همه چیز دربارهی لیزر بیکینی (ناحیه تناسلی)
- مجموعه: بهداشت بانوان
اصلاح موهای زائد ناحیه تناسلی
حقیقت این است که شیو ناحیه بیکینی بسیار دشوار است و اغلب موهای این ناحیه کاملاً تمیز نمیشود. هر چقدر هم سعی کنید تا این ناحیه را خوب شِیو کنید باز هم میبینید که موهای زائد همچنان وجود دارند و یا روز بعد دوباره رشد خود را آغاز میکنند. این یکی از دلایلی است که خانمها بسیار به لیزر بیکینی علاقهمندند.
باید قبول کنید که شِیو کردن و اپیلاسیون بسیار وقتگیر هستند و نتایج ماندگاری ندارند، به همین سبب لیزر ناحیه بیکینی میتواند راه مناسبی برای از بین بردن موهای زائد این ناحیه به حساب آید. در این روش پیشرفته فولیکولها توسط اشعه لیزر از بین رفته و به پوستی کاملاً هموار و بدون مو دست خواهید یافت.
روشن شدن و لطافت پوست ناحیه بیکینی با لیزر
بانوان با سن، شغل، طبقه اجتماعی و سبک زندگی متفاوت اقدام به لیزر موهای زائد می کنند چون می خواهند پوستی زیبا و لطیف داشته باشند. لیزر موهای زائد به راحتی ریشه و قسمت های تیره زیر پوست را از بین می برد و سبب می شود تا پوست ناحیه ژنیتال شما پس از انجام جلسات لیزر موهای زايد کاملا رنگی روشن و پوستی لطیف پیدا کند. لطفات پوست به دلیل بسته شدن منافذ پوست به دلیل وجود داشتن موها زائد است.
نتایج لیزر بیکینی
دو هفته پس از اولین جلسه از لیزر موهای زاید بیکینی شما تغییرات واضحی را احساس خواهید نمود اما به این معنی نیست که کار تمام شده است. در واقع نتیجه لیزر موهای زاید بیکینی به صورت ریزش مو ناحیه مشخص، کنده شدن آسان مو در آن ناحیه و ضعیف شدن آن دیده شده و ادامه دار می باشد.
دقت نمایید که لیزر موهای زاید بیکینی در بدن های مختلف متفاوت است یعنی رنگ پوست شما، نوع مو و میزان ضخامت آن تأثیر مشخص در نتیجه لیزر بیکینی خواهد داشت. برای رسیدن به نتیجه بهتر از لیزر موهای زائد اندام تناسلی زنانه، می توانید با تست یک شات، تاثیر لیزر را روی پوست این ناحیه ببینید.
از اپیلاسیون، وکس، تیغ، قیچی، کرم موبر و داروهای مختلف برای رفع موهای زائد اندام تناسلی در خانم ها و اقایان استفاده می شود که هیچیک از این روش ها مدت طولانی دوام نیاورده و با رشد مجدد موهایتان مواجه خواهید شد.
در حالیکه با استفاده از روش لیزر حجم زیادی از موهای زائدتان برای همیشه از بین خواهند رفت. پس از لیزر موهای زائد ژنیتال دیگر نیازی به وکس کردن، استفاده از موم و دستگاه اپلیدی نیست.
استفاده از لیزر برای حذف موهای زائد یک روش قطعی است ولی ۱۰۰% تضمینی نیست. لیزر تنها حدود 80 تا 90 درصد از موهای زائد بدن را ازبین میبرد. زیرا لیزر تنها فولیکولهای فعال ریشه مو را به طور انتخابی هدف قرار میدهد.
بنابراین به ریشه هایی از مو که درحال استراحت هستند، کاری ندارد و این ریشه ها پس از مدتی دوباره شروع به رشد خواهند کرد. بنابراین نباید انتظار داشت که با استفاده از لیزر موهای زائد بدن به صورت دائمی آنها از بین خواهند رفت. بلکه باعث نازکتر شدن و کمتر شدن آنها خواهد شد.
عدم ابتلا به عفونتهای پوستی با لیزر
پوست ناجیه تناسلی زنان بسیار حساس است و در روابط جنسی سالم تاثیر مهمی میگذارد همچنین این ناحیه از بدن در معرض انواع عفونت ها و آسیب های بافتی قرار داردپس باید از روش هایی که آسیب کمتری به پوست وارد میکنند استفاده کنید.
تحقیقات پزشکی در آمریکا ثابت کرده است که نزدیک نیمی از زنان و دختران جوان و میانسال برای رفع موهای زائد ناحیه تناسلی خود از تیغ استفاده می کنند. استفاده از این روش می تواند باعث بروز قرمزی، زخم، بریدگی، افزایش عفونت های پوستی، بروز تبخال و زگیل تناسلی شود. تیغ علاوه بر این عوارض باعث ایجاد جوش و موی زیر پوستی نیز می شود.
جلسات لیزر موهای ناحیه بیکینی
لیزر موهای زائد اندام تناسلی معمولا بسیار کم عارضه و بدون درد است طی حداقل ۴ جلسه موهای زائد تا حدود ۸۵ درصد از بین رفته و بقیه نازک میشود. این موضوع بسته به حجم مو و ضخامت آن تا 6 جلسه نیز ادامه دار است.
گاهی دیده می شود که میزان ضخامت مو و یا رنگدانه های آن بسیار زیاد است که این موضوع سبب می شود 10 جلسه نیاز به تکرار لیزر بیکینی باشد. به طور معمول هر جلسه از لیزر موهای زاید بیکینی در حدود 8 دقیقه زمان می برد که اگر زمان آماده سازی را به آن اضافه نماییم این زمان به 10 دقیقه افزایش خواهد یافت.
انواع پوست و دستگاه های لیزر مورد استفاده برای آن
ازدستگاه های لیزر متفاوتی در ناحیه بیکینی میتوان استفاده کرد. تنها تفاوت این دستگاه ها در طول موج آنها است که بر روی پوست میتابانند و هرچی این طول موج بیشتر باشد، عمق نفوذ آن به پوست بیشتر شده و کمتر رنگدانه های پوست را درگیر میکند و از آسیب به پوست و آزردگی آن جلوگیری میشود.
از دستگاه الکساندرایت بر روی پوستهای روشن استفاده میشود. بر روی پوستهای کمی تیره از دستگاه دایود استفاده میشود که بهترین گزینه برای لیزر موهای زائد ناحیه بیکینی است. از دستگاه اندیاگ برای پوستهای کاملا تیره استفاده میشود.
درد لیزر موهای زائد ناحیه بیکینی
افراد مختلف دارای تجربه های متفاوتی از انجام لیزر موهای زائد ناحیه بیکینی دارند. درد لیزر بر روی این ناحیه به صورت سوزش، سوزن سوزن شدن و یا کشیده شدن کشی بر روی پوست توصیف شده است. از آنجا که آستانه تحمل درد در افراد مختلف متفاوت است. بنابراین ممکن است بنابر تشخیص پزشک هنگام لیزر درمانی از کرمهای موضعی بی حسی استفاده شود و یا برای بعضی افراد استفاده نشود.
بهترین زمان برای لیزر بیکینی
به طور کلی فصلی برای انجام لیزر بیکینی تعیین نشده است و همه زمان ها برای این اقدام می تواند مناسب باشد، اما عده ای معتقدند که تابستان زمان مناسب برای لیزر بیکینی نمی باشد. در واقع در فصل تابستان به دلیل تعرق بیش از حد احتمال سوختن پوست در وضعیت عادی نیز وجود دارد و لیزر بیکینی ممکن است کمی این سوخت را بیشتر نماید.
اقدامات قبل از لیزر بیکینی
اگر می خواهید به سراغ لیزر بیکینی بروید می بایست یک سری اقدامات لازم را انجام دهید. شما می بایست 4 هفته قبل از لیزر بیکینی قسمت مشخص را با استفاده از تیغ تراش نمایید. دقت نمایید که استفاده از تیغ نکته ای مهم در این خصوص بوده و شما نمی توانید از سایز لوازم از جمله موم و یا وکس و … استفاده نمایید.
باید یک ماه پیش از درمان از اپیلاسیون، وَکس و کندن مو اجتناب کنید چون ریشه موها باید کاملاً سالم و دست نخورده باقی بمانند تا لیزر بتواند به خوبی آنها را از بین ببرد. 2 ساعت قبل از لحظه آغاز لیزر بیکینی می بایست ناحیه مورد را به طور دقیق با تیغ بتراشید.
برای کسب بهترین نتایج باید هرگونه محصولات پوستی مانند لوسیونها، پودرها، عطر، دئودورانت و… را از ناحیه بیکینی پاک کنید.
عوارض لیزر موهای زائد بیکینی
سوختگی: هنگام استفاده از لیزر برای حذف موهای زائد گرما تولید میشود که ممکن است بر روی پوست سوختگیهای خفیفی ایجاد کند. در برخی موارد نیز سوختگیهای شدید گزارش شده است.
خارش، درد، بی حسی و سوزش: از جمله عوارضی است که در هنگام استفاده از لیزر موهای زائد اتفاق میافتد. این عارضه امری طبیعی و موقتی است. قرمزی در پوست و تورم فولیکولهای ریشه مو: یکی دیگر از شایع ترین عارضه ها میباشد که پس از چند روز از بین خواهد رفت.
لیزر بیکینی و نازائی
این دیدگاه در بین برخی از خانمها دیده می شود و به نوعی سبب تردید آنها شده است. گاهی نیز دیده می شود که فرد دو الی سه جلسه پس از مراجعه دچار سردرگمی شده و این امر را در نیمه راه رها می نماید.
اما در این راستا متخصصان اینگونه پاسخ دادهاند که لیزر موهای زاید بیکینی ماهیت نوری دارد، اشعه ساطع شده از آن به نوعی هیچ شتابی نداشته و در نتیجه تنها در لایه ای نازک از پوست تأثیر می گذارد. اگر باردار هستید ریسک نکنید اما اگر قبل و یا پس از بارداری می خواهید به سراغ لیزر بیکینی بروید هیچ خطری شما را تهدید نمی نماید.
نکات مهم
• مراکز و کلینیکهایی را برای لیزر درمانی انتخاب کنید که حتما دارای افراد متخصص و تکنسینهای مجرب باشد، تا بتوانید نتایج مطلوبی از انجام لیزر موهای زائد داشته باشید.
• بسیار مهم است که که برای نتیجه بخش بودن جلسات درمانی را به طور منظم پیگیری کنید.
• اگر در دوره قاعدگی خود به سر میبرید و میخواهید لیزر ناحیه بیکینی را انجام دهید، از شما خواسته میشود که از تامپون استفاده کنید.
گردآوری: بخش سلامت بیتوته