استیک آزمایشگاهی با سلول بنیادی و پرینتر ۳ بعدی تولید شد



محققان ژاپنی روشی برای چاپ سه بعدی استیک گوشت گاو با کمک سلول های بنیادی و پرینتر سه بعدی ابداع کرده اند. 

به گزارش مهر به نقل از دیلی میل، محققان از نخستین گوشت گوساله چاپ سه بعدی جهان رونمایی کرده‌اند.

 

بیشتر گوشت‌هایی که در آزمایشگاه کشت می‌شود، بیشتر شبیه گوشت چرخ کرده هستند و ظاهر آنها شبیه استیک نیست. این نوع گوشت ساختار پیچیده‌ای ندارد و از فیبرهای ماهیچه‌ای ساده تشکیل شده است.

 

 استیک آزمایشگاهی ,اخبار علمی ,خبرهای علمی

اما استیک‌ها به ویژه استیک وایگو (Waygu) حاوی چربی ، ماهیچه و رگ‌های خونی در ساختار پیچیده هستند که نوعی ظاهر شبیه سنگ مرمر به وجود می‌آورند. اکنون محققان دانشگاه اوزاکا توانسته‌اند با کمک چاپ سه بعدی استیکی با این مشخصات ظاهری بسازند. به گفته آنها محصول مذکور از سلول‌های بنیادی و در آزمایشگاه تولید شده است.

 

استیک مشهور وایگو از گوشت گاوهای ژاپنی تهیه می‌شود و حاوی چربی بین ماهیچه‌ای زیادی است و شبیه سنگ مرمر به نظر می‌رسد. این ساختار سبب شده وایگو یکی از گران‌ترین و خوش طعم ترین استیک‌های جهان بود.

 

در روش جدید بافت‌های فیبری مختلف مانند ماهیچه، چربی و رگ‌های خونی را به وسیله پرینتر سه بعدی ساخته و با یکدیگر یکپارچه می‌شوند. به گفته محققان گوشت مصنوعی شباهت زیادی به نمونه واقعی دارد. همچنین می‌توان از این روش برای تولید ساختارهای پیچیده دیگر استفاده کرد.

 

‌دونگ هی کانگ مؤلف این پژوهش می‌گوید: تحقیق ما به حفظ محیط زیست در آینده کمک می‌کند. البته محققان به هزینه تولید استیک یا زمان عرضه استیک به بازار هیچ اشاره‌ای نکرده‌اند.

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------