معرض خطر بالایی از ابتلا به دیابت هستید، مثلاً اگر اضافه وزن زیادی دارید یا سابقه خانوادگی دیابت دارید، خیلی مهم است که پیشگیری از دیابت را به اولویت زندگیتان تبدیل کنید.
پیشگیری از دیابت درست مثل سالم غذا خوردن، بالا بردن فعالیت بدنی و کم کردن اضافه وزن، جزء اصول اولیه است و هیچوقت برای شروع دیر نیست. با ایجاد چند تغییر کوچک در سبک زندگیتان میتوانید از بروز مشکلات جدی دیابت مثل تخریب اعصاب، کلیهها و قلب، جلوگیری کنید.
نکته ۱: فعالیت بدنی بیشتری داشته باشید.
فعالیت بدنی روزمره فواید بسیار زیادی دارد. ورزش کمکتان میکند تا:
- وزنتان را پایین بیاورید.
- قندخونتان را پایین بیاورید.
- حساسیت شما به انسولین را بالا میبرد--که کمک میکند قندخونتان در یک محدوده نرمال بماند.
تحقیقات نشان میدهد که هم ورزشهای هوازی و هم قدرتی میتواند به کنترل دیابت کمک کند اما بهترین نتیجه از برنامه تناسباندامی حاصل میشود که از هر دوی این تمرینات استفاده میکند.
نکته ۲: فیبر فراوان بخورید.
فیبر کمکهای زیادی به شما میکند:
- با بالا بردن کنترل قندخونتان، احتمال بروز دیابت را کاهش میدهد.
- احتمال بروز بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
- با کمک به احساس سیری، به کاهش وزن کمک میکند.
موادغذایی سرشار از فیبر شامل میوهها، سبزیجات، حبوبات، غلات کامل، آجیل و دانهها میشود.
نکته ۳: تا میتوانید غلات کامل مصرف کنید.
بااینکه دلیل آن چندان مشخص نیست اما غلات کامل میتوانند احتمال بروز دیابت را پایین آورده و به حفظ سطح قندخون کمک کنند. سعی کنید حداقل نیمی از غلات مصرفیتان کامل باشد. بسیاری موادغذایی که از غلات کامل درست میشوند آماده خوردن هستند مثل نانهای مختلف، پاستا و بسیاری سیریالها.
نکته ۴: اضافهوزنتان را کم کنید.
اگر اضافهوزن دارید، پیشگیری از دیابت میتواند به کم کردن وزنتان بستگی داشته باشد. هر یک کیلویی که کم میکنید، سلامتیتان را بهبود میبخشد. در یک تحقیق مشخص شد که افرادیکه اضافهوزن دارند، با کم کردن هر یک کیلو از وزن بدنشان، خطر ابتلا به دیابت را ۱۶ درصد در خود کاهش دادند. هچنین آنهایی که وزن نسبتاً کمی پایین آورده--حداقل ۵ تا ۱۰ درصد از وزن اولیه خود--و به طور مرتب ورزش کردند، تا ۶۰ درصد احتمال ابتلا به دیابت را در خود کاهش دادند.
نکته ۵: از رژیمهای غذایی جدید پرهیز کرده و انتخابهای سالمتری داشته باشید.
رژیمهای کمکربوهیدرات، رژیم شاخص گلیسمی و سایر رژیمهای جدید شاید در ابتدا به شما کمک کند وزنتان را پایین بیاورید اما تاثیر آنها در پیشگیری از دیابت شناخته شده نیست و اثر طولانیمدتی نیز نخواهند داشت. و با خارج کردن یا محدود کردن یک گروه غذایی خاص از برنامه روزانه، رسیدن موادمغذی لازم را به بدنتان محدود میکنید. درعوض این، برای داشتن یک برنامهغذایی سالم که به کاهشوزنتان کمک کند، بیشتر بر حجم وعدههای غذایی و سالم بودن موادی که میخورید تمرکز کنید.
چه زمان نزد پزشک بروید؟
اگر سنتان بالاتر از ۴۵ سال است و وزن نرمالی دارید، از پزشکتان بپرسید که لازم است تست دیابت انجام دهید یا خیر. انجمن دیابت امریکا در موارد زیر آزمایش گلوکز خون را توصیه میکند:
- بالاتر از ۴۵ سال باشید و اضافه وزن داشته باشید.
- کمتر از ۴۵ سال باشید و اضافه وزن را در کنار یک یا دو مورد عامل خطرزای دیگر برای دیابت نوع ۲ داشته باشید.
- مثل سبک زندگی نشسته و ساکن یا سابقه خانوادگی دیابت.
نگرانیهای خود درمورد پیشگیری از دیابت را با پزشکتان مطرح کنید. او به شما کمک میکند از بروز دیابت پیشگیری کنید و برحسب سابقه پزشکی و سایر عوامل، توصیههای بیشتری به شما ارائه خواهد کرد.
منبع:.mardoman.net