خوردن نمک چگونه روی بدن تاثیر می گذارد؟



تاثیر زیاد مصرف کردن نمک

خوردن نمک چگونه روی بدن تاثیر می گذارد؟

 

تاثیر نمک بر بدن، آشنایی با خواص و مضرات نمک

در این مقاله از بیتوته، با تاثیر نمک بر بدن آشنا می شوید. نمک یا سدیم کلرید (NaCl) یک ماده معدنی ضروری برای بدن است که نقش مهمی در تنظیم آب بدن، عملکرد عضلات و اعصاب، و کنترل فشار خون ایفا می کند.

آشنایی با خواص و مضرات مصرف نمک:

این واقعیت که اکثر آمریکایی ها از توصیه های روزانه سدیم تجاوز می کنند، احتمالاً تعجب آور نیست. "کاهش سدیم" و "کاهش مصرف نمک" در چندین دهه گذشته پیام های بهداشتی ثابتی بوده است که به مردم کمک می کند تا بیش از 2300 میلی گرم یا 1 قاشق چای خوری در روز تحت توصیه های خود قرار نگیرند. غالباً برای اکثر افراد اولویت اصلی رژیم غذایی است مگر اینکه فشار خون آنها نگران کننده باشد (در این صورت توصیه حتی کمتر از 1500 میلی گرم است). نمک می تواند داشته باشد.

 

نقش نمک در بدن:

تنظیم آب بدن: نمک به حفظ تعادل آب بدن کمک می کند. هنگامی که سدیم در بدن کم می شود، بدن آب را از سلول ها خارج می کند تا غلظت سدیم را در خون حفظ کند. این امر می تواند منجر به کم آبی، خستگی، و تشنگی شود.

 

عملکرد عضلات و اعصاب: نمک برای عملکرد صحیح عضلات و اعصاب ضروری است. سدیم به انقباض عضلات و انتقال پیام های عصبی کمک می کند.

 

کنترل فشار خون: نمک می تواند فشار خون را افزایش دهد. این امر به این دلیل است که نمک باعث جذب آب در بدن می شود. افزایش حجم خون می تواند باعث افزایش فشار خون در رگ های خونی شود.

 

تولید اسید معده: کلر برای تولید اسید معده لازم است. اسید معده به هضم غذا کمک می کند.

 

  بیشتر بخوانید: آشنایی با خواص سنگ نمک

 

11 اتفاقی که با خوردن نمک زیاد برای بدن شما رخ می دهد

1- احساس پف کرده (ورم) می کنید.

آب همیشه به دنبال سدیم است و کلیه ها از این اصل برای کمک به تنظیم دقیق حجم خون و مایعات در بدن استفاده می کنند. بنابراین، هنگامی که مقدار زیادی نمک می خورید (که باعث افزایش سطح سدیم خون می شود)، کلیه ها با حفظ مایعات برای متعادل کردن و عادی سازی سطوح، جبران می کنند.

 

این اثرات معمولاً خفیف و موقتی هستند، اما همچنان آزاردهنده هستند: چیزهایی مانند شلوار جین کمی تنگ تر در ناحیه کمر، صورت پف کرده یا افزایش اندک وزن در طول شب. به نظر می رسد غیر شهودی است، اما شما باید مقدار زیادی آب بنوشید (و از غذاهای پر سدیم اجتناب کنید).

 

مصرف زیاد نمک باعث احتباس آب و نفخ در افراد خاصی می شود. اگر فرد عمداً مصرف سدیم را کاهش دهد، می تواند کوتاه مدت باشد، اما در درازمدت می تواند بر کلیه ها تأثیر جدی بگذارد. اگر نمک بیش از حد بخورید، افزایش سطح سدیم مانع از عملکرد صاف کلیه ها می شود که قادر به فیلتر کردن خون کافی نیستند.

 

2- شما نمی توانید تشنگی خود را رفع کنید.

آیا بعد از خوردن یک وعده غذایی بیرون، کمی بیشتر از حد معمول به دنبال یک بطری آب هستید؟ وعده های غذایی رستوران ها به دلیل داشتن سدیم بالاتر شناخته شده اند، اما این تأثیر به غذا خوردن در رستوران محدود نمی شود. هر وعده غذایی پر نمک می تواند تشنگی شدید را تحریک کند. احساس افزایش سدیم خون، گیرنده های کلیه و مغز باعث ایجاد احساس تشنگی می شود. بدن از تشنگی به عنوان یک مکانیسم محافظتی استفاده می کند، بنابراین شما به سمت هیدراته کردن و کاهش غلظت سدیم هدایت می شوید.

 

3- سردرد می گیرید.

اگر سردردهای گاه به گاه یا منظم دارید، مصرف بیش از حد نمک می تواند مقصر باشد. خوردن نمک باعث افزایش تقریباً فوری فشار خون در برخی افراد می شود و سردرد یکی از علائم رایج فشار خون بالا است. اما رژیم غذایی پر نمک نیز می تواند افراد با فشار خون طبیعی را مستعد سردرد کند. در مطالعه ای روی 400 نفر، محققان دریافتند افرادی که بالاترین میزان نمک را مصرف می کنند، بیشترین دفعات سردرد را دارند. وقتی مصرف نمک کاهش یافت، هم افراد با فشار خون طبیعی و هم فشار خون بالا سردرد کمتری داشتند.

 

مصرف بیش از حد نمک نیز باعث سردردهایی می شود که ممکن است به میگرن تبدیل شوند. این سردردها ناشی از کم آبی بدن است. برای غلبه بر عوارض جانبی نمک باید خود را هیدراته نگه دارید و مقدار زیادی آب بنوشید.

 

مضرات مصرف نمک

عوارض نخوردن نمک

 

4- شما بیشتر مستعد ابتلا به اگزما هستید.

این ایده که نمک ممکن است تأثیر مستقیمی بر تحریکات پوستی مانند اگزما داشته باشد در ابتدا دور از ذهن به نظر می رسید - تا اینکه شروع به خواندن کردم و ارتباط پوست با سیستم ایمنی را درک کردم. در حالی که این داده ها محدود است، به نظر می رسد نمک اضافی در رژیم غذایی باعث تحریک سیستم ایمنی برای آزادسازی سلول های T می شود. تحقیقات نشان می دهد که این آزاد شدن منجر به یک نوع واکنش بیش التهابی می شود که با اگزما و همچنین سایر شرایط التهابی مانند آرتریت و آسم مشاهده می شود. تصور این است که نمک بیش از حد باعث التهاب می شود و اگزما را تشدید می کند، مشابه آنچه آلرژن ها و محرک های رژیم غذایی انجام می دهند.

 

5- خطر ابتلا به سرطان معده ممکن است افزایش یابد.

سرطان معده یکی از شش نوع شایع سرطان است و سومین نوع مرگبار در سراسر جهان است. مصرف بیشتر نمک یک عامل خطر برای ابتلا به سرطان معده است. محققان ارتباط بین نمک و سرطان را به طور کامل درک نمی کنند و مشخص نیست که آیا همه غذاهای سرشار از سدیم خطر یکسانی دارند یا خیر. شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه این خطر ممکن است در درجه اول ناشی از گوشت هایی باشد که پخته شده اند یا غذاهای دریایی و سبزیجات نمک زده و تخمیر شده برای نگهداری.

 

6- ممکن است احتمال بیشتری برای ابتلا به سنگ کلیه وجود داشته باشد.

مصرف منظم نمک بیش از حد می تواند شما را مستعد تشکیل سنگ کلیه کند. زیرا نمک اضافی باعث افزایش کلسیم در ادرار می شود. سنگ کلیه زمانی تشکیل می شود که کلسیم با اگزالات یا اسید اوریک در ادرار ترکیب می شود و شروع به تشکیل کریستال می کند. همانطور که این کریستال ها بزرگتر می شوند، تبدیل به سنگ هایی می شوند که می توانند به دستگاه ادراری حرکت کرده و گیر کنند. نتیجه معمولاً درد شدید است تا زمانی که آن سنگ از بین برود.

 

7- ممکن است خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهید.

به نظر می رسد سطوح بالای نمک باعث افزایش سطح یک ترکیب التهابی در مغز می شود که منجر به آسیب اکسیداتیو می شود و جریان خون را مختل می کند. این بر اساس یک مطالعه در سال 2018 است که در آن رژیم غذایی پر نمک با ایجاد زوال عقل در موش ها مرتبط بود. و محققان معتقدند که این اثرات ممکن است در مورد زوال عقل در انسان مشابه باشد.

 

8- می تواند باعث پوکی استخوان شود

نمک بیش از حد در غذا در یک دوره طولانی می تواند منجر به جمع شدن مایع در بافت ها و سلول های بدن شود. این امر بدن را مجبور به دفع کلسیم می کند که منجر به تحلیل استخوان ها و پوکی استخوان می شود.

 

9- باعث سکته می شود

هنگامی که کلیه ها به دلیل عدم توانایی در دفع نمک اضافی شروع به عملکرد نادرست می کنند، نتیجه فشار خون بالا است که می تواند منجر به سکته شود.

 

10- شما نفخ کرده اید

نفخ - زمانی که معده شما متورم یا سفت می شود - یکی از رایج ترین عوارض کوتاه مدت مصرف زیاد نمک است. این به بدن شما کمک می کند آب را حفظ کند، بنابراین مایعات اضافی جمع می شود. برای داشتن سدیم بالا، غذاها نباید طعم شور داشته باشند. ساندویچ، پیتزا، نان شیرینی و سوپ کنسرو شده می توانند منابع مخرب نمک باشند.

 

11. اختلال در حس چشایی

مصرف منظم سطوح بالای نمک می تواند جوانه های چشایی را در طول زمان حساسیت زدایی کند و درک طعم طبیعی غذاها را چالش برانگیزتر کند و به طور بالقوه منجر به ترجیح غذاهای شورتر شود.

 

مضرات مصرف زیاد نمک

بیماری قلبی و سکته از عوارض مصرف زیاد نمک

 

میزان توصیه شده مصرف نمک :

میزان توصیه شده مصرف نمک برای بزرگسالان روزانه 2300 میلی گرم است. این مقدار معادل حدود یک قاشق چایخوری نمک معمولی است.

 

با این حال، برخی از افراد باید مصرف نمک خود را محدودتر کنند. این افراد عبارتند از:

– افراد مبتلا به فشار خون بالا

– افراد مبتلا به بیماری قلبی

– افراد مبتلا به سکته مغزی

– افراد مبتلا به دیابت

– افراد مبتلا به بیماری کلیوی

– افراد مسن

 

راهکارهای کاهش مصرف نمک :

برای کاهش مصرف نمک می توانید موارد زیر را انجام دهید:

 

• غذاهای فرآوری شده را محدود کنید. غذاهای فرآوری شده مانند سوپ، کنسروها، غذاهای آماده، و فست فودها معمولاً حاوی مقادیر زیادی نمک هستند.

 

• به جای نمک از ادویه های دیگر استفاده کنید. ادویه های دیگری مانند فلفل سیاه، پودر سیر، و پودر پیاز می توانند به غذا طعم دهند بدون اینکه نمک زیادی به آن اضافه کنند.

 

• غذاهای تازه و خانگی بخورید. غذاهای تازه و خانگی معمولاً حاوی نمک کمتری نسبت به غذاهای فرآوری شده هستند. غذاهای رستوران مملو از سدیم هستند و پخت و پز در خانه به شما کمک می کند تا میزان نمک موجود در غذا را کنترل کنید.

 

• هنگام آشپزی، از نمک کمتری استفاده کنید. به جای نمک برای طعم دادن به غذا از ادویه های دیگر استفاده کنید.

 

• هنگام غذا خوردن، غذاهای کم نمک را انتخاب کنید. به عنوان مثال، به جای سوپ آماده، سوپ خانگی بخورید.

 

خلاصه :

همانطور که گفته شد، نمک یکی از اجزای بسیار مهم طعم است، بنابراین مقداری از آن اشکالی ندارد. فقط غذاهای کامل را بیشتر انتخاب کنید و خودتان (در صورت امکان) نمک اضافه کنید تا میزان مصرف هر وعده غذایی را بهتر کنترل کنید. مصرف بیش از حد آن می تواند خطر ابتلا به بیماری های جدی را افزایش دهد. برای حفظ سلامتی، مهم است که مصرف نمک خود را در حد توصیه شده نگه دارید.

 

گردآوری : بخش سلامت بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب سلامت(بیماری ها، پیشگیری، داروها، تغذیه، پزشکی آنلاین و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------