زندگینامه انس بن مالک بن نذر خزرجی انصاری از اصحاب پیامبر (ص)



انس بن مالک, زندگینامه انس بن مالک, زندگینامه انس بن مالک از اصحاب پیامبر

زندگینامه انس بن مالک بن نذر خزرجی انصاری از اصحاب پیامبر (ص)

 

زندگینامه انس بن مالک از یاران پیامبر (ص) :

انس بن مالک بن نذر خزرجی انصاری (عربی : انس بن مالک الخزرجی الانصاری (حدود 612 - 712) از یاران مشهور پیامبر اسلام محمد بود. او آخرین نفر از صحابه برجسته پیامبر (ص) بود که از دنیا رفت.

چکیده ای از زندگینامه ی انس بن مالک :

نام : انس بن مالک بن نذر خزرجی انصاری

متولد : ج 611 یا 612 میلادی

محل تولد : مدینه ، حجاز (عربستان کنونی)

وفات : ج 712 میلادی (93 هجری قمری)

محل دفن : بصره، عراق

نام های دیگر : ابن مالک

شناخته شده برای :

- اصحاب پیامبر (ص)

- ناقل حدیث

- آخرین همراهی که از دنیا رفت، او طولانی ترین صحابی پیامبر (ص) بود.

کار قابل توجه :حدیث

والدین : مالک بن نضر (پدر)، ام سلیم (مادر)

بستگان : عبدالله بن ابی طلحه (برادر ناتنی)، ابوطلحه انصاری (پدر ناتنی)

خانواده : بنی نجار (از قبیله خزرج)

 

بیوگرافی انس بن مالک :

انس بن مالک، از طایفه نجار از قبیله خزرج یثرب، ده سال پیش از هجرت حضرت محمد (ص) به دنیا آمد. پس از مرگ پدرش، مالک بن نضر، غیر مسلمان، مادرش، ام سلیم، مجدداً با ابوطلحه بن ثابت ازدواج کرد. برادر ناتنی انس از این ازدواج عبدالله بن ابی طلحه بود.

 

هنگامی که حضرت محمد (ص) در سال 622 به مدینه رسید، مادر انس او ​​را به عنوان خدمتکار به حضرت محمد (ص) تقدیم کرد.

 

پس از مرگ حضرت محمد (ص) در سال 632، انس در جنگ های فتوح شرکت کرد. او آخرین نفر از صحابه برجسته پیامبر (ص) بود که از دنیا رفت. انس در سال 93 هجری قمری (712 میلادی) در بصره، در سن 103 سالگی (قمری) درگذشت.

 

انس بن مالک نامی است که از نسل های بسیار دور به ویژه در میان مسلمانان بسیار آشنا و شناخته شده است. او صحابی جوانی است که از دوران جوانی به مدت ده سال در خدمت حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم بود. انس به وفاداری به پیامبر معروف است. صحابه جوان در تعلیم امر دینی هوش دارد. او در جوانی حجم باورنکردنی از احادیث حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) را حفظ کرد.

 

درس های مهم زندگی انس بن مالک :

در این مقاله، ما داستان زندگی او را تجزیه و تحلیل خواهیم کرد تا شش درس مهم زندگی را که می توانیم از آنها بگیریم و از آنها تقلید کنیم، به ویژه به عنوان والدین نسل های آینده مان، برجسته می کنیم.

 

مادرش ام سلیم، زنی بزرگ همراه با صفات عالی.

ام سلیم، آن زن بزرگ صحابی که شجاع، صبور، سخاوتمند و دارای صفات بسیار والاتر بود، مادر صحابه جوان انس بن مالک است. ام سلیم با یک کافر به نام مالک بن نضر ازدواج کرد. او بر دین حضرت محمد (ص) استقامت و وفاداری داشت، هر چند شوهرش مخالف آن بود. با وجود سختی ها و چالش ها، هرگز از دعوت همسر و فرزندانش به سوی اسلام فروگذار نکرد.

 

انس بن مالک اسلام را در دست او پذیرفت. او از آن دسته زنان همراه بود که در جبهه به مجروحان خدمت می کرد. انس بن مالک آنها را برای رضای خدا با شجاعت انجام داد.

 

عمل بهتر از کلمات صحبت می کند

انس بن مالک، این صفات را از مادرش به ارث برده است. او پس از رحلت حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم در غزوه های فراوان با حضرت محمد (ص) و غزوه های فتح شرکت کرد. اعمال بهتر از گفتار ما صحبت می کنند. این در داستان ام سلیم و پسرش صادق است. او از کارهای مادرش درس گرفت و قدم ها و ویژگی های او را دنبال کرد. به عنوان والدین، قبل از اینکه بتوانیم انتظار داشته باشیم که آن صفات در فرزندانمان باشند، باید آن صفات خوب را در خود پرورش دهیم.

 

انس در دوران جوانی به مدت ده سال خدمت پیامبر (ص) بود.

ام سلیم، انس بن مالک را به حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) داد تا از سن 10 سالگی که حضرت محمد (ص) برای اولین بار به مدینه هجرت کرد، خدمت کند. دلیل این امر این بود که به او اجازه داد تا از بهترین فرد و معلم در کل جهان بیاموزد. انس ده سال این کار را کرد و این بهترین سال های عمرش بود. از پیامبر بهره فراوان برد. ابن مالک قرآن و بسیاری دیگر را مستقیماً از پیامبر (ص) آموخت. او هر یک از گام های پیامبر (ص) را با دقت و علاقه فراوان می فهمید و دنبال می کرد.

 

زندگی نامه انس بن مالک, بیوگرافی انس بن مالک, آشنایی با انس بن مالک

زندگینامه انس بن مالک

 

از بهترین معلم یاد گرفتم

انس از حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) تعلیم و تربیت و راهنمایی بی ارزش گرفت. احادیث متعددی از آن حضرت نقل شده است. یکصد و شصت و هشت نفر از آنها در البخاری و مسلم ضبط شده است. او گزارش های زیادی در مورد سیره حضرت محمد (ص) نقل کرده است.  

 

از این جا، اهمیت یافتن معلمان و شخصیت های مناسب برای فرزندانمان روشن می شود. فرزندان ما باید در طول سال های حساس خود یاد بگیرند و از آنها الگوبرداری کنند. 

 

مطیع و متواضع نسبت به مادر و پیامبر (ص)

پس از فوت پدر انس، مادرش با ابوطلحه از صحابه سرشناس انصاری ازدواج کرد. خاندان او از طایفه نجار از قبیله خزرج یکی از دو طایفه اصلی مدینه بودند. انس بن مالک هنگامی که مادرش به او دستور داد تا به خدمت حضرت محمد (ص) خدمت کند، مطیع بود.

 

خضوع می کرد و هر کاری را که پیامبر (ص) می داد با دل باز انجام می داد. صحابه جوان به هنگام نیاز برای پیامبر (ص) آب آوردند. از انس بن مالک روایت می کند: رسول خدا صلی الله علیه و آله هرگاه برای اجابت دعای فطرت می رفت، من و پسر دیگری از خودمان با لیوانی پر از آب پشت سر او می رفتیم. فروتنی ویژگی بسیار خوبی است که باید در فرزندان و خودمان تلقین کنیم. تحقیقات نشان می دهد که رهبران زمانی قدرتمندتر هستند که فروتن باشند.

 

حضرت محمد با او با احترام برخورد کرد

صحابه جوان به عنوان خدمتگزار به پیامبر (ص) خدمت کرده است. حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) همواره با احترام با او رفتار می کرد و هرگز صدای خود را بلند نمی کرد. انس می گوید: ده سال خدمت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم بودم. به خدا سوگند، او هرگز به من نگفت: "اوف!" او هرگز برای چیزی به تندی نگفت: "چرا این کار را کردی؟" یا «چرا این کار را نکردی؟»

 

بچه های ما چطور؟ تحقیقات نشان می دهد که فریاد زدن به کودکان، آنها را از نظر فیزیکی و کلامی پرخاشگرتر می کند. همیشه باید به خود یادآوری کنیم که با کلمات ملایم و درست صحبت کنیم و هرگز حتی در شرایط سخت از آنها انتقاد نکنیم. 

 

پیامبر برای او دعای دنیا و آخرت کرد.

ام سلیم از پیامبر (ص) خواست که برای انس بن مالک دعا کند. حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) از خداوند منان برای افزایش علم و سعادت انس بن مالک خواست. خداوند دعای او را اجابت کرد. انس تا 103 سالگی زندگی کرد و هشتاد فرزند داشت. وی آخرین صحابی بود که در سال 93 هجری قمری از دنیا رفت. او صاحب کاخی با باغی عظیم در بصره عراق بود. 

 

غیر از آن، انس بن مالک عمر خود را وقف آموزش و تعلیم دین کرد. عثمان بن عفان می گوید: پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: بهترین شما کسانی هستند که قرآن را بیاموزند و آن را بیاموزند. از این جا می توان فهمید که انس بن مالک به ویژگی هایی که حضرت محمد (ص) در حدیث ذکر کرده است عمل می کند که او را در دنیا و انشاءالله در آخرت از بهترین ها می سازد.

 

اعضای خانواده خود را در راه خدا فدا کردند.

اعضای خانواده انس بن مالک خود را وقف راه خدا کردند. علاوه بر مادرش برادرش براء بن مالک بن نضر انصاری، عمه اش ام حرام، عمویش انس بن نضر و ناپدری اش ابوطلحه اسلام را پذیرفتند و خود را وقف خدا کردند.

 

ما باید فرزندانمان را با اعضای خانواده فداکار نسبت به اسلام احاطه کنیم. ما باید اعضای خانواده ی خود را آماده کنیم تا مانند خاندان انس بن مالک، بندگان وفادار خدا باشند. خداوند بر همه ما آسان کند.

 

در نهایت، بیایید همیشه در مورد زندگی و سبک فرزندپروری خود تأمل کنیم. سبک های مختلفی وجود دارد، و کدام یک را انتخاب می کنیم؟ بهترین آن چیزی است که حضرت محمد (ص) و اصحابش نمونه آن بوده اند. بیایید سعی کنیم از آنها تقلید کنیم.

 

کارهای مهم انس بن مالک, انس بن مالک بن نذر خزرجی انصاری, زندگینامه انس بن مالک بن نذر خزرجی انصاری

آرامگاه انس بن مالک

 

حرم انس بن مالک :

حرم انس بن مالک در بصره عراق قرار دارد. مقبره انس بن مالک یک قنوت ساده است. اما حرم با مواد منفجره تخریب شد. علیرغم اینکه مسجد و حرم به شدت آسیب دیده و دیوارها آغشته به خرابکاری است، این مجموعه همچنان مکانی محبوب برای بازدید مسلمانان سنی است.

 

گردآوری: بخش مذهبی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------