خواص فلفل سبز تند و شیرین + انواع فلفل سبز
- مجموعه: خواص مواد غذایی
خاصیت فلفل سبز تند و شیرین برای سلامتی
فلفل سبز (به انگلیسی:green-pepper) دارای ویتامین ث بسیار زیادی است که آنتی اکسیدانی قوی برای تقویت سیستم ایمنی بدن است و از سویی دیگر کلاژن سازی در بدن را تحریک می کند. وجود کلاژن برای نرم و انعطاف پذیر بودن پوست و رگ های بدن اهمیت زیادی دارد و سرعت روند پیری را کاهش می دهد.
فلفل گیاهی است بوته ای و یک ساله که زادگاه اصلی آن سواحل آمریکاست. ساقه های بوته فلفل تا ارتفاع 70 سانتی متر میرسد. برگ های آن به رنگ سبز تیره و کشیده و نوک تیز هستند و گل ها به رنگ سفید و به صورت تکی و جدا از یکدیگر در انتهای ساقه نمایان می شوند. میوه این گیاه که همان فلفل باشد در دو نوع خوراکی و زینتی دیده می شود.
فلفل در رنگ های سرخ ، سبز ، زرد و بنفش و به اشکال نازک کشیده ، ضخیم و گوشتی کشیده ، ضخیم و گوشتی کوتاه ، کروی و گیلاسی شکل، بیضوی ، کروی و گوجه ای شکل دیده می شود.
طعم فلفل در انواع آن مختلف است و از تند تا شیرین ( به انگلیسی : Hot green-pepper - Sweet green-pepper ) یافت می شود. مصرف فلفل بصورت خام و تازه با غذا یا اضافه نمودن در سالاد و پخت و پز و ترشی ها مرسوم است. پودر فلفل خشک هم یکی از چاشنی های پرطرفدار است که همراه غذا مصرف می شود.
فلفل سبز به عنوان جزء اصلی رژیم غذایی آمریکایی و هندی شناخته می شود. فلفل سبز حاوی کپسایسین، ویتامین A ، ویتامین C ، ویتامین B ، ویتامین E ویتامین K، آهن ، منیزیم و پتاسیم و مس است. علت اصلی مزه تند فلفل به دلیل وجود نوعی آنتی اکسیدان به نام کپسایسین است.
مصرف فلفل سبز بدن را در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند و باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان می شود. کپسایسین موجود در فلفل سبز تند باعث کاهش سطح کلسترول بدن می شود و مقدار بالای ویتامین های موجود در آن روند پیری را کاهش میدهد.
خواص فلفل سبز برای سلامت
فلفل سبز در دو نوع شیرین و تند وجود دارد. نوع تند آن به واسطه وجود کپسایسین می تواند خواص بیشتری داشته باشد ولی خواص فلفل سبز که در ادامه می آید به صورت مشترک جزو خواص انواع فلفل شیرین و فلفل تند محسوب میشود.
• بهبود خلق و خو ، مصرف فلفل سبز باعث ترشح هورمون آندورفین در مغز شده و منجر به شادی فرد می شود.
• حمایت و تحریک سیستم قلبی عروقی ، پیشگیری از تصلب شرائین و فشار خون ، پایین آوردن کلسترول و تری گلیسرید. تحقیقات نشان داده است افرادی که هر روز هنگام غذا فلفل سبز مصرف میکنند خیلی کمتر نسبت به دیگران به بیماری های قلبی عروقی دچار می شوند.
• مسکن موضعی و بهبود دهنده میگرن و سردرد
• خاصیت ضد باکتری فلفل سبز باعث افزایش مقاومت بدن در مقابل عفونت های معده و روده است و میتواند اسهال عفونی را درمان کند و التهاب و درد بواسیر را کاهش دهد.
• فلفل سبز به عنوان داروی ضد ریزش مو به کار می رود و از فولیکول مو در برای اثرات مضر دی هیدروتستسترون محافظت می کند. فلفل حاوی سیلیکونی طبیعی است که جریان خون را به سمت پوست سر و فولیکول های مو افزایش میدهد و باعث افزایش و تقویت رشد مو میشود.
• فلفل سبز غنی از آنتی اکسیدان هایی است که به حفظ ایمنی بدن در برابر سرطان کمک می کند.
• فلفل سبز سطح قند خون را تنظیم می کند بنابراین برای افراد دیابتی بسیار مفید است.
• مقادیر بالای فیبر خوراکی موجود در آن به پاکسازی روده ها کمک کرده و از یبوست پیشگیری می کند.
• خواص ضد التهابی فلفل سبز به تسکین درد و تورم بیماری های استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید کمک می کند.
• مقادیر بالای ویتامین A و C باعث افزایش سیستم ایمنی بدن شده و با افزایش غشای مخاطی سالم در مسیر بینی و ریه ها از بدن در برابر عوامل بیماری زا به خصوص بیماری های سیستم تنفسی و ریه ها محافظت می کند.
• وجود ویتامین E بالا در فلفل سبز باعث عملکرد بهتر تولید چربی طبیعی پوست شده و به بهبود شرایط پوست کمک میکند.
• محتوای بالای کلسیم و ویتامین K در فلفل سبز به کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان کمک کرده و به حفظ سلامت دندان ها و مخاط بدن کمک میکند.
خواص فلفل سبز تند
• فلفل سبز تند باعث تحریک کلاژن و پروتئین در بدن می شود و برای رگ های خونی، بافت ها، پوست افراد و استخوان ها مفید است.
• باعث باز شدن مجاری تنفسی شده و به راحت نفس کشیدن کمک می کند از سویی دیگر از ابتلا به ذات الریه و آسم جلوگیری می کند.
• باز شدن اشتها
• با افزایش خونرسانی به ناحیه زخمی یا عفونی باعث بهبود سریعتر زخم می شود.
• با افزایش جریان خون باعث جلوگیری از آکنه و درمان جوش پوستی می شود.
• فلفل سبز تند ماننع از لخته شدن خون میشود بنابراین در جلوگیری از سکته مغزی نقش موثری ایفا میکند.
روش مصرف فلفل سبز تند برای لاغری
یکی از فواید فلفل سبز تند افزایش متابولیسم و چربی سوزی است که منجر به کاهش وزن می شود.
کالری کم و فیبر زیاد فلفل سبز شما را سیر نگه داشته و مانع از پرخوری شده در نتیجه به حفظ وزن سالم به شما کمک می کند.
اصلا از خوردن فلفل سبز نترسید. فلفل سبز کالری ندارد به خصوص اگر تند باشد. بر اساس مطالعات سوخت ساز بدن تا سه ساعت بعد از مصرف فلفل سبز تند تا 50 درصد افزایش پیدا می کند.
به منظور کاهش وزن هر روز صبح ناشتا یک لیوان آب گرم را با آب نصف لیموترش تازه ، یک قاشق چایخوری عسل و مقداری پودر فلفل تند ترکیب کنید و بنوشید. این ترکیب به سم زدایی و چربی سوزی بدن در طول روز کمک می کند.
مضرات فلفل سبز
• افرادی که آلرژی و خارش دارند در صورت مصرف فلفل سبز احتمال افزایش مشکلاتشان وجود دارد.
• اگر معده حساسی دارید و به خوردن غذاهای تند عادت ندارید در مصرف فلفل سبز تند دقت کنید چرا که ممکن است دچار عوارضی از قبیل سوزش معده ، گلو و دهان شوید.
• با این که استفاده زیاد فلفل سبز تند عوارضی ندارد ولی از آن جایی که در فرهنگ غذایی ما خوردن غذاهای تند متداول نیست ممکن است با خوردن این غذاها دچار بالا رفتن فشار خون، سوزش معده یا افزایش تپش قلب شوید.
• کپسایسین موجود در فلفل سبز تند میتوند باعث ایجاد سوزش در پوست و چشم شود.
• گرد فلفل می تواند گلو و چشم را تحریک کند.
• اگر تندی فلفل باعث سوزش پوست شما شد، پوست را با شیر یا آب سرد بشویید. کازئین موجود در شیر، اثر تندی فلفل را خنثی می کند.
• فلفل تند می تواند علایم بیماری سندرم روده تحریک پذیر را تشدید کند.
• تحقیقات نشان داده است که زیاده روی در مصرف فلفل تند خطر ابتلا به سرطان معده و کیسه صفرا را افزایش میدهد.
مصرف فلفل سبز در بارداری و شیردهی
اگر هنگام مصرف فلفل سبز تند در بارداری احساس ناراحتی ندارید می توانید به مقدار محدود غذاهای تند مصرف کنید. به طور کلی رعایت اعتدال در این زمینه مشکلی برای مادر و جنین ایجاد نخواهد کرد. ولی از آن جا که فلفل تند مقدار فیبرین خون را کم می کند و تمایل خون به لخته شدن را کاهش میدهد بنابراین احتمال خونریزی بیشتر در زمان زایمان وجود دارد.
در سه ماهه دوم و سوم مصرف فلفل سبز تند برای مادرانی که معده حساس دارند میتواند منجر به سوزش سر دل و رفلاکس معده شود بنابراین اگر با چنین مشکلی روبرو هستید بهتر است مصرف غذاهای تند را کنار بگذارید.
خوردن غذاهای تند می تواند تهوع صبحگاهی را تشدید کند.
خوردن فلفل سبز تند درزمان شیردهی می تواند باعث انتقال کپسایسین موجود در فلفل به نوزاد شده و باعث بی قراری او شود.
اگر معده حساسی ندارید مصرف فلفل سبز در حد اعتدال می تواند برای بارداری مفید باشد. فلفل سبز عملکرد سیستم گوارش را بهبود داده ، یبوست و نفخ بارداری و دردهای شکمی را کاهش میدهد.
فلفل سبز حاوی مقادیر قابل توجه فولات است که مانع از ابتلای جنین به نقایص دستگاه عصبی میشود.
طبع فلفل سبز و مصلح آن
در طب سنتی طبع فلفل سبز گرم و خشک است . مصلحات فلفل سبز روغن های گیاهی سرد و عسل است.
ارزش غذایی فلفل سبز در هر 100 گرم
کالری : 40
چربی : 0.4 گرم
قند : 5 گرم
کربوهیدرات : 9 گرم
فیبر : 1.5 گرم
پروتئین : 1.9 گرم
شاید برای برخی از افراد مهم باشد که بدانند فلفل سبز قند دارد یا خیر . فلفل سبز شیرین در هر 100 گرم حداکثر 6 گرم کربوهیدرات دارد که بخش زیادی از آن آن فیبر خوراکی است و هیچ تاثیری بر افزایش وزن ندارد و به هیچ عنوان خطری برای افراد دیابتی ایجاد نمیکند و باعث افزایش قند خون نخواهد شد بلکه کاملا برعکس به کنترل قند خون کمک میکند.
گردآوری : بخش آشپزی و تغذیه بیتوته