آموزش ساخت فسیل مصنوعی با مواد ساده و در دسترس
- مجموعه: چرا ، زیرا و چگونه
چگونه فسیل مصنوعی بسازیم؟
ما در این محتوا می خواهیم توضیح دهیم که چگونه فسیل درست کنیم؟ حال اگر شما هم علاقه مند یافتن پاسخ این سوال هستید می توانید با ما در ادامه ی مطلب همراه باشید.
همان طور که می دانید فسیل ها بقایای حیوانات در میلیون ها سال پیش هستند که پیدا کردن آن ها مشخص می کند در آن دوره، شرایط چگونه بوده است. در واقع یک فسیل، یک سند از میلیون ها سال پیش است. جانورانی ک بعد از مرگشان در رسوبات، دفن شده اند بعد از میلیون ها سال تبدیل به فسیل می شوند. با بررسی فسیل ها می توان متوجه شد که شرایط محیطی و حتی آب و هوایی در زمان های گذشته به چه صورت بوده است.
چگونه در طول تاریخ، فسیل ها ساخته می شوند؟
به عنوان مثال اگر فسیل یک ماهی، پیدا شود با بررسی آن می توان متوجه شد که ماهی برای چه دوره ای بوده و حتی در چه عمقی، زندگی می کرده است. البته باید بدانید برای فسیل شدن یک حیوان، شرایط خاصی لازم است. مثلا مراحل فسیل شدن یک ماهی به شرح زیر است:
• ابتدا یک ماهی بالغ، در یک محیط امن، شروع به تخم ریزی می کند.
• اغلب ماهی ها بعد از مردن به کف دریا می روند.
• بافت ماهی ها نرم است و فقط چند هفته بعد از مردن، این بافت ها فاسد می شوند.
• فعالیت های تکتونیکی نظیر کج شدن لایه های زمین سبب می شود که ماهی در لا به لای رسوبات، دفن شود.
• تنها بعد از چند ماه، فقط اسکلت ماهی ها بر جای می ماند.
• همنی اسکلت ماهی ها هم بعد از چند ماه، به زیر لایه های رسوبی می روند.
• میلیون ها سال طول می کشد و باید فعالیت های تکتونیکی زیادی انجام گیرد تا لایه های رسوبی که در زیر دریا دفن شده اند از آب، بیرون بیایند.
• وقتی این لایه ها از آب، خارج شدند تحت تاثیر عوامل مختلفی همچون هوازدگی و فرسایش قرار می گیرند. این لایه ها فرسایش می یباند و سبب می شود که فسیل های داخل این لایه ها پدیدار شوند.
• در واقع فرآیند فسیل شدن جانواران و حیوانات، میلیون ها سال می کشد و در طی این سال ها، حیوان برای فسیل شدن نباید در یک محیط اکسیدان قرار داشته باشد.
• فسیل ها داخل سنگ ها و صخره ها هستند و این زمین شناسان هستند که آن ها را از داخل سنگ ها استخراج می کنند.
چگونه می توان یک فسیل مصنوعی درست کرد؟
مطمئنا وقتی متوجه شدید فرﺁیند تولید یک فسیل، میلیون ها سال طول می کشد این سوال ذهنتان را درگیر می کند که مگر می شود فسیل ها را ساخت؟ اگر می شود، چگونه فسیل درست کنیم؟
پاسخ این سوال، بله است. درست است که فسیل ها، باقی مانده ی استخوان های حیوانات در طول تاریخ هستند اما با یک سری وسایل دم دستی می توان یک فسیل درست کرد. در حال حاضر، اغلب افرادی که عاشق جانوران به ویژه جانوران منقرض شده هستند می خواهند بدانند چگونه فسیل درست کنیم؟ مطمئنا روش ساخت یک فسیل، جذاب ترین کار برای این افراد است.
به همین دلیل قصد دارید در این قسمت شما را با ساخت فسیل های قدیمی و ما قبل تاریخ که همیشه کشف آن ها برای بشر جذاب بوده آشنا کنیم. با این روش شما می توانید یک فسیل مصنوعی بسازید.
چگونه فسیل درست کنیم؛ ﺁشنایی با انواع فسیل
الته باید این نکته را یادآوری کنیم که شما نمی توانید یک فسیل واقعی بسازید چرا که این پدیده، طبیعی است و هزاران و بلکه میلیون ها سال طول می کشد تا ساخته شود. ولی این روش آزمایشگاهی می تواند به شما کمک کند که ما در طبیعت، دو نوع فسیل داریم و این دو نوع فسیل، چگونه ساخته می شوند.
• نوع اول، گیاهان و یا جانورانی هستند که در زمان مرگ خود، در کنار سنگ های رسوبی بودند. این نوع فسیل شدن کمک می کند که بخش های نرم جانور و یا حتی بقایای یک برگ، قبل از پوسیده شدن، حفظ شود. فضایی که میان این سنگ های رسوبی است اثری از حیوانات و گیاهان است.
برای ساخت چنین فسیلی در آزمایشگاه، می توانید از یک صدف و مقداری گچ، کمک بگیرید. در این نوع ساخت فسیل، صدف پوسیده نمی شود و به راحتی می توانید صدف را از گچ خارج کنید.
• نوع دوم، این فسیل ها مربوط به بقایای در حال پوسیده شدن بدن حیوانات یا اسکلت آن ها است که با کانی ها پر شده اند. این نوع فسیل یک فسیل جامد است که بخشی از بدن جانور را مشخص می کند.
در ﺁزمایشگاه یا منزل، چگونه فسیل درست کنیم؟
همان طور که اشاره نمودیم فسیل ها طی میلیون ها سال ساخته می شوند. پس اگر بخواهیم کودکان از این پدیده ی طبیعی، درک بهتری داشته باشند بهتر است به آن ها روش ساخت فسیل مصنوعی را یاد بدهید. حال چگونه فسیل درست کنیم؟
برای این کار می توانید چند وسیله ی ساده و دم دستی آماده کنید. این وسایل عبارتند از:
• گل رس یا ماسه ی نرم
• آب
• حیوانات اسباب بازی یا هر شی دیگری
• پودر گچ
• ظرف
• کمی رنگ
پاسخ این سوال که چگونه فسیل درست کنیم بسیار راحت است. شما برای اینکار ابتدا گل رس یا ماسه ای نرم خود را در ظرفی بریزید و با آب مخلوط کنید تا حالت خمیری پیدا کند.
در مرحله ی بعد، حیوان اسباب بازی یا هر شی دیگری که انتخاب کرده اید را بردارید و داخل ظرف خمیری قرار دهید و فشار دهید تا علامت بدن حیوان، روی خمیر بیفتند.
در مرحله ی بعد، حیوان را بردارید. پودر گچ را با آب مخلوط کنید. این محلول را داخل قالب حیوانی که ساخته اید بریزید. کمی منتظر بمانید تا گچ کاملا خشک شود. در این لحظه، فسیل شما آماده است و می توانید آن را از قالب، جدا کنید.
بعد می توانید با هر رنگ که دوست دارید شکل به دست آمده را رنگ کنید.
البته شما به جای بدن حیوان می توانید از پای حیوان یا دست حیوان و یا حتی پای خود هم استفاده کنید. همچنین به جای گل رس و ماسه ی نرم هم می توانید از خمیر نان باگت استفاده کنید. خمیر را از نان باگت جدا کنید و با آب خیس کنید. انقد آن را ورز دهید تا کاملا نرم و شکل خمیری شود. سپس شیء تان را داخل آن بگذارید.
گردآوری:بخش علمی بیتوته