انیمیشن چیست و انواع آن کدام است؟



تعریف انیمیشن,انیمیشن چیست,تاریخچه انیمیشن

انیمیشن

 

تعریف انیمیشن و انواع آن

انیمیشن شیوه ای سینمایی است که در آن تصاویر ثابت، به گونه ای دستچین و مدیریت می شوند که به طور پیوسته و پشت سر هم قرار می‌گیرند و هنگامی که این تصاویر با سرعت خاصی حرکت می کنند، این توهم را به وجود می‌آورند که جسمی در حال حرکت است یا کاراکتری زنده است. به عبارتی فرآیند به وجود آمدن حرکاتی خیالی در تصاویر یا اشیاء غیرجاندار را انیمیشن می‌گویند.

تعریف انیمیشن

انیمیشن شیوه ای برای عکاسی از نقاشی های پشت سر هم، مدل ها یا حتی عروسک ها، برای به وجود آوردن توهم حرکت در یک سکانس است. از آنجا که چشمان ما تنها می توانند یک تصویر را برای 1/16 ثانیه حفظ کنند، وقتی که چندین تصویر در پشت سرهم ظاهر می شوند، مغز آنها را در یک تصویر متحرک مخلوط می کند. در حقیقت به زبان ساده انیمیشن خلق تصاویر پشت سر هم برای به وجود آوردن توهم حرکت است.

 

ریشه شناسی

کلمه انیمیشن به معنای زندگی بخشیدن است. معنای اصلی کلمه در زبان انگلیسی سرزنده است و خیلی قدیمی تر از معنی رسانه تصویر متحرک استفاده شده است.

 

پویانمایی واژهٔ مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی به جای Animation در انگلیسی است.

 

فارسی زبانان واژهٔ کارتون را در مفهوم cartoon animation (نقاشی متحرک) می شناسند و استفاده می کنند و هر نوع نقاشی فکاهی و طنز دیگر را با عنوان کاریکاتور می شناسند.

 

تعریف انیمیشن,انیمیشن چیست,انواع انیمیشن

تعریف انیمیشن

 

تاریخچه انیمیشن

مثال های اولیه از سعی برای ثبت پدیده حرکت در تصاویر ثابت را می توان در نقاشی های غارهای دوران پارینه سنگی پیدا کرد که حیوانات بیشتر دارای چندین دست و پا هستند و در حالت های گوناگون نشان داده شده اند که منظور از آنها به آشکار، رساندن حس حرکت است.

 

در اسناد باستانی چینی، به دستگاه هایی اشاره شده است که گفته می شود به پیکرهای انسان یا حیوان حس حرکت کردن می دهند. این گزارش ها پیچیده هستند و امکان دارد فقط به حرکت پیکرها در فضا اشاره داشته باشند.

 

در قرن نوزدهم، ابزارهای Phenakistoscope،Zoetrope و praxinoscope اختراع شدند. کتاب پویانمایی عادی جزو دستگاه های انیمیشن اولیه بود که تصور حرکت را از روش یک سری تصاویر پی در پی به وجود می آید و تا موقع ظهور فیلم های متحرک و سینماتوگرافی در دهه ۱۸۹۰، پیشرفت دیگری در انیمیشن به دست نیامد.

 

خالق نخستین فیلم انیمیشنی عروسکی ( (The Beautiful Lukanida، کارگردان روس تبار ولادیسلاو استارویچ بود که با نام لادیسلاس استارویچ شناخته شده بود.

 

انیمیشن های دقیق تری که طی آن یک تیم از انیماتور ها هر فریم را با پس زمینه و شخصیت ها به صورت دستی می کشیدند، انیمیشن هایLittle Nemo، Gertie the Dinosaur و The Sinking of the Lusitania بودند که به وسیله وینزور مک کی، یک کاریکاتوریست موفق روزنامه، کارگردانی شده بودند.

 

در طول دهه ۱۹۱۰، تولید فیلم های کوتاه انیمیشنی که بیشتر به آنها کارتون گفته می شود، تبدیل به صنعتی جدا شد و کارتون های کوتاه برای نمایش در تئاترهای سینمایی تولید می شدند. موفق ترین تولید کننده در آن زمان جان راندولف بری نام داشت که به همراه انیماتور ارل هورد، فرایند انیمیشن روی طلق را اختراع کرد که تا انتهای آن دهه بر صنعت انیمیشن تسلط داشت.

 

El Apóstol یک فیلم انیمیشنی آرژانتینی در سال ۱۹۱۷ بود که با شیوه برش های کاغذ ساخته شده بود و نخستین فیلم انیمیشنی بلند دنیا شناخته می شود. متاسفانه یک آتش سوزی در استودیوی فردریکو ویل، تولید کننده آن، سبب از بین رفتن تنها کپی El Apóstol گردید و حال یک فیلم از دست رفته به حساب می آید.

 

در سال ۱۹۵۸، هانا باربارا انیمیشن Huckleberry Hound را ارائه نمود، نخستین برنامه تلویزیونی نیم ساعته که به طور کامل به صورت انیمیشنی بود.

 

انیمیشن کامپیوتری از زمان Toy Story (1995) شهرت پیدا کرده است. نخستین فیلم انیمیشنی بلند که کاملا با استفاده از این شیوه ساخته شد.

 

در سال ۲۰۰۸، بازار انیمیشن ۶۸.۴ میلیارد دلار ارزش داشت. از اواسط دهه ۲۰۱۰، انیمیشن به عنوان یک هنر و صنعت به رشد خود ادامه می دهد، چون پروژه های انیمیشنی خوش ترکیب می توانند توجه مخاطبان را از کی دنیا با هر سن و جنسیتی به خود جلب کنند. فیلم های انیمیشنی بلند در دوره زمانی ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۳، بالاترین سود (حدود ۵۲ درصد) را از بین همه ژانرهای سینمایی داشتند.

 

تعریف انیمیشن,انیمیشن چیست,انیمیشن سنتی چیست

انیمیشن چیست

 

انواع انیمیشن

- انیمیشن سنتی

- انیمیشن دو بعدی (مبتنی بر وکتور)

- انیمیشن سه بعدی

- موشن گرافیک

- استاپ موشن

 

انیمیشن سنتی چیست؟

این نوع از انیمیشن یکی از قدیمی ترین شکل های آن در فیلم است. بعضا انیمیشن cel نامیده می شود. همان گونه که گفته شد در پویانمایی، اشیاء روی کاغذ شفاف سلولز کشیده شده است. برای به وجود آوردن دنباله انیمیشن، انیماتور باید هر فریم را رسم کند. این همان مکانیسم Flipbook است که دقیقاً در مقیاس بزرگتر عرضه می شود.

 

نوع سنتی بیشتر انیمیشن 2D است. علاءالدین، شیر شاه و دیگر کارتون های اولیه بهترین مثال های این کار هستند. البته باید گفت که همه 2D ها سنتی نیستند.

 

پویانمایی به مجموعه فنونی اشاره شده در زیر گفته می شود که قبل از پیدایش پویانمایی رایانه ای برای تولید همه فیلم های پویانمایی استفاده می شده است و به غیر از فن حکاکی که در آن مستقیماً به وسیله یک سوزن روی حلقهٔ فیلم حکاکی انجام می گیرد بقیه فقط از روش عکاسی صحنه به صحنه به وجود می آمدند.

 

صحنه های فیلم پویانمایی سنتی، در اصل عکس هایی از طراحی ها، اشیاء، موجودات زنده یا تغییرات نور و هستند که از روش عکاسی برداشت شده اند و با به هم چسبیدن نگاتیوهای این عکسبرداری ها حلقهٔ فیلمی تشکیل می شده است که در دستگاه های آپارات و بدون توقف قابل پخش بوده است. برای به وجود آوردن توهم حرکت، هر فریم (نگاتیو) تفاوت ناچیزی با یک فریم پیش تر از آن دارد. از نمونه های فیلم های بلند پویانمایی سنتی می توان به پینوکیو، مزرعه حیوانات و آکیرا اشاره نمود.

 

تعریف انیمیشن,انیمیشن چیست,انیمیشن

تاریخچه انیمیشن

 

بعضی از انواع تکنیکهای انیمیشن سنتی عبارتند از

سِل انیمیشن: سل در حقیقت صفحهٔ شفافی است که می تواند از جنسهای گوناگون ساخته شود که از آن جمله شیشه طلق، نایلون و فیلم خام رادیولوژی و هستند اما طلقای نایلونی که هم سبک انعطاف پذیر نشکن و کم خطر و قابل بازیافت و ارزان قیمت تر هستند مناسب ترین مورد هستند.

 

این روش در اول راه به این لحاظ مورد اهمیت، توجه و استفاده وسیع قرار گرفت که این امکان را در اختیار فیلمسازان قرار می داد که بازیگران را در کنار کاراکترهای نقاشی شده بگذارند و در حقیقت بلیط ورود کارتونها به دنیای حقیقی بود و هم در پروژه های انیمیشن محض سبب افزایش بسیاری در سرعت تولید می شد و بلیط ورود صنعت انیمیشن به بازار درآمد و پول بود دیگر احتیاجی نبود که فضاهای پس زمینه یا بک گراند بارها و بارها طراحی شوند، به طور مثال در پلان های تعقیب و گریز یک بک گراند (دارا یا فاقد حرکت) طراحی شده و کاراکترهایی که در تعقیب هم بودند یک به یک از روی این بک گراند با رعایت سیکل حرکتشان عبور داده می شدند یا هنگامی که حرکتی در چند پلان یکسان بود طراحی های انیماتور یا پویانما فقط برای یک مرتبه روی طلق شفافی به نام سل (طلق) ترسیم می شدند و دیگر نیاز نبود که کپی شوند و بارها استفاده می شدند.

 

این روش با ورود روش های نوین مانند بک پروجکشن و آنگاه پرده های سبز و آبی و باطل گردید، ولی هنر سِل انیمیشن هنوز حفظ شده و بعضی کارهای پویانمایی با این شیوه ساخته می شوند که از نظر هنری ارزشمند و شایستهٔ قدردانی و دقت هستند.

 

استاپ موشن: استاپ موشن نوعی انیمیشن است که در آن وسایل فیزیکی (مانند خمیر بازی) با اندازه های کوچک میان فریم های عکس به طور جداگانه دستکاری می شوند. این تغییرات به صورتی است که، زمان پخش فریم ها به نظر می رسد اشیا به گونه مستقل درحال حرکت هستند.

 

در مورد استاپ موشن دقت به این نکته اهمیت دارد که استاپ موشن شیوه ای است ذاتاً سه بعدی که در بعضی گونه ها مثل کات اوت فقط دو بعد تصویر برداری شده و یا نمایش داده شده یا مورد تأکید قرار می گیرد.

 

زنده نگاری خمیری: پیکره شخصیت ها و اجسام متحرک از ماده ای نرم ساخته می شود که امکان دارد اسکلت نیز داشته باشند تا فیگور آن ها را ثابت نگه دارد. شیوه فیلمبرداری نیز مثل استاپ-موشن است. کات-اوت: نوعی از زنده نگاری استاپ موشن است که توسط قطعات مسطحی مثل کاغذ ساخته می شود.

 

پویانما هر فریم قطعات را کمی جابه جا می کند. زنده نگاری سیلوئت: نوعی زنده نگاری کات-اوت بی رنگ که کاراکترها به طور سیلوئت سیاه پیدا می شوند. (مانند عکس های ضد نور) موشن گرافیک: از تصاویر مسطح گرافیکی، عکس، قطعات روزنامه یا مجله و غیره همراه با تایپ (نوشته) ساخته می شود که در گذشته با حرکت دادن فریم به فریم انیمیت می شد.

 

زنده نگاری عروسکی: به پویانمایی استاپ-موشنی گفته می شود که شامل پیکره های عروسکی است که در تعامل با فضاهای مانند واقعیت انیمیت می شوند. عروسکها داخلشان اسکلت دارد که به ایستایی آن ها کمک کند و همین طور مفصل هایی که در محورهای خاصی می چرخند. (مثل کابوس پیش از کریسمس ساخته تیم برتون).

 

در سال های اول انیمیشن سنتی، انیماتور تصاویر را روی یک میز که داخل خود نور داشت ترسیم می کرد، پس سازنده انیمیشن می توانست انیمیشن قبلی خود را ببیند. امروزه انیمیشن سنتی تقریباً متداول نیست و اغلب نقاشی ها روی تبلت انجام می شود و از زمان The Little Mermaid در سال 1989 به وسیله دیزنی دیگر از رنگ آمیزی استفاده نشده است.

 

تعریف انیمیشن,انیمیشن چیست,انیمیشن یا پویانمایی

انواع انیمیشن

 

انیمیشن 2 بعدی

در این نوع انیمیشن‌ها داستان و کاراکترها در فضای دو بعدی نشان داده می‌شوند و عمقی ندارند و مثل عکس تخت و صاف هستند و به علت استفاده از تصاویر وکتوری و پیکسلی گرافیک بیشتری نسبت به انیمیشن یک بعدی دارند.

 

انیمیشن سه بعدی

انیمیشن سه بعدی که در آن دقیقاً مثل دنیای سه بعدی در سه بعد یعنی طول عرض و ارتفاع ساخته می‌شوند، اغلب فیلم‌ها و انیمیشن‌های امروزی به صورت سه بعدی بوده‌است. در انیمیشن سه بعدی به علت استفاده از گرافیک کامپیوتر کیفیت انیمیشن پیشرفت بسیاری خواهد کرد. 

 

نقاشی متحرک

نقاشی متحرک، قطعات گرافیکی دیجیتالی هستند که توهم حرکت را به وجود می آورند و اغلب برای تبلیغات و پی در پی عنوان در فیلم ها برای برقراری ارتباط با بیننده مورد استفاده قرار می گیرند. از این شیوه بیشتر برای پروژه های چندرسانه ای و فعالیت های تجاری استفاده می شود.

 

گردآوری: بخش فرهنگ و هنر بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

    ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

    ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------

    Makan Inc.| All Rights Reserved - © 2013 - 2024