جراحی دندان شامل چه مواردی است؟ مراقبت بعد از جراحی



 بهترین غذا جراحی دندان, جراحی دندان, جراحی دندان عقل

جراحی دندان در اغلب موارد به صورت سرپایی شکل می گیرد

 

جراحی دندان و مراقبت های بعد از آن

جراحی یکی از روش های درمان مشکلات دهان و دندان به شمار می رود. این شیوه ی درمان با دو هدف زیبایی و درمان مشکلات ناشی از دندان شکل می گیرد. متداول ترین گونه های جراحی دندان شامل ایمپلنت دندان، کانال ریشه، پیوند استخوان و جراحی زیبایی می شود. 

کاربرد جراحی دندان 

یکی از روش های متداول در خصوص درمان بیماری های دهان و دندان، جراحی دندان است. اکثر بیماران با شنیدن جراحی دندان به خاطر تحمل درد و قیمت گران دچار رعب و وحشت می شوند. جراحی دندان در اغلب موارد به صورت سرپایی شکل می گیرد و بیمار می تواند بدون هیچ ممانعتی به انجام فعالیت های روزمره بپردازد. 

 

برای تعیین اینکه بیمار کاندید مناسبی برای جراحی دندان به شمار می رود، دندانپزشک فرد را به جراح دهان معرفی می نماید. جراح دهان به متخصص و پزشکی اطلاق می شود که پس از گذراندن دوره دندانپرشکی عمومی، در حوزه جراحی دهان و دندان تحصیل کرده باشد.

 

جراح دهان پس از بررسی وضعیت سلامتی و شرایط دهان بیمار، به تعیین بهترین روش درمانی می پردازد. 

انسان در رده های سنی مختلف اعم از کودکی و بزرگسالی در معرض ابتلا به مشکلات دهان قرار دارد. جالب است بدانید متداول ترین جراحی های دندان، به صورت ساده شکل می گیرند.

 

گونه های مختلف جراحی دندان 

جراحی زیبایی 

 

چگونگی جراحی دندان, بهترین غذا جراحی دندان, جراحی دندان

ایمپلنت دندان یک روش جراحی دندان است

 

جراحی زیبایی در راستای بهبود و کیفیت لبخند مورد استفاده قرار می گیرد. جراحی زیبایی شامل ترمیم هایی نظیر سفید کردن، ونیر و ارتودنسی می شود. 

در روش جراحی زیبایی دندان طبق سلایق بیمار، تغییراتی در ساختار دندان به وجود می آید. در اکثر موارد جراحی زیبایی با پر کردن و حذف مینای دندان همراه است. 

 

درمان های ارتودنسی عمدتا استخوان های فک را درگیر می سازند و  شامل رأس برداری و برداشتن فیبر ها می شوند. رأس برداری بیانگر برداشتن قسمت مرکزی یک دندان به وسیله ی ایجاد یک شکاف در بافت های فک است. احتمال می رود در این نوع جراحی به طور کامل یک دندان اضافی یا خطرآفرین کشیده گردد. 

 

جالب است بدانید جراحی به روش راس برداری به صورت بیهوشی عمومی و بی حسی موضعی شکل می گیرد. 

علاوه بر این،درمان ارتودنسی به روش برداشتن فیبر ها در خصوص جلوگیری از رویش مجدد، بافت های متراکم موجود در اطراف یک دندان برداشته می شود. 

 

ایمپلنت دندان 

جراحی دندان به روش ایمپلنت در راستای حفاظت از تاج دندان متصل به استخوان فک کاربرد دارد. این تاج دندان عمدتا از جنس آلیاژهای تیتانیومی می باشد. در واقع زمانی که دندان های بیمار تحت تأثیر بیماری، استعمال دخانیات، سرطان و پوسیدگی تخریب شده باشد، جراح در خصوص جایگزین سازی دندان روش کاشت را در پیش می گیرد. 

 

ایمپلنت نوعی پیچ فلزی است که به عنوان ریشه دندان، در استخوان فک قرار می گیرد. زین پس تاج بر روی آن تعبیه می گردد. این قطعه فلزی به خاطر سازگاری زیستی با بدن و برخورداری از وزن سبک مورد استفاده قرار می گیرند. 

 

به عبارتی دیگر کاشت دندان یک پروسه طولانی مدت به شمار می رود. در این پروسه ابتدا در قالب جراحی پیچ فلزی ایمپلنت در داخل استخوان فک قرار می گیرد. حدود چند ماه پس از قرارگیری ایمپلنت، با کسب اطمینان خاطر از جوش خوردن آن به استخوان فک، تاج یا دندان نصب می شود. 

 

ترمیم و بازسازی دندان 

دندان تحت تأثیر عوامل گوناگون در معرض آسیب قرار دارد. رایج ترین تداخل آسیب به ساختار دندان از حوادث و تصادفات نشأت می گیرد. ترمیم دندان راه حل مناسبی برای بازسازی ساختار دندان به شمار می رود. 

جراحی دندان به روش بازسازی و ترمیم به دو شکل شکستگی و آسیب های بافت نرم شکل می گیرد. 

 

شکستگی ها به بافت های کوچک استخوان درون دهان مرتبط هستند و دربردارنده بازسازی در حیطه استخوان فک و دندان می شوند. 

در مقابل آسیب های بافت نرم به پوست و لثه اعم از بریدگی های زبان، لب و داخل گونه اختصاص دارد. 

 

کانال ریشه 

 

جراحی دندان عقل, جراحی دندان  نهفته, مراحل جراحی دندان عقل

جراحی دندان عقل یکی از گونه های جراحی دندان است

 

یکی از گونه های پرکاربرد جراحی دندان به کانال ریشه اختصاص دارد. جراحی کانال ریشه عمدتا فاقد درد است و نقش بسزایی در تسکین درد دندان دارد. 

کانال ریشه در خصوص تسیکن درد، جلوگیری از افتادن دندان و حساسیت دندان کاربرد دارد. 

ناحیه ای به عنوان مغز یا پالپ دندان زیر مینای دندان وجود دارد.

 

پالپ دندان دربردارنده بافت، عصب و رگ های خونی می باشد. زمانی که دندان پوسیده می گردد، راه برای نفوذ باکتری ها به دندان میسر می گردد و به مغز دندان آسیب وارد می شود. 

عفونت دندان زمینه شکل گیری تورم و درد در ناحیه فک و گردن را مهیا می کند. 

متخصص با روش کانال ریشه، بخش پوسیده دندان را خارج می سازد و با حذف پالپ عفونی روند درمان را تکمیل می کند. 

 

پیوند استخوان

زمانی که متخصص جراحی دندان در راستای انجام ایمپلنت تشخیص به عرض، شکل و ارتفاع نامناسب استخوان فک دهد، روش پیوند استخوان را انتخاب می نماید. 

در روش پیوند استخوان، بر اساس تکنیک های جراحی دهان و دندان و با بهره گیری از مواد سازگان با بدن اعم از باومتریال، عمل بازسازی و تقویت استخوان فک شکل می گیرد. 

جالب است بدانید با پیوند استخوان طول عمر ایمپلنت افزایش پیدا می کند. 

 

جراحی دندان عقل

روند رشد دندان های انسان با دندان های عقل خاتمه پیدا می کند.در برخی موارد دندان عقل به طور کامل رشد پیدا نمی کند و قابل رویت نمی باشد. بهتر است بدانید به دندان عقلی که قابل مشاهده نباشد، دندان عقل نهفته اطلاق می گردد. 

اغلب دندان های عقل به موجب عدم مکان مناسب برای رشد، تحت فشار قرار می گیرد و زمینه ساز شکل گیری مشکلات دهانی می گردد. 

 

دندان پزشک ها بر این باور هستند که بهتر است قبل از شکل گیری آسیب و بروز نشانه های مشکل دهان و دندان، باید در راستای کشیدن دندان عقل اقدام نمایید. 

جراحی دندان عقل حاکی از کشیدن دندان های موجود در انتهای فک بالا و فک پایین در بزرگسالان دارد. 

 

جراحی دندان نهفته 

 

 بهترین غذا جراحی دندان, جراحی دندان, جراحی دندان عقل

یکی از عوارض احتمالی جراحی دندان عدم باز شدن دهان است

 

همان طور که بیان کردیم عدم وجود فضای مناسب برای رویش دندان، زمینه ساز رشد ناکافی دندان است که سبب شکل گیری عارضه دندان نهفته می گردد. 

متداول ترین ناحیه نهفتگی دندان، محل رویش دندان عقل است که به خاطر کوچک تر شدن و عدم تکامل استخوان فک شکل می گیرد. 

 

در جراحی دندان نهفته، پس از تزریق بی حسی، دندانپزشک ناحیه ای خاص مخاطی را برش می دهد. در برخی موارد پزشک با خرد کردن دندان نسبت به کشیدن آن اقدام می کند. همچنین ممکن است طبق محاسبات، استخوان فک اطراف دندان نهفته را بردارد. 

بهتر است بدانید زمانی که وضعیت دندان نهفته طبق تصاویر رادیوگرافی در شرایط ویژه قرار داشته باشد، دندانپزشک جراحی را با هماهنگی اتاق عمل انجام می دهد.

 

سینوس لیفتینگ 

یکی از روش های جراحی دندان، سینوس لیفتینگ است. در عمل جراحی سینوس لیفتینگ در نواحی دندان فک بالا و در نزدیکی فضای سینوس، ارتفاع حفره دندانی افزایش پیدا می کند. 

عمل جراحی سینوس لیفتینگ در خصوص افزایش کیفیت نصب ایمپلنت کاربرد گسترده ای دارد. 

 

مراقبت های ضروری پس از جراحی دندان 

احتمال می رود بیمار به صورت طبیعی پس از اتمام پروسه جراحی به عوارض آن مبتلا شود. یکی از متداول ترین عوارض جراحی دندان خونریزی است. در خصوص جلوگیری از تشدید خونریزی تکه ای از گاز استریل را در محل جراحی قرار دهید و حدود 30 دقیقه با فشار ملایم نگه دارید. 

 

توجه داشته باشید در صورتی که خونریزی شدت پیدا کرد ضرورت دارد به مرکز درمان مراجعه کنید. 

یکی از عوارض احتمالی طبیعی جراحی دندان، عدم باز شدن دهان است. برای درمان این عارضه می توانید از کمپرس گرم استفاده نمایید. 

ممکن است بر روی زخم قشر خاکستری نقش ببند و خون آبه شکل بگیرد. سعی کنید حدود 24 ساعت پس از جراحی دهان را با دهانشویه شست و شو دهید. 

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته 

 

تازه ترین مطالب سلامت(بیماری ها، پیشگیری، داروها، تغذیه، پزشکی آنلاین و...)

    ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

    ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------