عفونت قارچی واژن چیست و چگونه درمان می شود؟



علل عفونت زنانه, عفونت در زنان

خارش مزمن واژن، خارش غیر قابل تحمل است که با دارو درمان می شود

 

ترشحات طبیعی واژن در زنان را نباید با عفونت قارچی واژن اشتباه گرفت. ترشحات طبیعی شبیه ترشحات زنان قبل از قاعدگی می‌باشد. اگر در مورد طبیعی یا غیر طبیعی بودن این ترشحات شک دارید، با پزشک خود مشورت نمایید.

عفونت قارچی واژن چیست؟

عفونت قارچی واژن عبارت است از رشد بیش از اندازهٔ قارچ‌ها در ناحیهٔ مهبل که منجر به آزار شخص مبتلا می‌گردد.
عفونت واژن به دلیل رشد بیش از اندازهٔ قارچ کاندیدا است. این نوع قارچ در حالت طبیعی در شمار کم در ناحیهٔ مهبل وجود دارد. این عفونت جزو بیماری‌های آمیزشی به شمار نمی‌آید اما در میان افرادی که از نظر جنسی فعالیت زیادی دارند بیشتر دیده می‌شود.

 

۷۵ درصد از خانم‌ها دست کم یک بار در زندگی‌شان دچار این عفونت واژن شده‌اند و نیمی از آن‌ها دست کم دو بار عفونت داشته‌اند. نزدیک به ۵٪ بیش از سه بار در یک سال دچار عفونت شده‌اند. این نوع عفونت پس از عفونت واژینوز باکتریال، فراگیرترین نوع عفونت مهبلی است.

 

چه چیزی باعث عفونت قارچی واژن می شود؟
قارچ کاندیدا یک میکروارگانیسم طبیعی در ناحیه واژن است. باکتری لاکتوباسیل رشد آن را تحت کنترل نگه می دارد. اما اگر تعادل سیستم شما به هم بخورد، این باکتری ها کارآمد نخواهند بود. این موضوع، منجر به رشد بیش از حد قارچ می شود که علایم عفونت قارچی واژینال را ایجاد می کند.

عوامل متعددی می توانند باعث عفونت قارچی شوند، از جمله:
- آنتی بیوتیکها (مقدار لاکتوباسیلوس (“باکتری خوب”) را در واژن کاهش می دهد)
- بارداری
-دیابت بدون کنترل
- سیستم ایمنی ضعیف
- استرس
- کمبود خواب

- عادات غذایی خوردن فقیر، از جمله غذاهای شیرین به مقدار زیاد
- عدم تعادل هورمونی در نزدیکی دوره قاعدگی

اگر شما عفونتهای قارچی مکرر یا مشکلی برای از بین بردن عفونت قارچی با درمان متعارف دارید، ممکن است یک نوع دیگر از کاندیدا عامل آن باشد. آزمایش می تواند نوع کاندیدا را مشخص کند.

 

علل عفونت زنانه, عفونت در زنان  خارش واژن معمولاً با ترشحات غیر طبیعی همراه است که سبب نگرانی زن ها می شود


علائم عفونت قارچی واژن 
۱- ترشحات واژن: یکی از شایع ترین علایم عفونت قارچی واژن در طول دوران بارداری، ترشحات سفیدرنگی است که از ناحیه واژن خارج می‌شود. هم چنین ممکن است به رنگ سبز یا زرد هم باشد. مقدار این ترشحات می‌تواند زیاد یا کم باشد.


۲- خارش و سوزش: ناحیه تناسلی زنان مبتلا به عفونت قارچی واژن معمولا متورم می‌باشد و در طول بارداری احساس خارش و سوزش در این ناحیه دارند. ولوو واژینیت بیماری است که در آن فرج و مهبل دچار التهاب، خارش و سوزش می شود. سوزش و خارش واژن ممکن است شدید شود و شدت سوزش در هنگام رابطه جنسی با همسر و ادرار کردن بسیار بدتر می‌شود. 


۳- بوی واژن: موقع عفونت قارچی واژن، بوی نامطبوعی ایجاد می‌شود. البته بوی نامطبوع واژن و یا ترشحات واژن، در بیماری هایی نظیر واژینوباکتریال نیز دیده می‌شود. آزمایش ترشحات توسط پزشک متخصص، در تشخیص قطعی و دقیق بیماری به پزشک کمک می‌کند.


تذکر
ترشحات طبیعی واژن در زنان را نباید با عفونت قارچی واژن اشتباه گرفت. ترشحات طبیعی شبیه ترشحات زنان قبل از قاعدگی می‌باشد. اگر در مورد طبیعی یا غیر طبیعی بودن این ترشحات شک دارید، با پزشک خود مشورت نمایید. اگرچه امکان درمان طبیعی عفونت قارچی واژن در دوران بارداری وجود دارد، اما به دلیل اهمیت این دوران بهتر است مادران مبتلا تحت نظر پزشک متخصص زنان به درمان این بیماری بپردازند. خانم‏ها به محض برطرف شدن علایم، مصرف داروهایشان را قطع می‏کنند اما این کار باعث عود دوباره بیماری خواهد شد.

 

 

علل عفونت زنانه, عفونت در زنان

درمان عفونت واژن به شدت و نوع عفونت بستگی دارد

 

درمان عفونت قارچی واژن
اگر می خواهید برای درمان عفونت واژن از داروهای تجویزی اجتناب کنید، می توانید سعی کنید عفونت های قارچی واژن را با داروهای طبیعی درمان کنید، اما این داروها به عنوان داروهای دارای اندیکاسیون، موثر و قابل اعتماد نیستند. برخی از داروهای محبوب طبیعی عبارتند از:
-روغن نارگیل
-کرم عصاره ی درخت چای
-سیر
-شیاف واژینال بوریک اسید
قبل از استفاده از کرم ها یا روغن ها به واژن خود، از تمیز بودن دست های خود اطمینان حاصل کنید.


شما همچنین می توانید قبل از تلاش برای درمان گیاهی عفونت واژن، با پزشک خود صحبت کنید. این مهم است زیرا:
-اگر علائم شما به علت چیزی غیر از یک عفونت قارچی ساده باشد، پزشک شما می تواند به تشخیص وضعیت شما کمک کند.


-بعضی از گیاهان می توانند با داروهایی که ممکن است مصرف کنید، تداخل داشته باشند و یا می توانند سایر عوارض جانبی ناخواسته را ایجاد کنند.

 

توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به عفونت های قارچی واژینال
لباس‌های زیر خود را حداقل هر دو روز در میان عوض کنید.
طی روز لباس‌های زیر با جنس الیاف نخی به تن کنید.


همیشه نواحی تناسلی و اطراف آن را خشک و تمیز نگه دارید. رطوبت رشد میکروب‌ها را سرعت می‌بخشد.


هیچ‌گاه لباس‌های خیس و مرطوب را به تن نکنید. چنانچه لباس‌هایتان خیس شد فورا آن را عوض کنید.

از پودر تالک در اطراف ناحیه تناسلی استفاده نکنید زیرا پودر تالک رطوبت را در خود نگه می‌دارد.
در صورتی که از تامپون در دوران قاعدگی استفاده می‌کنید حداکثر آن را هر سه تا چهار ساعت یک بار عوض کنید. 

نوار بهداشتی (پد) را باید هر چهار تا شش ساعت یک بار (حداکثر ۸ ساعت) عوض کرد. پیش از گذاشتن پد نیز دست‌های خود را با آب و صابون بشویید.

به طور منظم سطح خارجی نواحی تناسلی را با آب ولرم شستشو دهید. برای شستن نواحی تناسلی نیازی به استفاده از صابون نمی‌باشد.

زنان برعکس مردان، پس از ادرار و اجابت مزاج باید همیشه از سمت جلو به طرف عقب، خود را بشویند. این کار از رانده شدن باکتری‌های انتهای دستگاه گوارش به ناحیه تناسلی جلوگیری می‌کند.

 

پس از استحمام با یک حوله نرم ناحیه تناسلی را به ملایمت خشک کنید. برای این کار می‌توانید از سشوار (با درجه باد سرد) نیز استفاده کنید.

از دوش مخصوص دستگاه تناسلی استفاده نکنید چرا که این عمل ترشحات و باکتری‌های طبیعی و محافظ این ناحیه را می‌شوید.

سرخود آنتی بیوتیک نخورید. مصرف بی‌رویه و سرخود آنتی بیوتیک‌ها، باکتری‌های مفید و طبیعی را که به حفظ سلامتمان کمک می‌کنند از میان برده و زمینه ابتلا به عفونت‌های قارچی را افزایش می‌دهد.

خانم‌هایی که در دوران بارداری، شیردهی و یائسگی‌اند و همچنین خانم‌هایی که از قرص‌های ضدبارداری استفاده می‌کنند از آنجا که سطوح هورمون‌های بدن آن‌ها دستخوش تغییر می‌شود، باید بیشتر بهداشت فردی خود را رعایت کنند.

 

در صورت بروز نشانه هایی مثل سوزش واژن و یا خارش در ناحیه تناسلی بویژه وقتی که ترشحاتی در این قسمت از بدن می‌بینید، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته

 منبع:

niniban.com

mahlol.com

salamatnews.com

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------