معلولیت چیست؟ انواع معلولیت



درباره معلولیت وانواع آن, معلولیت شنوایی

معلولیت چیست 

 

انواع معلولیت ها

فرد کم‌توان یا فرد معلول به کسی گفته می‌شود که بر اثر ضایعه جسمی، ذهنی، روانی یا توأم، اختلال مستمر و قابل توجهی در سلامت و کارآمدی عمومی وی ایجاد گردد، به‌طوری که موجب کاهش استقلال فرد در زمینه‌های اجتماعی و اقتصادی شود.

معلولیت چیست؟

معلولیت هر وضعیت جسم یا روان است که انجام فعالیتهای خاص و تعامل با دنیای اطراف خود را برای فرد مبتلا مشکل تر می کند. انواع مختلفی از معلولیت ها وجود دارد.

 

اگرچه گاهی اوقات "افراد دارای معلولیت" به یک جمعیت واحد اشاره می کنند، اما این گروه در واقع گروه متنوعی از افراد با طیف وسیعی از نیازها است. دو نفر با یک نوع معلولیت به روش های بسیار متفاوتی تحت تأثیر قرار می گیرند. برخی از معلولیت ها ممکن است پنهان باشند یا به راحتی قابل مشاهده نباشند.

 

از نظر سازمان بهداشت جهانی ، معلولیت دارای سه بعد است:

اختلال در ساختار یا عملکرد بدن فرد ، یا عملکرد ذهنی فرد. نمونه هایی از اختلالات شامل از دست دادن اندام ، از دست دادن بینایی یا از دست دادن حافظه است.

 محدودیت فعالیت ، مانند مشکل دیدن ، شنیدن ، راه رفتن یا حل مسئله.

 محدودیت های مشارکت در فعالیت های عادی روزمره ، مانند کار کردن ، انجام فعالیت های اجتماعی و تفریحی و دریافت خدمات بهداشتی و پیشگیرانه.

 

درباره معلولیت وانواع آن, معلولیت شنوایی

اختلالات ساختاری مشکلات مهمی با یک جز داخلی یا خارجی بدن است

 

اختلال چیست؟

اختلال، عدم وجود یا تفاوت معنادار در ساختار بدن یا عملکرد جسمی یا عملکرد ذهنی فرد است. به عنوان مثال، مشکلات در ساختار مغز می تواند منجر به مشکل در عملکردهای ذهنی شود یا مشکلات در ساختار چشم ها یا گوش ها در عملکرد بینایی یا شنوایی مشکل ایجاد می کند.

 

اختلالات ساختاری مشکلات مهمی با یک جز داخلی یا خارجی بدن است. نمونه هایی از این موارد شامل نوعی آسیب عصبی است که می تواند منجر به مولتیپل اسکلروزیس شود نماد خارجی، یا از دست دادن کامل یک جز بدن ، مانند زمانی که یک اندام قطع شده است.

 

اختلالات عملکردی شامل از دست دادن کامل یا جزئی عملکرد یک قسمت از بدن است. به عنوان مثال می توان به دردی که از بین نمی رود یا مفصلی که دیگر به راحتی حرکت نمی کنند ، اشاره کرد.

 

درباره معلولیت وانواع آن, معلولیت شنوایی

 معلولیت وانواع آن

 

 معلولیت می تواند مربوط به شرایطی باشد که از بدو تولد وجود دارد و ممکن است عملکردهای بعدی زندگی را تحت تأثیر قرار دهد ، از جمله شناخت (حافظه ، یادگیری و درک) ، تحرک (حرکت در محیط) ، بینایی ، شنوایی ، رفتار و سایر زمینه ها. این شرایط ممکن است به دلایل زیر ایجاد شود:

     ° اختلالات در ژنهای منفرد (به عنوان مثال ، دیستروفی عضلانی دوشن ).

     ° اختلالات کروموزوم ها (به عنوان مثال ، سندرم داون ) و...

     ° نتیجه قرار گرفتن مادر در دوران بارداری در معرض عفونت (مثلاً سرخچه) یا موادی مانند  الکل یا سیگار.

 

 همراه با شرایط رشد که در دوران کودکی آشکار می شود (به عنوان مثال اوتیسم و اختلال کمبود توجه / بیش فعالی یا ADHD)

 

• مربوط به یک آسیب (به عنوان مثال آسیب مغزی یا آسیب نخاعی).

 

• همراه با یک بیماری طولانی مدت (به عنوان مثال دیابت ) ، که می تواند باعث ناتوانی مانند از دست دادن بینایی ، آسیب عصبی یا از دست دادن اندام شود.

 

• پیشرونده (به عنوان مثال دیستروفی عضلانی ) ، استاتیک (به عنوان مثال از دست دادن اندام) یا متناوب (به عنوان مثال برخی از اشکال مولتیپل اسکلروزیس) 

 

درباره معلولیت وانواع آن, معلولیت شنوایی

انواع معلولیت

 

انواع مختلف معلولیت ها

ممکن است در زندگی خود با معلولیت های زیادی روبرو شوید. برخی از نمونه های معلولیت های رایج که می توانید پیدا کنید عبارتند از:

 

• اختلال بینایی : اختلال بینایی به افراد نابینا یا با بینایی جزئی گفته می شود.

 

• ناشنوا یا کم شنوا :اختلالات شنوایی ممکن است از خفیف تا عمیق باشد. افرادی که کم شنوا هستند ممکن است از طیف وسیعی از روشها و تجهیزات از جمله گفتار ، لب خوانی ، نوشتن یادداشت ، سمعک یا زبان اشاره استفاده کنند.

 

• شرایط سلامت روان : بیماری روانی اصطلاحی عمومی برای گروهی از بیماری ها است که ذهن یا مغز را تحت تأثیر قرار می دهد. این بیماری ها که شامل اختلال دو قطبی ، افسردگی ، اسکیزوفرنی ، اضطراب و اختلالات شخصیتی است ، بر نحوه تفکر ، احساس و عمل فرد تأثیر می گذارد. ممکن است فردی با بیماری روانی در تمرکز دچار مشکل شود ، که گاهی اوقات می تواند نتیجه دارو باشد. 

 

• ناتوانی ذهنی : فرد دارای معلولیت ذهنی ممکن است محدودیت های قابل توجهی در مهارت های مورد نیاز برای زندگی و کار در جامعه ، از جمله مشکلات ارتباطی ، مراقبت از خود ، مهارت های اجتماعی ، ایمنی و جهت دهی به خود داشته باشد .

 

• آسیب مغزی اکتسابی : آسیب مغزی اکتسابی (ABI) به هر نوع آسیب مغزی گفته می شود که پس از تولد رخ دهد. آسیب ممکن است به دلیل عفونت ، بیماری ، کمبود اکسیژن یا ضربه به سر باشد.

 

• اختلال طیف اوتیسم : اوتیسم که شامل اختلال اوتیسم ، سندرم آسپرگر و اوتیسم غیرمعمول است. اوتیسم بر نحوه گرفتن و ذخیره اطلاعات در مغز تأثیر می گذارد. افراد مبتلا به اوتیسم به طور معمول در ارتباطات کلامی و غیرکلامی ، تعاملات اجتماعی و سایر فعالیت ها مشکل دارند.

• ناتوانی جسمی

  

• افراد دارای ناتوانی جسمی : ویژگی مشترک در ناتوانی جسمی این است که برخی از جنبه های عملکرد بدنی فرد ، معمولاً تحرک ، مهارت یا استقامت وی ​​تحت تأثیر قرار می گیرد. افراد دارای معلولیت جسمی معمولاً در نیازهای خود خبره هستند و تأثیر ناتوانی خود را درک خواهند کرد.

 

انواع مختلفی از معلولیت و طیف گسترده ای از شرایط وجود دارد که مردم تجربه می کنند. این معلولیت ممکن است دائمی یا موقتی باشد. ممکن است از بدو تولد وجود داشته باشد یا بعداً در زندگی به دست آید. افراد دارای معلولیت یکسان به اندازه دیگران توانایی های مختلفی دارند.

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------