جنبش زنانه علیه بیماری



 

جنبش زنانه علیه بیماری

 

● بیماری های قلبی

بسیاری از مردم فکر می کنند بیماری قلبی یک بیماری مردانه است، در صورتی که این بیماری تهدیدی بزرگ برای خانم ها به شمار می رود. در واقع بیماری های قلبی علت اصلی مرگ و میر و ناتوانی خانم ها پس از ۶۰ سالگی هستند. خانم ها ۷-۸ سال دیرتر از آقایان به بیماری های قلبی مبتلا می شوند. با وجود این که آمار مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی در آقایان بیشتر است، اما خانم ها کمتر از آقایان از حملات قلبی جان سالم به در می برند. علت این است که خانم ها علائم حمله قلبی (که با علائم آقایان متفاوت است) را نمی شناسند و از این رو دیرتر برای درمان اقدام می کنند. خانم ها علائمی مانند خستگی غیرعادی، حالت تهوع، تنگی نفس، سوء هاضمه و اضطراب را تجربه می کنند.

 

● پوکی استخوان

پوکی استخوان نوعی بیماری است که در آن استخوان ها شکننده و ضعیف می شوند و به آسانی می شکنند. هم زنان و هم مردان به پوکی استخوان مبتلا می شوند، اما این بیماری در بین خانم ها شایع تر است. دانسیته استخوانی در سن سی سالگی به اوج خود می رسد.

بعد از این سن، سالی یک درصد از دانسیته استخوان کاسته می شود. تا قبل از دوران یائسگی، سرعت تحلیل استخوان در زنان با مردان برابر است؛ اما پس از آن در غیاب هورمون استروژن (هورمون جنسی زنانه) این سرعت تا ۶ برابر افزایش می یابد. بهترین راه حفاظت از استخوان ها این است که رژیم غذایی سرشار از کلسیم و ویتامین D داشته باشید و تمرینات استقامتی مانند دو، پیاده روی و وزنه زدن را انجام دهید.

 

● سرطان سینه

سرطان سینه شایع ترین سرطان در بین خانم هاست و تقریبا یک میلیون زن در سرتاسر جهان به این بیماری مبتلا هستند. اگرچه علت سرطان سینه هنوز ناشناخته است، اما عوامل ژنتیکی یا فاکتورهای هورمونی به عنوان نخستین علل ابتلا به سرطان سینه شناسایی شده اند. سن، سابقه خانوادگی، تعداد زایمان و سابقه یائسگی، اضافه وزن و یا چاقی پس از یائسگی از دیگر عوامل زمینه ای ابتلا به سرطان سینه هستند.

 

● افسردگی

خانم ها حداقل دو برابر بیشتر از آقایان افسردگی را تجربه می کنند. اگرچه علت این تفاوت ناشناخته است، اما فاکتورهای هورمونی و فیزیولوژیکی خاصی در خانم ها وجود دارند که آنها را مستعد ابتلا به افسردگی می کنند. مثلا تغییرات هورمونی مخصوصا پس از زایمان یا در دوران یائسگی می تواند افسردگی ایجاد کند. علائم افسردگی عبارتند از: احساس ناراحتی، بی علاقگی و لذت نبردن از انجام کارهایی که قبلا به آنها علاقه داشته اید، احساس گناه، کاهش یا افزایش وزن، بی اشتهایی، کمبود انرژی و خستگی.خانم هایی که از موقعیت اقتصادی و اجتماعی پایینی برخوردارند، بیشتر به افسردگی مبتلا می شوند، چرا که مرتبا با مشکلات مالی، تبعیض، بیکاری و نداشتن تحصیلات بالا دست و پنجه نرم می کنند. از جمله دیگر فاکتورهای موثر در این زمینه می توان به سابقه آزار جنسی یا مشکلات زناشویی اشاره کرد.

نکته کلیدی در بهبود افسردگی این است که تقاضای کمک کنید. اگرچه ممکن است احساس تنهایی داشته باشید، اما باید با دیگران معاشرت کنید. چون انزوا و گوشه نشینی، سوخت اصلی افسردگی است. بگذارید دوستان و اعضای خانواده از وضعیت شما باخبر شوند و از شما حمایت کنند. تغییر در سبک زندگی می تواند تاثیر به سزایی در افسردگی داشته باشد. از جمله استراتژی های موثر در این زمینه می توان به کنترل استرس، ورزش منظم و خواب کافی اشاره کرد.

 

● خطر ها را کاهش دهید

▪ خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهید

▪ وزن خود را در حد ایده آل نگاه دارید.

▪ مرتبا ورزش کنید. هفته ای ۵ روز و روزی ۳۰ دقیقه حرکات ایروبیک انجام دهید و پیاده روی کنید.

▪ رژیم غذایی سرشار از میوه ها و سبزیجات تازه داشته باشید. سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم، گل کلم، کلم بروکلی، گوجه فرنگی و هویج از شما در برابر سرطان سینه محافظت می کنند. از مصرف غذاهای چرب خودداری کنید.

▪ بدون تجویز پزشک داروی استروژن مصرف نکنید.

▪ از بروز بیماری های قلبی جلوگیری کنید.

▪ سیگار نکشید. همچنین از قرار گرفتن در معرض دود سیگار دیگران خودداری کنید.

▪ مرتبا فشار خون و کلسترول خود را چک کنید.

▪ وزن خود را در حد ایده آل نگاه دارید.

▪ پیوسته ورزش کنید.

▪ اگر دیابت دارید، مراقب قند خون خود باشید.

▪ از یک رژیم غذایی حاوی نمک، چربی های اشباع شده، چربی های ترانس، کلسترول و قندهای مصنوعی کمتر استفاده کنید. میوه ها، سبزیجات، غلات و ماهی تازه مصرف کنید تا قلب و سیستم عروقی سالمی داشته باشید.

منبع:Bartarinha.ir

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------